Amerika Müslüman Ülke Olacak

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Amerika Birleşik Devletleri'nde nüfusu 50 milyonu bulan Latinolar arasında İslam hızla yayılıyor. Her yıl 100 bin Latinonun kiliseyi terk ettiği ve bunların büyük çoğunluğunun Müslüman olduğu Amerika'da, Latinoların İslam'ı seçmesindeki en büyük neden, İslam'ın sosyal adalet, eğitim ve aileye yaptığı vurgudan kaynaklandığı belirtiliyor.

Latinolar arasında İslam'ın hızla yayılması Amerika'daki Müslüman nüfusun da hızla artması anlamına geliyor. Zira, Latinolar Amerika'da nüfusu en hızlı artan etnik grupların başında geliyor. Çoğunluğunu Latino kadınların oluşturduğu Latino Müslümanların sayısı resmi olmayan rakamlarla birlikte 200 binin üstünde olduğu tahmin ediliyor. Latino Müslümanların sayısının hızla artmasıyla birlikte 1997'de Latino Amerika Dava Harekete (LADO) ismiyle Latino Müslümanları bir araya getiren bir dernek kuruldu.

Kuruluş amacını Amerika'daki Latino toplumu arasında İslam'ı yaymak ve eğitmek olduğunu bildiren LADO, Latinolara İslam ile İspanya ve Latin Amerika arasındaki tarihi ve kültürel mirası tanıtıyor.


Latino toplumuna İslami bilgiler içeren ücretsiz kitapçıklar dağıtan LADO, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük Müslüman Latino kuruluşu olarak biliniyor. Latino Müslümanlar ya da İspanyolca ‘Musulmanes Latinos” İslam'ın hayatlarına düzen getirmesinden dolayı Müslümanlığı seçtiklerini belirtiyor.

LATİNO KADINLAR ARASINDA DAHA POPÜLER


Endülüs Emevi döneminde İspanya'ya hakim olan İslam kültürünün Latin Amerika kültürünü etkilediği ve bu yüzden benzerlikler bulunduğundan yola çıkan Latino Müslümanlar, İslam'da toplumsal dayanışma, sosyal adalet, eğitim ve aileye verilen değerlerin kendilerinin Müslümanlığı seçmesinde etkili olduğunu ifade ediyorlar.

İslam'ın en fazla Latino kadınları arasında yaygın olmasının sebebi olarak da, İslam'ın kadınları koruması ve aile değerlerine verdiği önemden kaynaklandığı belirtiliyor.

habervaktim

 

türkü

Kıdemli Üye
Katılım
18 Tem 2007
Mesajlar
4,973
Tepkime puanı
975
Puanları
0
çogalmayı arzulamak ve çoklukla övünmek için mi dünyayı müslüman olarak görmeyi diliyoruz çok düşünmüşümdür. bediüzzaman'ın "avrupa islama gebedir" sözünü kehanet olarak degil ummak/ beklentisi yüksek bir dilek/temenni diye anlamasam evet bir düşüncenin çoklugunun hakimiyetini savunan taraftar zihniyetine denk geldigine inanırdım. herkesimin aynı renk olma kaygısı var daha kolay güdülebilir oldugu için belki de. ama kalifiye ve içerigi doldurulmuş müntesib sayısına dair çalışmaları cılız sanki. akan suya kapılma hali hep bunlar :)
 
Üst