cicek demeti
Sükut
- Katılım
- 7 Ocak 2011
- Mesajlar
- 11,683
- Tepkime puanı
- 3,778
- Puanları
- 0
Antepfıstıklı Yaprak Tatlısı
10-12 kişilik Hazırlık süresi: 2 saat
+ 12 saat dinlendirme suresi
Pişirme suresi; 50 dakika
Zorluk derecesi: 2
Malzemeler
12 adet baklavalık yufka
750 gr. badem
300 gr. antepfıstığı
150 gr. pudra şekeri
3 yemek kaşığı portakal çiçeği suyu veya gülsuyu
1 tatlı kaşığı toz kakule
250 gr. eritilmiş tereyağı
150 gr. bütün badem
300 ml. bal
Antepfıstıklı Yaprak Tatlısı Tarifi
•Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
• Yufkalarla aynı ebatta bir fırın tepsisini yağlayın.
• Yufkaları tezgâhın üzerine açın ve üzerlerini tenniz bir pamuklu bez ile örtün. (Bu kurumalarını engelleyecektir.)
• 600 gr. bademi, antepfıstığı, pudra şekeri, portakal çiçeği suyu ve kakule ile birlikte mutfak robotuna koyun ve iyice çekin.
• Bir yufkayı tepsiye yerleştirin, üzerine tereyağı sürün. 6 kat daha yufka yerleştirin ve her birinin üzerini yağlayın.
• Yufkaların üzerine antepfıstıklı karışımı yayın.
• Karışımın üzerine kalan 5 yufkayı da tek tek yağlayarak serin.
• Hamuru baklava dilimi biçiminde keskin bir bıçakla kesin. Bütün haldeki bademleri üzerine serpiştirin. Tereyağını bir fırça ile sürün.
• Tepsiyi fırına vererek altın rengini alana dek yaklaşık 50 dakika pişirin.
• Balı akıcı bir kıvam alana dek kısık ateşte bir tencerede ısıtın.
• Hamuru fırından çıkardıktan sonra sulanmış balı üzerine gezdirin.
• Bir gece dinlendirin.
alinti
10-12 kişilik Hazırlık süresi: 2 saat
+ 12 saat dinlendirme suresi
Pişirme suresi; 50 dakika
Zorluk derecesi: 2
Malzemeler
12 adet baklavalık yufka
750 gr. badem
300 gr. antepfıstığı
150 gr. pudra şekeri
3 yemek kaşığı portakal çiçeği suyu veya gülsuyu
1 tatlı kaşığı toz kakule
250 gr. eritilmiş tereyağı
150 gr. bütün badem
300 ml. bal
Antepfıstıklı Yaprak Tatlısı Tarifi
•Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
• Yufkalarla aynı ebatta bir fırın tepsisini yağlayın.
• Yufkaları tezgâhın üzerine açın ve üzerlerini tenniz bir pamuklu bez ile örtün. (Bu kurumalarını engelleyecektir.)
• 600 gr. bademi, antepfıstığı, pudra şekeri, portakal çiçeği suyu ve kakule ile birlikte mutfak robotuna koyun ve iyice çekin.
• Bir yufkayı tepsiye yerleştirin, üzerine tereyağı sürün. 6 kat daha yufka yerleştirin ve her birinin üzerini yağlayın.
• Yufkaların üzerine antepfıstıklı karışımı yayın.
• Karışımın üzerine kalan 5 yufkayı da tek tek yağlayarak serin.
• Hamuru baklava dilimi biçiminde keskin bir bıçakla kesin. Bütün haldeki bademleri üzerine serpiştirin. Tereyağını bir fırça ile sürün.
• Tepsiyi fırına vererek altın rengini alana dek yaklaşık 50 dakika pişirin.
• Balı akıcı bir kıvam alana dek kısık ateşte bir tencerede ısıtın.
• Hamuru fırından çıkardıktan sonra sulanmış balı üzerine gezdirin.
• Bir gece dinlendirin.
alinti