Anne babama iyilik yapamadım!!...

ArZu

GülenAy
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
30,610
Tepkime puanı
2,100
Puanları
0
Konum
Kayıp Şehir...
Web sitesi
www.arzuzum.blogcu.com

Anne babama iyilik yapamadım

Dünyada iken anneme de, babama da fikren hep karşı geldim, anlaşamadık, iyilik yapmama da fırsat olmadı. Şimdi öldüler. "İyilik yap" emri için geç mi kaldım?
(Rumuz: )


Ana babaya itaat ve onlara iyilik etmek, Allah'a itaatten ve emirlerini yerine getirmekten sonra ikinci sırada yer alır. İnanan bir insanın bu görevi ihmal etmesi düşünülemez. Çünkü anne babaya karşı gelmek, Allah'a karşı gelmek anlamını taşıyor. Fakat onlara evlatlık görevini yapamamış olsanız bile, en azından helallik istemeniz, kalblerini kazanmanız, gönüllerini hoş etmeniz gerekirdi. Bütün bunlara rağmen, onlar ölmüş olsalar da göreviniz bitmemiştir.

Ne yapacaksınız? Peygamberimiz'in tavsiye ettiği gibi, anne/babanızın dostlarını ziyaret edersiniz, onlara iyilikte bulunursunuz Sevabını ebeveyninize bağışlamak üzere onlar için hayır/hasenat yaparsınız, sadaka verirsiniz. Bağışlanmaları için istiğfar ve dua edersiniz. İmkanınız varsa, onların adını yaşatacak kalıcı bir hayır işi yaparsınız. Fakat zamanında ihmal ettiğiniz hizmetlerin vebalinden kurtulmak için Allah'tan af ve bağışlanma dilemeniz gerekir.


Mehmet PAKSU
 
Üst