ibrahimi
Has Uşak
KİRPİ PATATES APARATİF
MALZEMELER
2 yumurta 4 yadda 5 patates
1 çorba kaşaığı tepeleme nişasta
yarım demet dereotu
tuz,karabiber,nane,kimyon,tozkırmızıbiber,turşulu yeşil zeytin
1 su bardağı tel şehriye
kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI
patatesleri haşlayıp püre haline getir.yumurta aklarını ve sarılarını ayrı kaplara koy
patateslerin içine zeytin ve şehriye hariç bütün malzemeleri koyup yoğuralım.yoğurduğumuz harçtan çevizbüyüklüğünde parça alıp yuvarla ortasını çukurlaştır.zeytini koy ve kapat .köfteleri önce yumurta akına sonra şehriyeye bulayıp kızgın yağda kızart sonra soğuk servis yap AFİYET OLSUNNN ÇOCUKLAR BUNU ÇOK SEVİYOR RESİMDE GÖRÜNDİĞİ GİBİ DEĞİL DAHA ÖZENLİ YAPILINCA DAHA GÜZEL OLUYOR