Altunizade çorbası | ihvan forum – Özgür Düşünce ve Paylaşım Platformu!

Altunizade çorbası

ismail

Yeni
İhvan Üyesi
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Puanları
0
Yaş
42
Altunizade çorbası içinizi ısıtacak



Kış mevsiminde en çok tercih edilen yemek şüphesiz çorbadır...



MALZEMELER
1 tane haşlanmış havuç
1 adet patates
2 çorba kaşığı bezelye
4 tane mantar
1 tane soğan
3 diş sarımsak
1 avuç kıyma
1 tane et suyu tableti
2 çorba kaşığı tel şehriye
1 tane yumurta
1 tane limon suyu
1 çorba kaşığı margarin
1 demet doğranmış maydanoz
5 bardak su
yeterince tuz ve pulbiber


HAZIRLANIŞI

Soğanı yemeklik doğrayıp, yağı, sarımsağı ve kıymayı da ekleyerek kavurun. haşlanmış bezelyeye doğradığınız patates ve havucu ekleyin.
Et suyu tabletini ilave edip, 5 bardak suyu ve küçük doğranmış mantarları koyun. kaynayınca şehriyeyi ilave edin ve kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Doğranmış maydanozu ve tuzu ekleyin. yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp, yavaş yavaş çorbaya ilave edin ve kısa bir süre sonra ateşten alın.
Arzuya göre biber ile tereyağını kızdırarak çorbanın üzerine gezdirin ve servis yapın.
 

YagmuR

Üye
İhvan Üyesi
Katılım
18 Ağu 2006
Mesajlar
2,504
Puanları
0
Yaş
33
Web sitesi
www.gencislam.com
hmmm güzel gibi : )
Ellerine sağlık abi :)
 

ismail

Yeni
İhvan Üyesi
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Puanları
0
Yaş
42
adını beğendim tadını bilmiyorum
bende daha yeni öğrendim
eve gidince yaparım
 

YagmuR

Üye
İhvan Üyesi
Katılım
18 Ağu 2006
Mesajlar
2,504
Puanları
0
Yaş
33
Web sitesi
www.gencislam.com
soğanı doğranmış şekilde çorbada sevmiyorum lezzet katması için bütün olarak atılabilir pişirilirken :)
bezelye çorbada hoş olmuyo ama azmış pek tadını bozmaz inşallah, ama diğer malzemelerden çok lezzetli bi çorba çıkar :)
şimdiden kolay gelsin abi
 

ismail

Yeni
İhvan Üyesi
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Puanları
0
Yaş
42
soğanları rendelemek lazım
birazda salça olsa daha lezzetli ve hoş görünür bence
 
Üst