Ankara OSTİM sanayi sitesinde patlama..

_ikLiL_

VUSLATA HASRET.....
Katılım
24 May 2010
Mesajlar
2,117
Tepkime puanı
344
Puanları
0
Yaş
31
Konum
ANKARA
ankara-ostim.jpg

Ankara OSTİM sanayi sitesinde patlama

Ankara'daki OSTİM sanayi bölgesindeki patlamada ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi.

Güncelleme:03 Şubat 2011 11:43

Ankara'nın Sanayi Bölgesi OSTİM'de bir iş merkezinde doğalgaz kazanı patladı. Valilik ölü sayısını 6 olarak açıklarken, YeniMahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da patlamada en az 3 kişinin öldüğünü, 40-50 kişinin de yaralı olduğunu açıkladı.
PATLAMA ANINDAN İLK KARELER ( GALERİ )
ATO Başkanı Sinan Aygün ise ölü sayısının 8'e çıkabileceğini ama enkazda aramaların ve umutların sürdüğünü söyledi. Ölü ve yaralı sayısına ilişkin ise çelişkili ifadeler geliyor. Patlamanın oksijen tüplerinden kaynaklandığı ihtimali üzerinde duruluyor. AKUT kurtarma ekipleri köpeklerle birlikte arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.


Ankara’nın önemli sanayi merkezlerinden olan Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi’nde (OSTİM) gaz sıkışmasının neden olduğu sanılan büyük bir patlama oldu. Kentin çeşitli yerlerinden duyulan patlamada harabeye dönen 4 katlı OSTİM Mega Center binasının 2 katı çöktü. İlk belirlemelere göre 6 kişinin öldüğü, 40’a yakın kişinin yaralandığı belirtildi.
Saat 11.00 sıralarındaki patlama Ostim Sanayi Sitesi’nde bulunan ve yeraltı kablolarının üretildiği OSTİM Mega Center içindeki jeneratör üretim tesisinde meydana geldi. Doğalgaz sıkışmasının neden olduğu sanılan patlama sırasında 80 kişinin çalıştığı, diğer işyerlerinin de kalabalık olduğu belirtildi. Patlamanın meydana geldiği binanın çevresindeki binalar ve araçlar ağır hasar görünken, enkaz altında kalanların kurtarılması için yoğun çaba harcandı.
Arama kurtarma ve itfaiye ekipleri, özel eğitimli köpeklerin de yardımıyla enkaz altında kalanları kurtarmaya çalışırken, yaralanan çok sayıda kişi yakındaki hastanelere ulaştırılarak tedaviye alındı. Enkaz altında kalanların sayısı bilinmezken, ölü sayısının artmasından korkuluyor.
BAKAN ATALAY: 6 ÖLÜ VAR
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, OSTİM'deki iş yerinde meydana gelen patlamada 6 kişinin öldüğünü, ikisi ağır 27 kişinin yaralandığını bildirdi.
Bakan Beşir Atalay, yaralananların Gazi, Atatürk ve Onkoloji hastanelerinde tedavi altına alındığını belirtti.
Arama kurtarma köpeklerinin enkaz altında canlı bulunduğuna dair bir işarete rastlamadığını kaydeden Bakan Atalay, arama kurtarma faaliyetlerinin yine de sürdürüldüğünü bildirdi.

"BELEDİYE BAŞKANININ AÇIKLAMASI
Yenimahalle Belediye Başkanı CHP’li Fethi Yaşar, kendilerine ulaşan ilk bilgilere göre patlamada 3 kişinin öldüğünü, enkaz altında kalanları kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
Başkan Yaşar, bu işyerinde 80 kişinin çalıştığının belirtildiğini sözlerine ekledi.
GÖKÇEK: "TÜP PATLAMASI İHTİMALİ VAR"
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olayla ilgili şunları söyledi:
Burası hidrolik makine üreten bir sanayi kuruluşu. Burada özellikle oksijen tüpü ve normal tüp kullanıyorlarmış. Kesin doğru olmayabilir ama büyük bir ihtimal işçilerin yanlış bir uygulamasından tüp patlaması olabilir. Patlayan tüp diğer tüpleri etkilemiş olabilir.
60’ın üzerinde işçi çalışıyormuş. Binanın bir kısmı imalathane, diğer kısım ise büroların olduğu kısım. Büyük hasar atölyenin olduğu yerde. Binanın sağ tarafı tamamen çökmüş durumda.
Her türlü tedbir alındı. Şu andan itibaren bir tehlike yok. Enkazın altında bulunan vatandaşlarımıza ulaşma gayreti içindeyiz.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, yaptığı açıklamada patlamada, 5 ölü, 4'ü ağır 24 yaralının olduğunu söyledi.
GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI
"Çok büyük bir patlama oldu, her yer duman oldu. Araçlar ezilmiş. Bir sürü yaralı var. Hepsi yerlerdeydi. Polisi aradık heme geldiler."
 

_Nihade_

Gafleti eyLe Heba
Katılım
11 Eyl 2009
Mesajlar
2,061
Tepkime puanı
581
Puanları
0
Yaş
40
Konum
Ankara
Eşim şu anda orda kriz masası oluşturulmuş durumda, sabaha kadar da orda olacaklar sanırım... Temennimiz ölü sayısının artmamasından yanadır inşaallah 3. bir patlama yaşanmaz...
Rabbimden ölenlere rahmet yaralananlarada şifa diliyorum,
 

SeNoL

MUEYABYA
Katılım
16 Kas 2006
Mesajlar
4,867
Tepkime puanı
224
Puanları
0
Yaş
42
Konum
Kocaeli
Ölenlere Allah rahmet eylesin, geride bıraktıklarınıa sabır versin. yaralılara da tez zamanda şifa versin inş.

Allah orada olanların, çalışanlarında yardımcısı olsun.
 

_ikLiL_

VUSLATA HASRET.....
Katılım
24 May 2010
Mesajlar
2,117
Tepkime puanı
344
Puanları
0
Yaş
31
Konum
ANKARA
ALLAH yardımcıları olsun....
 
Üst