Apple iPad 1 Milyon Sattı

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
Apple, çok ses getiren tablet bilgisayarı iPad için çeşitli bugün çeşitli istatistiksel verileri açıkladı. 1 Milyon adetten daha fazla satan iPad’e dair detaylar bu yazıda.

iPad ilk duyurulduğu günden beri mobil dünyanın en çok konuşulan cihazlarından biri olmayı başardı. Daha önce burada yer alan yazımızda sizlerle ilk izlenimlerimizi paylaştığımız tablet bilgisayar hakkında Apple bugün ilgi çekici bilgiler yayınladı. Cihazın satışa çıktığı tarih üzerinden 30 Nisan itibari ile sadece 28 gün geçmiş olmasına karşın Apple'ın iPad satış rakamı 1 Milyonu aşmış durumda. Steve Jobs yaptığı açıklamada iPhone'un bu sayıyı geride bırakması için 74 gün beklemiştik demeyi de ihmal etmemiş.

ipad11272908861.jpg

Apple'ın 1 Milyonuncu iPad'i satmış olmasının yanı sıra AppStore istatistikleri de Apple'ı bir hayli mutlu etmişe benziyor. Bugüne kadar 12 Milyon adetten daha fazla iPad uygulaması AppStore üzerinden indirilmiş durumda. Ayrıca bu rakama indirilen 1.5 milyon adet dijital kitabın dahil olmadığını da belirtelim. Daha önce açıklanan verilerde 5000'den fazla yeni iPad uygulamasının AppStore'da yerini almış olduğu belirtilmişti. Bilindiği üzere iPad AppStore'daki mevcut 200.000'den fazla iPhone ve iPod Touch uyumlu uygulamayı da sorunsuz bir şekilde çalıştırabiliyor.


Kaynak
 
Üst