Apple ABD pazarına iPad yetiştiremiyor

Dergaz

Profesör
Katılım
31 Ara 2007
Mesajlar
1,685
Tepkime puanı
28
Puanları
0
Yaş
38
Konum
Ne fark eder ki
Apple yeni ürünü iPad’i bir ay içinde 1 milyon adet satarak ciddi bir rekora imza attı. Tüketicinin büyük ilgisi, Apple’ın satış planlarını alt üst etti.

Apple, iPad’i ABD dışında Nisan sonunda piyasaya sürmeyi planlıyordu. Ancak ABD’li elektronikseverlerin dinmeyen talebi, uluslararası pazarın ikinci plana atılmasına neden oldu. iPad’in çıkışı böylece Mayıs ayının sonuna kaldı.


Apple CEO'su Steve Jobs yeni ürünlerinin tanıtımında/ San Francisco- 27.01.2010

Apple’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, 1 milyonuncu iPad’in geçen Cuma satıldığı belirtildi. iPad piyasaya çıktığı ilk gün 300 bin satarak bir başka rekora imza atmıştı.

iPad üzerinden yapılan planlar

Apple Başkanı Steve Jobs, iPad’de arzın talebi karşılamaktan uzak olduğunu söyledi. Apple’ın en çok gelir elde ettiği bir başka cihaz olan iPhone, 2007 yılında ilk piyasaya çıktığında 1 milyonuncu adede ancak 74 gün içinde ulaşabilmişti.

Apple’ın yeni cihazı aracılığıyla multimedyal-dijital içerik satmayı planlayan medya kuruluşları iPad satışlarını ilgiyle takip ediyorlar. Apple ise iPad’le video alanında yeni yatırımlar yapmayı planlıyor.


iPad'in satışının başladığı nisan ayı başında kullanıcılar Apple mağazalarına akın etti.

16 GB hafıza kartı ve WiFi ile donatılmış iPad, ABD’de 499 dolara satılıyor. 64 GB hafıza kartı, WiFi ve 3G ile internet erişimi sağlayan iPad’in fiyatı ise 829 doları buluyor.



© Deutsche Welle Türkçe
 
Üst