ALLAH tan korkanlara RAHMAN ın müjdesi

  • Konbuyu başlatan uhuvvet
  • Başlangıç tarihi
U

uhuvvet

Guest
Allah'tan korkan insan, nasıl olmalı, nasıl hareket etmeli, ne yaparsa Allah'tan korkmuş olur... Yine yüce Rabbimizi dinleyelim, Allah (cc) buyurur:

Ey iman edenler, Allah'tan korkun doğrularla birlikte olun.
(Tevbe, 114)

Allah'a yönelenlerden olun, O'ndan korkun, namaz kılın müşriklerden olmayın.
(Rum, 31)

Ey iman edenler, Allah'tan korkun, eğer iman ediyorsanız, faizden arta kalanı bırakın.
(Bakara, 278)

Ey iman edenler içki, kumar, putlar ve fal okları sadece şeytanın işinden birer pisliktir, bu pislikten kaçının ki kurtuluşa eresiniz.
(Maide, 90)

Gücünüz yettiği kadar Allah'tan korkun, emirlerini dinleyin, itaat edin mallarınızı emrettiği yolda harcayın. Bu sizin için daha hayırlıdır. Nefsinin cimriliğinden korunan kimseler, işte onlar kurtuluşa erenlerdir.
(Teğabün, 16)

Ey iman edenler, Allah'tan korkun ve doğru söz söyleyin ki, Allah da amellerinizi salih kılsın ve günahlarınızı bağışlasın. Kim Allah'a ve Rasûlüne itaat ederse, şüphesiz o en büyük kurtuluşa ermiştir.
(Ahzap, 70-71)

Ey iman eden kullarım, Rabbinizden korkun. Bu dünya hayatında iyilik yapanlar için ahirette iyilik vardır... Şüphesiz sabredenlere mükâfatları hesapsız ödenecektir.
(Zümer, 10)

Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olun... Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah yaptıklarınızdan haberdardır.
(Maide,

Ey iman edenler, Allah'tan korkun, O'nu bir yol arayın ve O'nun yolunda cihad edin ki kurtuluşa eresiniz.
(Maide, 35)

Rabbinin azametinden korkanlar için iki cennet vardır. (Rahman, 46)


İşte âyet-i kerimeler. Eğer Allah'tan korkuyorsak, Allah'a şirk koşmayacağız. Faizden, zinadan, içkiden, kumardan, bütün şans oyunlarından, şeytanın pisliklerinden uzaklaşacağız.
Namazımızı kılacağız, zekâtımızı vereceğiz, mallarımızı Allah'ın emrettiği yolda harcayacağız, dosdoğru olacağız, doğru söyleyeceğiz, iyiliğe devam edeceğiz, her yönden sabırlı olacağız. İşte kurtuluşa ermenin, hesapsız mükâfata ulaşmanın yolu.
 
Üst