Anneye Hİzmet

Erhan

Profesör
Katılım
21 Tem 2006
Mesajlar
2,115
Tepkime puanı
42
Puanları
48
Konum
Ankara
Web sitesi
www.softajans.com
İki kardeş vardı. Bir de yaşlı anneleri bulunuyordu. Her gece sırayla kardeşlerden biri, annesinin hizmeti ile uğraşır, diğeri de Allah’a ibadet ederdi. Bir akşam Allah’a ibadet eden kardeş, yaptığı ibadetten öyle bir tat aldı ki, kardeşine:
– Bu gece de anneme sen hizmet et, ben ibadete devam edeyim, dedi.
Kardeşi bu teklifi kabul etti. Ne var ki, ibadet eden kardeş ibadet sırasında secdede uyuyakaldı. Rüyasında bir ses ona:
– Kardeşini bağışladık, seni de onun hatırı için affettik, diyordu.
İbadetle meşgul olan genç: “Ben Allah’a ibadet ediyorum, kardeşim ise anneme hizmet ediyor. Fakat ben onun yaptığı iş sebebi ile bağışlanıyorum. Bu nasıl olur?” diye sordu.
Ses ona şu cevabı verdi: “Evet öyledir. Çünkü senin yaptığın ibadetlere Allah’ın bir ihtiyacı yok. Ama kardeşinin yaptığı hizmetlere, annenin çok ihtiyacı var...”
 

poyraz_

Üye
Katılım
9 Ara 2006
Mesajlar
29
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Kim olduğunu hatırlamıyorum ama Abdülkadir Geylani H.Zleriydi sanırım. İsim vermiyimde yanlış bişey sylemiş olmayayım. Bir gün bu mübarek zata biri soruyor Efendim siz kimbilir nasıl ibadet ediyordunuz ki size buraları nasip oldu diye sormuş.
Oda: bir gün annem benden su istemişti, hastaydı ve yatakda uzanıyordu. Bende kalktım gece vakti su getrmeye. Tabi şimdiki gibiçeşmeyi aç su aksın doldur değil. Gitmiş dışarıya kuyudan su çekmeye. doldurmuş gelmiş. Annesine verecekken bi bakmış annesi uykuya dalmış. SABAHA kadar elinde su bardağı annesinin önünde beklemiş. Uyanırda benden su ister diye. işte demiş yaptığım tek şey buydu.
 
Üst