Altın Koza Film Festivali (Filistin filmleri)

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Adana Altın Koza Film Festivalinde Akdeniz'in barışa ve özgürlüğe hasret ülkesi Filistin'i anlatan filmlerden örnekler sunuluyor

20-26 Eylül tarihlerinde yapılacak olan festival kapsamında "Filistin: Barışa Hasret" adlı bölümde, son yılarda Filistinli sinemacılar tarafından anlatılan dokunaklı insan öyküleri ve başka ülkelerden duyarlı yönetmenlerin Filistin'de çektiği belgesellerden oluşuyor.


17. Uluslararası Atın Koza Film Festivalinde Filistin ile ilgili gösterimi yapılacak olan filmler şunlar.


Gazze'de Hala Hayat Var: İsrail saldırısı sonrası hala dumanı tüten Gazze'den portreler sunan Nicolas Wadimoff filmi


Ayşin- Gazze'de Hala Hayat Var: Dünyanın en büyük hapishanesinde daha iyi bir gelecek umuduyla bekleyenlerin hikayesini anlatıyor.


Hatıralar Limanı: Kemal Aliafari'nin Hatıralar Limanı adlı filminde kamerayı batı Şeria ve Gazze'de evlerinden sürülen Filistinlilerin, bir zamanların zengin kenti Yafa'da geçen hikayelerine çeviriyor.


Kalbim Sadece Onun İçin Atıyor: Lübnan sineması üzerine pek çok kitabı ve makalesi bulunan Mohammed Souied'in 2008 tarihli belgeseli Kalbim Sadece Onun İçin Atıyor filmi, 1970'ler Lübnan'ında bir devrim mücahidi olan babasının izini, onun defterleri ve karalamalarından yola çıkarak sürmeye çalışan bir oğulun hikayesi.


Adana'ya gelecek bir başka yönetmen ise Filistinli kadın sinemacı Liana Badr.
Kapılar Bazen Açılıyor: Filmde, duvarlarla çevrelenmiş işgal altındaki Filistin'de, İsrail ordusunun kontrol noktalarındaki keyfi uygulamalarıyla eğitim hakları elerinden alınan çocukları anlatıyor.
2008 tarihli Rashid Masharawi'nin Leyla'nın Doğum Günü adlı filmi: Taksi şoförlüğü yapmak zorunda kalan Filistinli bir yargıcın yolsuzluklar, güçlükler, sürekli değişen politik rüzgarlar arasında yolunu bulmaya çalışmasına ayna tutuyor.


Najwa Najjar'a ait Nar Ağaçları: Filmde aşk ve dans tutkusuyla, toplum baskısına ve ön yargılara karşı verilen mücadeleyi anlatıyor.

Simone Bitton filmi, Rachel: Gazze şeridinde, genç bir Amerikalı barış aktivistinin, bir Filistinlinin evinin yıkılmasını engellemeye çalışırken bir İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülmesini konu alıyor.

Filistin'in önemli gazetecilerinden Nasri Hajjaj'ın son belgeseli, Şairin Dediği Gibi: Bir kuşağı şiirleriyle büyülemiş şair Mahmoud Darwish'in yaşadığı kentler, dostları, meslektaşları, sevenleri etrafındaki hayatına odaklanıyor
 
Üst