Amerika'dan düşmanca tavır

oguz

Yeni
Katılım
29 Eki 2006
Mesajlar
1,560
Tepkime puanı
36
Puanları
0
1273003635.jpg


ABD’den PKK’ya temsilcilik
Barzani’yi Türkiye’ye ‘başkan’ sıfatıyla davet ettiren Amerikan yönetimi, bugün bir resepsiyonla bölücü terör örgütüne Washington’da temsilcilik açacak. Resepsiyonun onur konukları ise BDP’li milletvekilleri olacak
Türkiye’ye Irak’ın kuzeyindeki kukla yönetimin reisi Mesud Barzani dayatmasında bulunan ABD, oynadığı oyunu bir üst aşamaya taşıdı. ABD, yıllarca tetikçi olarak kullandığı daha sonra da göstermelik olarak terör listesine aldığı terör örgütünün gönlünü almak için harekete geçti. Amerikan yönetimi, eli kanlı bölücü terör örgütüne bugün Washington’da temsilcilik açacak. Böylece, ’Biz sizin yanınızdayız’mesajı verecek. Temsilciliğin resmi açılışı, Holiday Inn otelindeki resepsiyonla duyurulacak. Resepsiyona, çeşitli temaslarda bulunmak için Washington’a giden terör örgütünün siyasi temsilcisi durumundaki BDP’nin Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna ve kapatılan DTP’nin Genel Başkanı Ahmet Türk de katılacak. Heyetin, Washington’da Kongre üyeleri dahil çeşitli görüşmeler yapacağı, New York ve San Francisco’da da bazı temaslarda bulunacağı belirtildi. Selahattin Demirtaş, Ahmet Türk ve BDP’nin ABD Temsilcisi Nazmi Gür, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan’ı da ziyaret etti. Heyetin ayrıca, Washington’da ABD Dışişleri Bakan Yardımcısıyla görüşeceği belirtiliyor. Bu görüşme sırasında heyetin, ABD’ye “Kürt sorununun çözümü için katkıda bulunun” çağrısını yapması bekleniyor. ABD’nin Ankara Büyükelçiliğinin bir yetkilisi ise, söz konusu görüşmeye ilişkin bilgi vermezken, “ABD yetkilileri, düzenli olarak Türk hükümet ve siyasi parti yetkilileriyle görüşüyor” dedi.
Meşrulaştırma
ABD yönetimi, terörle mücadele adı altında üçlü mekanazizma kurgusuyla başlattığı toplantılar çerçevesinde Irak’ın kuzeyinde kurulan Kürdistan’la işbirliğini başlatmıştı. Bu çerçevede peşmerge reisi Mesud Barzani, başkan sıfatıyla Türkiye’ye davet edildi. Çeşitli basın organlarında bu gelişme, ABD’nin kendi teröristi Barzani’yi meşrulaştırmak için yaptığı bir dayatma olarak nitelendirildi.
Sürekli ayak oyunu
Bilindiği gibi ABD, 8 Aralık 2009’daki ABD Başkanı Barack Obama ile Başbakan Tayyip Erdoğan görüşmesinden hemen önce, terör örgütü PKK’nın lider kadrosunda yer alan Murat Karayılan, Ali Rıza Altun ve Zübeyir Aydar’ı “Uyuşturucu Kaçakçısı” listesine aldığını duyurmuştu. Daha sonra bunun göstermelik olduğu, Türkiye’den İran konusunda destek aramanın bir parçası olduğu ortaya çıkmıştı.
Amerika Kürt kartını açtı-Manşetler-Yeniç¡¿ gazetesi
 

oguz

Yeni
Katılım
29 Eki 2006
Mesajlar
1,560
Tepkime puanı
36
Puanları
0
“Terörün hamisi ABD” demişlerdi

1273003430.jpg


DÖNEMİN Genelkurmay Başkanı emekli Org. Güreş, 1992’de terör örgütüne malzeme taşıyan ABD helikopterlerinin düşürülmesi emrini vermişti. Emekli Org. Başer de, ABD’nin PKK’ya göz yumduğunu söylemişti.
Amerikan tezgahı ortaya konmuştu
Dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Doğan Güreş, 1992 yılında ABD ile terör örgütünün bağını ortaya koymuştu. PKK’ya malzeme taşıyan ABD helikopterlerinin düşürülmesini emreden Güreş, Türk havasahası içinde ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta bulunduğu yerlerde uçuş kontrol planlarının kendilerinde olduğunu belirtip, izinsiz uçacak Çekiç Güç uçakları için ’Vur emri “ vermişti. Eski Terörle Mücadele Koordinatörü, emekli Orgeneral Edip Başer de, ABD ve koalisyon ortaklarının Kuzey Irak’ta yuvalanmış PKK terör örgütünü görmezden geldiğini belirtmişti. Başer, ” ABD Kuzey Irak’taki Kürt toplulukları harekatın başından beri koşulsuz destekliyor “ dedi. ABD’yi eleştiren Başer, sözlerine şöyle devam etmişti: “Terör örgütünü açıkça destekleyen bir bölgesel yönetimin yanında yer alması, ABD’nin terörle mücadele söylemlerindeki ciddiyetini tartışılır hale getirmektedir.”

“Terörün hamisi ABD” demişlerdi-Manşetler-Yeniç¡¿ gazetesi
 
Üst