Anne Usulü Mantar Çorbası

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0


mantar-corbasi.jpeg


Malzemeler
250 g mantar
1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı un (tepeleme)
1/2 lt süt (ılık)
1/2 lt su (ılık)
1 avuç makarna (annem kelebek makarna atmış:)
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Mantarları yıkayıp zarlarını soyun ve ince ince dilimleyin.
Tereyağını tencerede eritin, ince ince doğradığınız soğanı kavurun. Mantarları ekleyerek kavurmaya devam edin.
Tencereye unu yavaş yavaş serpin, bir yandan hızlı hızlı karıştırın. Daha sonra sütü ve suyu ekleyin, kaynayana kadar devamlı karıştırarak pişirin.
Kaynamakta olan çorbaya dilerseniz makarna ekleyin, 10 dk kadar daha -makarnalar pişene dek- pişirin.
Kekik ve nane serpin. Sarımsakları tuzla döverek çorbaya karıştırın, 2-3 dk sonra altını söndürün. Bu işlemleri ocaktan almadan hemen önce yaparsanız çorbanızın misler gibi bir kokusu olur.
Servis önerisi : Dilerseniz serviste tereyağında pulbiber / kırmızıbiber kızdırıp mantar çorbasının üzerine gezdirebilir, ya da bizim gibi sadece karabiber ve pul biber serpebilirsiniz...

sibelinkahvesi
 
Üst