ismail
Yeni
- Katılım
- 3 Mar 2007
- Mesajlar
- 20,475
- Tepkime puanı
- 2,063
- Puanları
- 0
- Yaş
- 45
Altunizade çorbası içinizi ısıtacak
Kış mevsiminde en çok tercih edilen yemek şüphesiz çorbadır...
MALZEMELER
1 tane haşlanmış havuç
1 adet patates
2 çorba kaşığı bezelye
4 tane mantar
1 tane soğan
3 diş sarımsak
1 avuç kıyma
1 tane et suyu tableti
2 çorba kaşığı tel şehriye
1 tane yumurta
1 tane limon suyu
1 çorba kaşığı margarin
1 demet doğranmış maydanoz
5 bardak su
yeterince tuz ve pulbiber
HAZIRLANIŞI
Soğanı yemeklik doğrayıp, yağı, sarımsağı ve kıymayı da ekleyerek kavurun. haşlanmış bezelyeye doğradığınız patates ve havucu ekleyin.
Et suyu tabletini ilave edip, 5 bardak suyu ve küçük doğranmış mantarları koyun. kaynayınca şehriyeyi ilave edin ve kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Doğranmış maydanozu ve tuzu ekleyin. yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp, yavaş yavaş çorbaya ilave edin ve kısa bir süre sonra ateşten alın.
Arzuya göre biber ile tereyağını kızdırarak çorbanın üzerine gezdirin ve servis yapın.
Kış mevsiminde en çok tercih edilen yemek şüphesiz çorbadır...
MALZEMELER
1 tane haşlanmış havuç
1 adet patates
2 çorba kaşığı bezelye
4 tane mantar
1 tane soğan
3 diş sarımsak
1 avuç kıyma
1 tane et suyu tableti
2 çorba kaşığı tel şehriye
1 tane yumurta
1 tane limon suyu
1 çorba kaşığı margarin
1 demet doğranmış maydanoz
5 bardak su
yeterince tuz ve pulbiber
HAZIRLANIŞI
Soğanı yemeklik doğrayıp, yağı, sarımsağı ve kıymayı da ekleyerek kavurun. haşlanmış bezelyeye doğradığınız patates ve havucu ekleyin.
Et suyu tabletini ilave edip, 5 bardak suyu ve küçük doğranmış mantarları koyun. kaynayınca şehriyeyi ilave edin ve kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Doğranmış maydanozu ve tuzu ekleyin. yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp, yavaş yavaş çorbaya ilave edin ve kısa bir süre sonra ateşten alın.
Arzuya göre biber ile tereyağını kızdırarak çorbanın üzerine gezdirin ve servis yapın.