Antibiyotik Savaşları

Ebu Kasım

Asistan
Katılım
21 Kas 2011
Mesajlar
313
Tepkime puanı
26
Puanları
0
Antibiyotik Savaşları

ABD'de yayınlanan "Newsweek" dergisi, tıp dünyasında büyük bir antibiyotik paniği yaşandığını, bakterilerin bu ilaçlara karşı dirençli hale geldiğini duyurdu.


21 Ekim 2013 09:05
icon_textsize.gif
icon_textsize_minus.gif
icon_textsize_plus.gif


1003947_440366732748222_1282709166_n.jpg


Erol Elmas'ın Emir Yıldızdan-Deruni Türkiye isimli romanı işlediği konularla her geçen gün okuyucularını şaşırtmaya devam ediyor. Antibiyotiklerin zaman zaman yetersiz kaldığını, bakterilerin bu ilaçlara karşı dirençli hale geldiğini yazmış ve mevcut antibiyotiklere karşı yeni antibiyotiklerin de kutuplarda aranmasının ipuçlarını vermişti...

Emir Yıldızdan romanında anlatılan "Kutuplarda Antibiyotik Savaşları" başlıklı bölümde:
"Kutuplarda aralanılan diğer bir şey de bakteri/antibiyotiklerdir. Antibiyotik dediğimiz nedir? Bir mikroorganizma tarafından (bakteri, mantar, virüs, vb.) yapılan ve başka mikroorganizmaları öldüren veya onların üremelerine mani olan canlıdır.

Bu çok önemli antibiyotiklerin kutuplarda olması, bu bölgelerde yapılan araştırmaların daha da sıklaşmasına neden olmuştur. Bu konuda bazı ülkeler, birbirlerine meydan okumakta, hatta zaman zaman savaşın eşiğine gelmektedirler.

“Değişen iklim şartları, doğadaki dengeleri de değişime uğratmaktadır. Canlıların metabolizmalarında ve insanların bağışıklık sistemlerinde de değişimler olmaktadır.

Bu değişimle beraber ortaya daha önce bilinmeyen yeni hastalıklar çıkmaktadır. Bu hastalıklara karşı geliştirilen antibiyotikler zaman zaman yetersiz kalmakta, hatta bazı hastalıklarda hiçbir işe yaramamaktadır. Bazı hastalıkların mikropları ise Şeytaniler tarafından laboratuvarlarda üretilmektedir. Yani bir nevi biyolojik silah. Bu laboratuvarda üretilen hastalıklara karşı da bilinen antibiyotikler tam manası ile çare olamamaktadır."

Konuyla ilgili yayınlanan bir haberi aşağıda veriyoruz.
Tıp dünyası panikte!
ABD'de yayınlanan "Newsweek" dergisi, tıp dünyasında büyük bir antibiyotik paniği yaşandığını, bakterilerin bu ilaçlara karşı dirençli hale geldiğini duyurdu.

Aradan geçen 3 yılın ardından aynı dergi, dünkü sayısında bu korkunun gerçek olduğunu ilan etti. Dergiye konuşan George Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi\'nden Dr Lance Prince, "Kamu sağlığına yönelik tarihte karşı karşıya olunan en büyük tehditlerden biri" diyerek "Daha önce antibiyotikle rahatlıkla tedavi edebildiğimiz küçük enfeksiyonları tedavi edemeyecek hale geldik" ifadesini kullandı.

Stanford Üniversitesi'nden David Relman da, "Pratisyen doktorlara, 'içinizde son dönemde antibiyotikle tedavi edemediğiniz enfeksiyonla karşılaşan var mı?' diye sorduğumda çoğu el kaldırdı" diye konuştu. Antibiyotiklere karşı dayanıklı bakterilerin ortaya çıkışında en önemli sorumlu bilinçsiz antibiyotik kullanımı olarak gösteriliyor.

Hem doktorların bu ilacı çok küçük rahatsızlıklar için bile vermesi hem de hastaların çok sık antibiyotik kullanması bakterilerin de mutasyona uğrayarak kendilerini bu ilaçlara karşı dayanıklı hale getirmesine sebep oldu. ABD'deki salgın hastalıklarla mücadele eden CDC uzmanı Tom Frieden, "Antibiyotik sonrası döneme girmek üzereyiz" diyerek bel soğukluğu, ishal gibi antibiyotik tedavisiyle kolayca geöen hastalıkların ölümcül hale geldiğini ve ilaçlara yanıt vermediğini söyledi.

CDC verilerine göre sadece ABD'de her yıl 2 milyon kişi antibiyotik dirençli bakterilerden enfeksiyon kapıyor, bunların 23 bini ölüyor. Anitbiyotiklerin kullanım dışı kalması tıp için kâbus anlamına gelecek. Çünkü bu ilaçlar sadece enfeksiyon tedavisinde değil, kemoterapi alan hastalar ve organ nakilleri için de kritik öneme sahip.

Doktorlar şu anki yöntemlerle antibiyotiksiz bir kalp nakli yapmanın imkânsız olduğunu belirtiyor. Bu ilaçların etkisiz kalmasının gerisinde insanlara tarafından bilinçsiz kullanılmalarının yanısıra hayvancılık sektörü tarafından da tavuk vs gibi hayvanları çabuk yetiştirmek için kullanılan antibiyotikli hormonların büyük rolünün olduğu belirtiliyor.


http://www.takvim.com.tr/Yasam/2013/10/20/tip-dunyasi-panikte
 

ELİF

Yeni
Katılım
30 Eki 2012
Mesajlar
661
Tepkime puanı
26
Puanları
0
Çok üzücü ve endişelendirici. Ozellikle bilincsizce kullanilmasi..Artik doktor gibi kendi kendimizi tedavi edip teşhis koymaya çalıştığımız için de direnc kazanmamiz kaçınılmaz oluyor..Baska bir sorun da antibiyotiklerin zararlari olduğu için asla kullanilmamasi gerektigini dusunenler tarafindan yasaniyor..Bir doktor ablamizin "hasta ve doktor iliskisi" konulu seminerine katilmistim..Kendi yasadiklarindan bir örnek vermisti hastasinia kortizon iceren bir ilaci vermesinin gerektiğini yoksa hayatini kaybedebilecegini fakat oradan hasta yakini verilmesini istemediğini o ilacin icinde kortizon var ileride daha baska sorunlara yol acabilecegini soylemis hasta ölmek üzere ve ilerisi düşünülüyor..Daha da kotusu isin uzmanina kulaktan dolma bilgilerle mudahale edilmeye calisiliyor..Ne kadar bilincsiz oldugumuzun bir örneği. Toplumumuzun bu konuda daha çok bilinclendirilmesi gerektigini dusunuyorum ki gerektiginde antibiyotikler de hayat kurtarici olabilsin inşallah. .
 

Kaçak

Yeni
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
8,416
Tepkime puanı
896
Puanları
0
Antibiyotiksiz kalp nakli yapılamaz hale gelmişiz çok ilginç gerçekten
anlamadığım şu ABD yahut newswiikk bizi şuurlandırıyormu bilinçlendiriyor mu yoksa antibiyotik pazarı halinemi getiriyor antibiyotiği bulan bunca sene kullandıran madencilermi tıpmı

durum şu
çarşı herşeye karşı
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
öncelikle bedene iyi bakmak daha hsatalanmadan önlem almak...
olmadı hastalandık mı o zaman önce doğal yöntemlere başvurmak ..
ve tüm hastalıklara oruç çok iyi geliyor..ateşlendin mi korkma oruç tut,
iltihap mı var vücudunda korkma oruç tut..ve hacamat yaptır..
tabi hepsinin yanında dua da işin tadı tuzu..
antibiyotik değil tüm ilaçlar en son başvurulmalı ..ancak baştada söylediğim gibi en önce iyi bakacaksın ..
misal şimdilerde bağışıklık sistemini güçlendireceksin ki kışa hazır ol..

ilaç sektörü deccal
 

Ercan Tekin

Kıdemli Üye
Katılım
25 Eyl 2010
Mesajlar
5,631
Tepkime puanı
266
Puanları
0
Yeryüzünde şeytani düzen hakim olduğu için GIDA TERÖRÜ, TARIM TERÖRÜ, EKONOMİ TERÖRÜ, EĞİTİM TERÖRÜ, MEDYA-BASIN TERÖRÜ gibi soğuk savaş ifsadlarıyla insanlık değerlerinden maddi ve manevi sömürülme durumundadır. KAHROLSUN DECCALİN SİYONİZMİ !
 
Üst