Ankara Filistin Günleri’ne hazır!

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Ankara Filistin Günleri’ne hazır!

22162.jpg



Mazlumder Ankara Şubesi tarafından 11-12 Aralık 2010 tarihlerinde Filistin Günleri düzenleniyor..



"Bir Filistin vardı, bir Filistin gene var!" diyordu Mahmud Derviş. Bu hafta sonu Ankara işte o Filistin’in varlığını yeniden hissedecek. Direnişin ve hayatın canlı ruhu, iki gün süresince bürokratik kurumsallığın surlarında kocaman bir gedik açacak ve havanın soğukluğunun yerini Filistin’in sıcaklığı alacak.

http://www.dunyabizim.com/images/news/22162.jpgCumartesi ve Pazar günü, Kocatepe Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan “Filistin Günleri” saat 12’deki Filistin Dayanışma ve Direniş Afişleri sergisinin açılışıyla başlayacak. Yüzlerce afiş arasından ince eleyip sık dokunarak hazırlanan ve Filistin’e dair belleğimizdeki boşlukları belgesel tadında dolduracak olan bu afişler, aynı zamanda bilmediğimiz Filistinlerin olduğunu da hatırlatacak.


11 Aralık Cumartesi
Saat 13’te Filistinli yönetmen Michel Khleifi’nin Gazze’de geçen bir hikâyeyi anlattığı, 1994 yapımı Üç Mücevher Masalı (Tale of Three Jewels) adlı filmi gösterilecek. Ardından ise sineme üzerine yazılarıyla da tanıdığımız yazar Enver Gülşen, Üç Mücevher Masalı’nı değerlendirecek.
İlk günün son programında ise Tarık Tufan; Filistin, direniş ve özgürlük kavramları etrafında bir söyleşi gerçekleştirecek.




12 Aralık Pazar
12 Aralık Pazar günü saat 12’de sergiyle birlikte başlayacak olan etkinlikler kapsamında ilk olarak saat 13’te işgal devletine karşı net muhalefetiyle tanınan ve konuşmalarıyla dikkatleri ve aynı zamanda işgalcilerin öfkesini üzerine çeken Norman Finkelstein’ı anlatan Amerikan Radikal (American Radical) belgeseli izlenecek.
Saat 16’da ise Taraf Gazetesi yazarı Melih Altınok, “Filistin Direnişinde Enternasyonalizm” konulu bir söyleşi gerçekleştirecek.
Filistin Günleri 2010 etkinliklerinin kapanışı Grup Endişe’nin konseriyle olacak.
Filistin’i, Gazze’yi unutmayan, unutturmak istemeyen duyarlı insanların gecelerini gündüzlerine katarak, yoğun emekleriyle hazırladıkları bu etkinliğe katılmak, Ankara’nın soğuk günlerinde yapabileceğiniz en anlamlı iş olsa gerek…
 
Üst