Amerika'nın Saldırılarına Rağmen Taliban Hala Gücünü Koruyor

cahid

Kıdemli Üye
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
6,069
Tepkime puanı
1,417
Puanları
113
Konum
Muamma...!
resim.php

Pakistan Taliban'ı, Amerika'nın ülkenin kuzey batı bölgelerine düzenlediği hava saldırılarının operasyonları etkilediğini açıkladı.

BBC televizyonunun haberine göre Taliban, Amerika'nın insansız uçaklarla düzenlediği hava saldırılarından sonra savaşçılarına gönderdiği talimatta, aynı bölgede kalabalık halde bulunulmamasını istedi.

Haberde Pakistan Taliban'ı komutanlarından olduğu ileri sürülen ve adı açıklanmayan bir kişinin şu ifadelerine yer verildi:"Hareketimizin hava saldırılarında uğradığı kayıplar, Amerika ve müttefiklerini hezimete uğratma hedefimizi gerçekleştirmek için düzenlediğimiz saldırıları durduramayacaktır."

Amerika'nın insansız uçaklarla vurduğu Pakistan'ın kuzey batı bölgesi, gazetecilere kapalı alan. Bundan ötürü bölgede nelerin olup bittiği bağımsız kaynaklarca da net olarak bilinemiyor. BBC'nin kaynakları, Taliban savaşçılarına silah ve diğer ihtiyaçlarını sağlayan bağlantı noktalarının hedef alınmasından ötürü ağır darbe vurulduğunu düşünüyor.

Taliban, Amerika'nın kuzey Veziristan'a odaklandığını, diğer bölgelerde tehlikenin daha az olmasından ötürü bu bölgelere sığınmanın mümkün olabileceğini açıkladı.

Taliban, Amerika'nın saldırılarını etkisiz hale getirmek için gözlem ve takibatlara ağırlık verildiğini, Amerika adına istihbarat topladığı tespit edilen 20 casusun idam edildiğini bildirdi.

Yine Taliban, Amerika'ya karşı savaşında en önemli gücü olan savaşçıları arasındaki Amerikan karşıtlığının tırmandırıldığını belirtti.

Uzmanlara göre Taliban, Amerika'nın saldırılarından büyük ölçüde etkilenmiş de olsa Pakistan'ın herhangi bir alanında saldırı düzenleme gücünü hala korumaktadır.

isra haber
 
Üst