Allah yoktur diyenlere nasıl cevap vermeliyiz?

The İmam

Asistan
Katılım
29 Kas 2006
Mesajlar
283
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Yaş
38
Konum
İST/maltepe/sul
Web sitesi
theimamnbahesi.blogspot.com
Sevgili forum üyeleri! Banim aklıma bir soru takıldı! Allah yoktur diyenlere Alllahın varlığını nasıl ispatlarız. bu konu hakkında imam ebu hanifenin bir kıssasını okudum ama günümüz insanları bununla tatmin olmaz. Nasıl anlatalım?:confused1[1]: :confused1[1]: :confused1[1]: :confused1[1]: :confused1[1]: :confused1[1]:
 
Katılım
4 Ara 2006
Mesajlar
14
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
29
BENCE KARDEŞİM ALAH'IN BİR OLDUĞUNA KUR-AN'I KERİMİ OKUMALARI LAZIMKİ ALAH'IN BİR OLDUĞUNA VE NE DOĞURMUŞ NEDE DOĞRULMAMIŞ OLMASINA DEĞİLMİ AMA
 

MiHRiMaH

Son gülen... :/
Katılım
6 Ara 2006
Mesajlar
2,752
Tepkime puanı
769
Puanları
0
Konum
İstanbul...
Değerli kardeşim... Bu zamanda artık herşey Allah'ı anlatıyorken, hala haşa "Allah yoktur" diyenler çıkabiliyor... Ancak böyle kimselerle fazlaca uğraşmamak ve de Hakk'ı anlatıp kenara çekilmek dua ile meşgul olmak lazımdır... Çünkü Peygamberimiz(s.a.v.) dahi anlatmış ve gerisi için dua etmiştir... Kitaplı kafir, kitapsız kafirden daha makbulken ve de bir yaratıcının varlığı olmaksızın bu kainatın bir zerresinin dahi oynamayacağı gerek dini gerekse bilimsel olarak kanıtlanmışken bizlere düşen fiilen ve sözlerle dini yaşamak ve anlatmaktır... Daha fazlasına ise bizim aciz hitabımız ve kuvvetimiz yetmeyecektir... Allah'ın varlığına deliller aramak, şartsız koşulsuz imana yani hakiki imana tersdir, en önemlisi... Bilemiyorum ben böyle düşünüyorum en azından... Anlatılmalı ama "Allah vardır" dan başlamak yerine iman bilgileri, ahlak bilgileri ile başlanmalı... Üstelik "Allah yoktur" diyen biri ancak vicdanı kara, içi bozuk kimsedir... Bu kimseler de öyle kolay kolay yola gelmez üstelikte hakiki imana kavuşamamış adamı da yoldan çıkarır, çıkarmasa da şüpheye düşürür...


Sual: Bir kâfir hangi sebeplerle müslüman olur?
CEVAP
Bir kâfir, şu üç sebeple, Allah’ın lütfu, kendi araştırması ve birinin duasını almakla Müslüman olur.

1- Allah’ın lütfu ile:
Allahü teâlâ, bir kimsenin hidayetini, yani Müslüman olmasını dilemişse, o kimse, severek Müslüman olur. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Allah, kimi doğru yola iletmek isterse, onun kalbini İslam’a açar.) [Enam 125]
(Allah, dilediğini hidayete kavuşturur, dilediğini dalalette bırakır.) [İbrahim 4]

2- Kendi araştırması ile:

Bu yolla Müslüman olmuş çok kimse vardır. Hakkı, doğruyu bulmak gayreti ile, bütün dinleri inceler. İslamiyet’in güzelliğine hayran olup Müslüman olur. Allahü teâlâ, İslamiyet’i doğru olarak öğrenmek isteyene, bunu nasip edeceğini vaat buyurmuştur. Kuran-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Doğru yolu arayanları, saadete ulaştıran yollara kavuştururuz.) [Ankebut 69]
(Allah, kendine kavuşmak isteyenlere, kavuşturan yolu gösterir.) [Şura 13]

Doğru yolu aramayıp, nefslerine uyarak iman etmeyenleri, azıp can yakanları, Cehennemde sonsuz olarak yakacağını haber veriyor. İslamiyet’i işitmeyen çok kimse vardır ki, akl-ı selimleri olduğu için, bozulmuş, uydurulmuş dinlerin adamlarına aldanmamışlar, astronomide ve fen bilgilerinde ve bilhassa tıb ilminde gördükleri nizamlı olayların birbirlerine bağlantılarını düşünerek, yaratılışın sırlarını, bu hesaplı düzenin gerçeğini anlamak istemişlerdir.

Allahü teâlânın, Ankebut suresinde vaat ettiği üzere, bunları iman etmeye sebep olan rehberlere, kitaplara kavuşturacağı, Ruhul-beyan tefsirinde de yazılıdır. Böyle mesut kimse anlar ki, her şeyi yaratan, bir Allah vardır. O, her şeyi görür, bilir, işitir. Her şeye gücü yeter. Gücü, kuvveti sonsuzdur. Her şeyi, zamanı gelince yok etmektedir. İnsanları tekrar dirilteceğini, hesaba çekeceğini, iman etmiş olanlara Cennette sonsuz nimetler vereceğini, imanı olmayanları, kâfirleri Cehennemde sonsuz yakacağını bildiriyor. Onun emirlerine uymaktan başka kurtuluş yolu yoktur.

3- Birisinin duasına kavuşmakla:
Birisinin duası ile Müslüman olmuş çok kimse vardır. Hz.Ömer bunlardan biridir. Hz. Hamza, imana gelince, Müslümanlar çok kuvvetlendi. Bu iş, kâfirlere güç geldi. Ebu Cehil, (Onu öldürmekten başka çare yok) dedi. Bunu yapana, çok miktarda deve ve altın vereceğini bildirdi. Ömer yerinden fırladı. (Bu işi, benden başkası yapamaz) dedi. Ömer’i alkışladılar. Ömer, kılıcını çekip önce kardeşinin evine gitti. Eniştesi Said ile kardeşi Fatıma, yeni gelen Taha suresini okuyorlardı. Ömer içeri girip bu hali görünce, eniştesini ve kardeşini dövmeye başladı. Fatıma,”Ya Ömer, başımızı kessen dönmeyiz” dedi. Ömer, ellerindeki kağıdı alıp Taha suresini okumaya başladı. Kur‘an-ı kerimin fesahati, belagatı ve manaları kalbini çok yumuşattı. (Hakikaten, ne kadar doğru) dedi. Bunu işiten Habbab, gizlendiği yerden çıkıp, Müjde ya Ömer, Resulullah, (Ya Rabbi, bu dini, Ebu Cehil ile veya Ömer ile kuvvetlendir) diye dua etmişti. Bu saadet sana nasip oldu dedi. Hz. Ömer hemen gidip Müslüman oldu. (Tirmizi)
 

Byrocktar

Profesör
Katılım
8 Haz 2006
Mesajlar
2,500
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Konum
RoCk CiTy
allah yoksa sen nasıl varsın de???
kendimden derse...
deki
bi labaratuvar var tüm malzemeleri koy 1 hafta sora geldiinde malzemeler birleşip ilaç olurmu de???kesinlikle bi yapan olması lazım dimi? de...
madem öle allah nasıl var derse kur'an dan ayetler göster...eer hala inanmazsa kur'an yalan falan derse...sen bana böle yazılı bi kanıt veya mantıklı bi açıklama yap bende senden olcam de...nasılsa yapamaz...
 

&Ta-Ha&

Doçent
Katılım
18 Ağu 2006
Mesajlar
1,044
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
Web sitesi
hayattanizler.spaces.live.com
Kardeş dediğin doğru asrımızda artık insanlar eskisi gibi teslimiyetçi değiller... ve inkarda cahillikten değil ilimden geliyor böyle kişilere laf anlatmak ve kabul ettirmek çok zor...
onun için asrımızın seyir-üs-seyr kişilerine ispatçılığı benimsemiş ve anlattıklarını delillerle anlatan kişilerin eserleriyle karşılık vermeliyiz... bu anlamda ben risale-i nurları tavsiye ediyorum...
risale-i nurlardan bu konuyla ilgili birkaç söz..
"Bir köy muhtarsız olmaz, bir iğne ustasız olmaz, sahipsiz olamaz, bir harf kâtipsiz olamaz; biliyorsun. Nasıl oluyor ki, nihayet derecede muntazam şu memleket hâkimsiz olur?

Nasılki mükemmel bir eczahane ki, her kavanozunda hârika ve hassas mizanlarla alınmış hayatdar macunlar ve tiryaklar var. Şübhesiz gâyet meharetli ve kimyager ve hakîm bir eczacıyı gösterir. Öyle de, küre-i arz eczahanesinde bulunan dörtyüz bin çeşit nebâtat ve hayvanat kavanozlarındaki zîhayat macunlar ve tiryaklar cihetiyle, bu çarşıdaki eczahaneden ne derece ziyade mükemmel ve büyük olması nisbetinde, okuduğunuz fenn-i tıp mikyasıyla küre-i arz eczahane-i kübrâsının eczacısı olan Hakîm-i Zülcelâl'i hattâ kör gözlere de gösterir, tanıttırır...
 

müttaki

Profesör
Katılım
20 Kas 2006
Mesajlar
2,775
Tepkime puanı
75
Puanları
48
Konum
istanbul
Allah yoktur diyenler için Allah yoktur...
Allah vardır diyenler için Allah vardır.....

bu ikiside kendi Zannını söyler Şahit olmamıştır bu yüzdende yok diyen için yokdur var diyen için vardır...

Allahda öyle diyor zaten... "Ben kulumun zannındaki gibiyim"

yani size biri Allah yok derse... doğru söyledin diyebilirsiniz :D
 

yoldaş01

Üye
Katılım
9 Ara 2006
Mesajlar
20
Tepkime puanı
0
Puanları
0
bu tip sorular için fethullah gülen hocaefendinin ASRIN GETİRDİĞİ TEREDDÜTLER adlı kitabını tavsiye edebilirim
 

billev04

Üye
Katılım
30 Kas 2006
Mesajlar
69
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
45
bildiğim,okuduğum kadarıyla Allah, bizlerin kafirlere kendi varlığını öğretmek anlatmak için onlarda vakit geçirmememizi , onlarla fazla yakınlık kurmamamızı istemektedir.Kafirlerin sağır ve körler gibi olduklarını onların sapkın olduklarından dolayı değişmeyeceklerini söyler.Hatta fazla yakınlık ve sohbet zayıf karakterli ve bilgili insanlar için tehlikeli olup,etkilenme yaşayabileceklerini belirtir.Ben bir kişi ile uğraştım hemde bilgilerimin en zayıf zamanlarında söyledikleri kafamı bulandırmıştı.Şüphelerim sorularım artmaya başlamıştı.Ama sonra çok kaynak okudum,Allah'ın varlığı ve birliği ile ilgili, Kuran'ın türkçe trcümesini bitirdim.Ve Hakka gönlümce bağlandım.Namaza başladım ardından.Bana o kişinin faydası şöyle oldu.Eksiklerimi ,varolan birşeyi bile anlatamayacak kadar bilgisizliğimi gördüm.Varolan birşeyi yokmuşçasına o kadar fikre sahip bir kişi karşısında kendimden utandım.Buda beni bu hayırlı raryışa itti.
 

ufuklar27

Paylaşımcı
Katılım
3 Eyl 2006
Mesajlar
310
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
Kaş
Web sitesi
www.lotuskitap.com
Allah yoktur diyenler için Allah yoktur...
Allah vardır diyenler için Allah vardır.....

bu ikiside kendi Zannını söyler Şahit olmamıştır bu yüzdende yok diyen için yokdur var diyen için vardır...

Allahda öyle diyor zaten... "Ben kulumun zannındaki gibiyim"

yani size biri Allah yok derse... doğru söyledin diyebilirsiniz :D


Kuran-ı Kerim'in hiçbir yerinde "Allah vardır" denilmez zaten. Ancak "La ilahe illallah" cümlesi kullanılır. Yani "Allah'tan başka ilahlar yoktur." ;)
 

dayi

Profesör
Katılım
15 Kas 2006
Mesajlar
1,918
Tepkime puanı
8
Puanları
0
Yaş
69
Ne yerde ne gökte..ne içte nede dışta..hiç bir yönde değil..görünen hiç bir şeye benzemez..her şeyden münezzehtir..yaw..az daha zorlanılsa ..hani neredeyse yok denecek..:)
Bu yüzden ZAT,ımı tefekkür etmeyin diyor..zorlamayın kendinizi ..diyor..peki ne tefekkür edeceğiz,nerede bulup idrak edeceğiz Rabbimizi..illakide diyor beni dünya gezegeninde buldunuz ,tanıdınız..yoksa diyor başka alemde bulamayacaksınız..yani burada kör her yerde kör..bulacağımız yerde kendimiz olacak..bizde olan..yani..KENDİ HAKİKATİMİZ OLAN ...kimse dışarıda bulurum diyede aramasın boşuna..bulunacak olanda İNSAN..Allahın halifesi olan..
Her şeyi İnsan anlatıyor..yine İnsana..dinlerin ve kitaplarında asıl anlattığı İNSAN..Allah ZATından hiç anlatmıyor..anlattığı İNSANA verdiği,giyilmesi gereken SIFATLARI..
HU..
 

habil

Üye
Katılım
14 Kas 2006
Mesajlar
106
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
hiç birşey tesadüf degildir

elimize bi zar alalim
ve atalim mesela 4 geldi diyelim
bu zari yeniden alalim ve ayni şekilde(herşey ayni degişen bişi yok yani bandi geri sarmiş gibi düşünelim)

yine atalim yine 4 gelir yine atalim yine 4 gelir her seferinde 4 gelir dimi
eger tesadüf olsa idi baska rakamlarda gelirdi hep ayni rakam gelmezdi
 

dayi

Profesör
Katılım
15 Kas 2006
Mesajlar
1,918
Tepkime puanı
8
Puanları
0
Yaş
69
habil..sen zarmı tutuyon abi..hep dört gelirmi yav..1 var 2 var 3 var 5 var 6 var..hep dört geliyors şayet sen zar tutuyon..biz oynamayalım abi..:D
 

habil

Üye
Katılım
14 Kas 2006
Mesajlar
106
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
kardesim sen yanlis anlamisin biz zari atiyoruz ve hiçbir degişiklik olmadan atildiginde yine ayni gelir
 

kul emir

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
2,862
Tepkime puanı
5
Puanları
0
Konum
yalnızlık ülkesinden
kardeş matematikte ve gerçekte böyle bir durumun olma ihtimali baya zor ki böyle olduğunu düşünsek bile allahın var olduğunu böyle ispAT EDEMEYİZ ben bu konuyla ilgili bir kitap tavsiye etmek isterim EMİNE ŞENLİKOĞLU GENÇLİĞİN İMANINI SORULARLA ÇALDILAR gerçekten harika cevaplar var
 

habil

Üye
Katılım
14 Kas 2006
Mesajlar
106
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
tamam matematikle olmazsa ama bilimle olir: eger insan zigotu oluşmasi aşamasinde milyonun mikronda biri kadar bi hata olmasi insanin dilinin göbeginden çıkmasine neden olir
 

habil

Üye
Katılım
14 Kas 2006
Mesajlar
106
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
bir gülü bin kişi ister tek ulaşan der allahu ekber
 
Üst