Anam babam sana fedâ olsun Yâ Resulallah!

Kaf-Nun

Asistan
Katılım
14 Haz 2006
Mesajlar
544
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
Yer_6
Sahabe efendilerimiz (r.anhüm) Peygamber Efendimiz’e (sas) hep bu sözlerle hitap ettiler. O’na değil bir zarar erişmesi, kılına bile halel gelmesi yerine bin tane canları olsa vermeye hazırdılar. Efendimiz’in izzeti onların izzetiydi, Efendimiz’in namusu onların namusuydu, söz söyletmediler, toz kondurtmadılar. O’nun kutlu davası uğrunda yakıcı çölleri, engin denizleri ve karlı dağları aştılar. O’nun sevgisi, O’na olan iştiyak sahabeleri ayakta tutan, ruhlarını gaşyeden muhteşem bir sevgiydi. Bu halleri bizlere de örnek olmalıdır.

Efendimiz (sas) mübarek bedeniyle aramızdan ayrılmış olsa bile hâlâ ümmetinin sevinç ve kederlerinden haberdardır. Ümmeti olarak biz Müslümanlar O’nunla irtibatımızı ortaya koyarsak O’nun ahirette en zor durumda kaldığımız anlarda ‘O benim ümmetimdendi!’ referansını vermesini bekleyebiliriz.

Kendisine çokça salât ü selam getirilmesini tavsiye eden Efendimiz, bunu bir hadisiyle de şöyle ifade eder: “Şayet içinizden biri bana salavat getirirse onun selamını almak üzere Allah ruhumu bana iade eder, ben de onun selamını alırım.” (Ebu Davud, Menâsik 96) Bu hadisten hareketle şunu söyleyebiliriz ki, O’na salât ü selam getirmekle biz de manen dirilişe geçiyoruz.

Peygamberimiz (sas)’in ifadelerine göre cuma, günlerin en hayırlısıdır. Çünkü insanlığın atası Hz. Adem o gün yaratılmıştır. Yeryüzünde hayat o gün başladığı gibi, yine aynı gün dünyanın ömrü bitecek ve kıyamet kopacaktır. İçindeki duaların kabul edildiği bir vaktin bulunduğu cuma, müminler için özel bir gündür. Bu bilgileri ashabına veren Efendimiz, cuma günü kendisine çokça salât ü selam getirilmesini ister. Zira o gün salât ve selamlar melekler vasıtasıyla O’na ulaştırılmaktadır.

Allah Rasulü bunu söyleyince sahabeye biraz garip gelir. Ve merakla sorarlar, “Sizin bedeniniz o gün çürümüş olacak. Getirdiğimiz salât ü selamlar size nasıl ulaşacak ey Allah’ın Rasulü?”

Bu vesileyle Efendimiz’in, ashabına bir hakikati de öğrettiği cevabı şu şekilde olur: “Allah, peygamberlerin cesetlerini çürütmeyi yeryüzüne haram kılmıştır.” O (sas) bizim gönderdiğimiz salât ü selam ve diğer hediyelerden haberdar oluyor. (Ebu Davud, Salat 207)
 
Katılım
22 Ağu 2006
Mesajlar
70
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
d.bakır
ALLAH bizi habibinin değerini anlayanlardan eylesin ve onun şefaatini bize nasip etsin.
 
Üst