Alman Cumhurbaşkanı Müslüman (!) oldu (!!!!!!)

AynAlı

Kıdemli Üye
Katılım
16 May 2007
Mesajlar
8,728
Tepkime puanı
1,378
Puanları
0
Alman Cumhurbaşkanı müslüman oldu!


Alman Başbakanı “Yabancılar ülkemize geldiğinde önce, ‘giderler’ diyerek kendimizi kandırdık" dedi.

Alman Başbakanı “Yabancılar ülkemize geldiğinde önce, ‘giderler’ diyerek kendimizi kandırdık. Sonra multikulti (çok kültürlü) bir toplum yaratmaya çalıştık ama onda da kesinlikle başarısız olduk” dedi.

Almanya’da Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Thilo Sarrazin’in “Türkler ve yabancılar Alman toplumunu aptallaştırıyor” sözleriyle başlayan uyum tartışması, Başbakan Angela Merkel’in önceki gün yaptığı “Multikulti (çok kültürlülük) başarısız oldu” açıklamasıyla alevlendi. Merkel haftasonu Potsdam kentinde Hristiyan birlik partilerinin (CDU/CSU) gençlik kolu olan Junge Union’un (JU) düzenlediği olağan yıllık toplantısında yaptığı konuşmada, “60’ların başında yabancıları ülkemize çağırdık ve şimdi ülkemizde yaşıyorlar. Bir dönem ‘giderler’ diye kendimizi kandırdık. Ama bu gerçek değildi... O zaman çok kültürlü bir toplum (multikulti) yaratıp hep beraber yaşayalım dedik. Ama bu da kesinlikle ama kesinlikle başarısız oldu” itirafında bulundu.

‘Mesut Özil uyumun tek örneği değil’

Son 30 - 40 yılın hatalarının hızlı bir şekilde çözülemeyeceğini belirten Merkel, şöyle konuştu: “Göçmenlerin istihdam piyasasında şansa sahip olabilmeleri için mutlaka Almanca öğrenmeleri gerekli. Ayrıca zorla evlendirme gibi uygulamalar asla kabul edilemez. Kız çocuklarını okula göndermeyen göçmen aileler var. Bu gibi durumlarda cezai önlemlerin devreye girmesi gerekli. Okul gezilerine, yüzme derslerine sokmayan aileler var” dedi. Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un büyük tartışma yaratan “İslam da Almanya’nın bir parçasıdır” sözlerine de katıldığını belirten Alman Başbakan, “Doğru, İslam, Almanya’nın bir parçasıdır, bunu sadece Mesut Özil’de görmüyoruz” diye konuştu.

‘Göçmenler olmazsa üreticiler ülkeyi terk eder’

Merkel, göçmenlerin teşvik edilmesi, kendilerinden aynı zamanda bazı şeylerin talep edilmesi gerektiğini, göçmenlerden bazı şeyleri talep etme politikasının geçmişte yetersiz kaldığını savundu. Göçün, özellikle de yüksek nitelikli göçmenlerin Almanya ve istihdam piyasası için gittikçe artan önemine de vurgu yapan Almanya Başbakanı, “Her yıl 200 bin Alman emekli oluyor. Onların yerine iş gücü gelmiyor. Bu durum birçok firmanın eleman açığı nedeniyle Almanya’yı terk etmesine yol açabilecek bir durum. 400 bin nitelikli eleman açığı Almanya’nın yıllık büyümesini yüzde 1 oranında azaltacaktır. Bu nedenle göçmenlerin gelmesi çok önemli. Ancak yine de istihdam piyasasında öncelikle Almanlara fırsat verilmesi gerekli” ifadelerini kullandı.

‘Uyumun anlamı, Hıristiyan değerlerini dikkate almak’

Aynı toplantıda konuşan koalisyon ortağı Hıristiyan Sosyal Birlik’in (CSU) Genel Başkanı ve Bavyera Eyaleti Başbakanı Horst Seehofer de “Çok kültürlülük öldü” dedi. Geçen hafta “Türk ve Arap göçmenler Almanya’ya en az uyum sağlayanlar. Bu farklı kültürlerden gelenlerin göçüne sınırlama getirmek gerekiyor” sözleriyle büyük tepki çeken Seehofer, “Burada yaşayan insanların Alman kültürünü öncü kültür olarak tanımaları gerek. Almanca’ya hakim olmadan uyumun başarılaması imkansız. Uyumun anlamı Hıristiyan değerlerine dikkate almak ve kalifiye olmaktır” ifadelerini kullandı.

Hükümet bölündü: Kapılar göçmenlere açılmalı

Merkel’in açıklamaları tartışmalara yol açtı. Ana muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti Başkan Yardımcısı Manuela Schwesig, “Merkel, sorunları çözmek yerine utanmadan Seehofer’in göç tartışmasına katılıyor” diye konuştu. Merkel’i becerisizlikle suçlayan Schwesig, kalifiye iş gücü açığına dikkat çekerek bu nedenle göçe kapıların açılması gerektiğini kaydetti. Hükümet içinde de göç konusunda görüş ayrılıkları var. Seehofer’i eleştiren Eğitim Bakanı Anetta Schavan, “Almanya’ya gelen göç değil, giden göç konusunda heyecanlanmamız gerekiyor. Bir şey yapamazsak, iş gücü açığı büyümeyi frenleyerek etkisini gösterecektir” diye konuştu. Çalışma Bakanı Ursula von der Leyen da yurtdışından gelecek göç için engellerin aşağıya çekilmesi gerektiğini kaydetti.

Wulff’un takkeli bıyıklı Almanya’sı


Almanya’nın en çok satan haber dergisi Focus son sayısında geçen hafta “İslam Almanya’nın bir parçasıdır” diyen Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un takke ve bıyık takılmış bir fotoğrafını kapağına taşıdı. Bu fotoğrafın altında ise “Benim Almanya’m” yazısı yer aldı. Derginin içinde ise “Almanya Türk ve Arap göçmenleri artık kabul etmemeli” diyen CSU Genel Başkanı Horst Seehofer’in Alman kıyafetiyle bir fotoğrafı “Onun Almanya’sı” başlığıyla yer aldı. Dergiye konuşan Seehofer, uyum konusunda 7 maddelik bir plan önerdi:

- Almanya göçmen ülkesi değil. Uyum yanyana yaşamak değil, anayasamızda belirtilen değerler doğrultusunda birlikte yaşamak anlamını taşıyor.

- İşgücü ihtiyacı kontrolsüz göçmen politikasına yol açmamalı.

- Puanlama ve kontenjana dayalı göçmen politikası olmalı.

- Göçmen alırken iyi eğitimin yanısıra uyum göstermeye hazır olma ve uyum yetenekli olma kriterleri de dikkate alınmalı.

- Göçmen çocuklarının kabul edilme yaşı 16’dan 12’ye çekilmeli.

- Uyuma karşı direnenlere para cezası verilebilir. Sadece kendisi değil aile de cezalandırılmalı.

- Dil sorunu gerekirse göçten önce çözülmeli.

Ankara’ya geliyor

Almanya Cumhurbaşkanı Wulff bugün 4 günlük ziyaret için Türkiye’ye geliyor. Cumhurbaşkanı seviyesinde 10 yıl aradan sonra gerçekleşecek ziyarette Wulff yarın TBMM’ye hitap edecek. Ankara’daki temaslarının ardından Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte İstanbul’da Türk-Alman Üniversitesinin temel atma törenine de katılacak.




Kaynak : http://www.internethaber.com/alman-cumhurbaskani-musluman-oldu-303015h.htm#ixzz12hWuCDwg
 

AynAlı

Kıdemli Üye
Katılım
16 May 2007
Mesajlar
8,728
Tepkime puanı
1,378
Puanları
0
German President, Christian Wulff, in his speech on the occasion of the 20 anniversary of German unity that Islam is to Christianity by

The Jewish part of Germany,

He warned of the wounded feelings of the Germans of foreign origin.

The agency quoted the "Deutsche Welle" German news German President reaffirmed that Islam is part of German society in the same way as Christianity and Judaism,

He said Wolf, "Christianity is part of Germany, the Jewish part of Germany, as well as Islam has also become part of Germany."

The Wolf said, "when he writes to German Muslims Bonny their president, I would respond to them with all my heart:

Yes, I am your president! I say the same conviction and passion, as I say to all the people who live in Germany. "




http://www.allvoices.com/contributed-news/6922425-german-president-islam-is-part-of-our-standard
 

Asr-i SaadeT

Asistan
Katılım
8 Ara 2006
Mesajlar
370
Tepkime puanı
78
Puanları
0
Konum
Munih
Burda hergün ayni konu: Entegrasyon !:)
Ilk defa Cumhurbaskani dogru bi söz söyledi ama cokda tepkiler aliyor...Focus un fotografi herseyi anlatiyor.

Tuhaf olan; Mesut Özil dogru dürüst hata yapmadan almanca konusamiyor ama örnek olarak gösteriliyor, diger yandan cok daha iyi almancasi olan basörtülü´ler entegre olamamis gösteriliyor.

Kisaca cogu entegrasyon diyor ama asimilasyon anliyor.

Burda hayat müslümanlar icin gittikce zorlasiyor...AllahuAlem.
 
Üst