Ankara Müftüsü : Papa'nın Ermeni Soykırımı Açıklaması Ayasofya'nın İbadete Açılmasını Hızlandıracaktır

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Ankara Müftüsü : Papa'nın Ermeni Soykırımı Açıklaması Ayasofya'nın İbadete Açılmasını Hızlandıracaktır

Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı, Papa Franciscus'un, 1915 olaylarına ilişkin açıklamasını değerlendirirken, "Doğrusu bu açıklama, sadece Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasını hızlandıracaktır, diye düşünüyorum" dedi.

Hızlı, Kızılcahamam'da katıldığı bir toplantıda Papa'nın açıklamalarını değerlendirdi. Türkiye'nin içeride ve dışarıda birçok düşmanının değişik yöntemlerle saldırılarına devam ettiğini ifade eden Hızlı, şunları kaydetti:
"Katolik dünyasının dini lideri Papa’nın, Ermenilerin soykırıma uğradığına dair yaptığı açıklama son derece dikkat çekicidir.

Dünyaya sevgi ve barış mesajlarını sürekli aktaran ve geçtiğimiz Kasım ayında ülkemize yaptığı ziyarette bu düşüncelerini devam ettiren Papa, tarihçilerin çözümlemesi gereken bir konuda oldukça acele ederek müteessif bir beyanatta bulunmuştur.

Anadolu’da yüzyıl önce yaşanan ve sadece Ermenileri değil, Osmanlı tebasına mensup olanları da acılara boğan hadiselerin cereyan ettiği bilimsel olarak da ortaya çıkarılmış olmasına rağmen tek tarafın acıları üzerinden yapılan bu talihsiz açıklamalar, bu topraklarda yüzyıllardır gerçekleştirilen Haçlı hücumlarının modern bir rengini yansıtmaktadır. Doğrusu bu açıklama, sadece Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasını hızlandıracaktır, diye düşünüyorum."

http://www.haber10.com/haber/608165/#.VS9UCLccRPN
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Güzin @guzinyy · 15 Nis

Ayasofya'da Kuran okundu

Ermeni soykırımı kabul edildi..

Misilleme olarak Ayasofya'yı açabilsek ne güzel olurdu..
 
Üst