ALLAH la kul arasına kimse giremez sözü iblisin yalanıdır

fetih

Üye
Katılım
24 Eki 2006
Mesajlar
54
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
gaziantep
Ne kadar çok hurafe girmiş dînimize, sevgili kardeşlerim. Allah’ın söylediklerinin, insanlar ne kadar çok tersini dillerine pelesenk etmişler. Asırlar boyunca hep bu söylenmiş. “Allah’la kul arasına kimse giremez.” Kimse, “Acaba Kur’ân-ı Kerim bu konuda ne diyor?” dememiş. Herkesin ağzında bu: “Allah’la kul arasına kimse giremez.” Acaba öyle mi gerçekten? Allah’la kul arasına kimse giremez mi? Özellikle birtakım insanları, onlara yetki vererek, diğer insanlarla kendi arasına, yoksa Allah mı koyar? Hadi gelin sizinle beraber Secde Suresinin 24. âyet-i kerimesine bakalım.

32/SECDE-24: Ve cealnâ minhum eimmeten yehdûne bi emrinâ lemmâ saberû ve kânû bi âyâtinâ yûkınûn(yûkınûne).
Ve onlardan, emrimizle hidayete erdiren imamlar kıldık ve sabır sahibi oldukları ve âyetlerimize (Hakk’ul yakîn seviyesinde) yakîn hasıl etmiş oldukları için.

Allahû Tealâ diyor ki: “İnsanlardan (mürşidlerden) imamlar kıldık. Emrimizle insanları hidayete erdirsinler diye.”

ALLAH BEN TAHİN EDERİM DİYOR İBLİS KİMSE GİREMEZ DİYOR

NAHL-9: Ve alallâhi kasdus sebîli ve minhâ câir(câirun), ve lev şâe le hedâkum ecmaîn(ecmaîne).

Ve sebîllerin (dergâhlardan Sıratı Mustakîm’e ulaşan bütün yolların yani mürşidlerin) tayini, Allah’ın üzerinedir. Ve ondan sapanlar vardır. Ve eğer O dileseydi, sizin hepinizi hidayete erdirirdi.


MAİDE-35: Yâ eyyuhellezîne âmenûttekûllâhe vebtegû ileyhil vesîlete ve câhidû fî sebîlihi leallekum tuflihûn(tuflihûne).

Ey âmenû olanlar (Allah’a ulaşmayı, teslim olmayı dileyenler)! Allah’a karşı takva sahibi olun ve O’na ulaştıracak vesileyi isteyin. Ve O’nun yolunda cihad edin. Umulur ki; siz felâha erersiniz



BAKARA-45: Vesteînû bis sabri ves salât(sâlâti), ve innehâ le kebîretun illâ alel hâşiîn(hâşiîne).

(Allah’tan) sabırla ve namazla istiane (yardım) isteyin. Ve muhakkak ki o (hacet namazı ile Allah’a ulaştıracak mürşidini sormak), huşû sahibi olanlardan başkasına elbette ağır gelir.
2/BAKARA-46: Ellezîne yezunnûne ennehum mulâkû rabbihim ve ennehum ileyhi râciûn(râciûne).

O (huşû sahipleri) ki; onlar, Rab’lerine (dünya hayatında) muhakkak mülâki olacaklarına ve (sonunda ölümle) O’na döneceklerine yakîn derecesinde inanırlar.

SEVGİLİ KARDEŞLERİM ARTIK HURAFELERİ SON VERMEK ZAMANI GELMİŞTİR
BANA GÖRE SANA GÖRE ŞUNA GÖRE YOKTUR ALLAH A GÖRE VARDIR
O DA KURANDA YAZILIDIR
ALLAH hepinizden razı olsun hepinizi çok ama çok seviyorum inşaallah
 

melami

Paylaşımcı
Katılım
25 Eki 2006
Mesajlar
238
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
İSTANBUL
"Nereye yönelirseniz orada Allah'ın yüzü vardır." (Bakara 115) .Allah kullarını bu bilgiye teşvik ederek buyuruyor: "Hayır işlerinde yarşınız." (Bakara 148).Yani ey Muhammed ümmeti isimlere ve sıfatlara bağlı bütün belirli maksatların menşeine,dünyevi ve uhrevi bütün arzuların kaynağına koşunuz.Dikkat ediniz o,Zat-i İlahi ve mutlak Vücut'tur.O öyle bir varlıktır ki o belirli maksatlar,görünüşü ve itibarı yönünden Sırf Vücut'tan başka bir şey koklamamışlardır. Belirli isimlerin ve sıfatların gereğine göre nerede olursanız Allah size gelir.Yani bütün sıfatları tamamen kendinde toplayan Zat-i Buht (Allah) onların maksat ve gayeleri olan bu isim ve sıfatlardan doğan görüntüleri kaldırdıktan sonra tecelli eder. "O,her şey üzerinedir." Başlangıç ve görünüşler itibariyle her şekilde görünür.Fakat zatını da gizler.Ama Maad (ahiret),zuhur ve zati tecellisi itibariyle de bütün görüntüleri ve çoklukları ortadan kaldırmaya "kadir'dir." "Allah gerçeği söyler,O,yola iletir."
 

BADUH

Asistan
Katılım
25 Eki 2006
Mesajlar
506
Tepkime puanı
1
Puanları
0
SA,

"Allah-u Teala ile kul arasına kimse giremez" sözünü söyleyenlerin daha ziyade maksadı hıristiyanlıktaki ruhban sınıfıdır. Yani kişinin cennete mi yoksa cehenneme mi gideceğine karar vermekten tutun, günah çıkartmaya kadar daha birçok hususu ifade etmek için kullanılır. Aslı budur.

Diğer bahsedilen manada daha ziyade islamı hıristiyanlıkla karıştıran bilgisiz insanlar kullanır.

İyi çalışmalar.
 

islamveinsan

Doçent
Katılım
28 Eyl 2006
Mesajlar
1,360
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
Suvas
* Bizim Mürşidimiz Kur'an dır...
Ayetleri heva ve heveslerinize ve nefsinize göre yazmayin buralaraa
Bir örnek verecegim;
* Sizinyazdiginiz nahl 9 * Ve sebîllerin (dergâhlardan Sıratı Mustakîm’e ulaşan bütün yolların yani mürşidlerin) tayini, Allah’ın üzerinedir. Ve ondan sapanlar vardır. Ve eğer O dileseydi, sizin hepinizi hidayete erdirirdi.

*Elmalili H.Yazir in meali şöyle; Yolu doğrultmak allah'a aittir. Ondan sapan da vardır.Allah dileseydi hepinizi doğru yola erdirildi.

Sizin delil için sundugunuz Bakara 45;(Allah’tan) sabırla ve namazla istiane (yardım) isteyin. Ve muhakkak ki o (hacet namazı ile Allah’a ulaştıracak mürşidini sormak), huşû sahibi olanlardan başkasına elbette ağır gelir.

*Elmalili H.Yazir in meali şöyle; Bir de sabır ve namazla yardım isteyin. gerçi bu ağır gelir; ancak saygılı kimselere değil.

Hani Mürşid ???
İnsaf arkadaşım...
Bilen var bilmeyen var
Doğru diye belleyen var yazik..
 

m@verick

Üye
Katılım
11 Kas 2006
Mesajlar
16
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
46
Yüce Allah şöyle buyuruyor ...
Zümer 3 : Haberin olsun; halis (katıksız) olan din yalnızca Allah'ındır. O'ndan başka veliler edinenler (şöyle derler:) 'Biz, bunlara bizi Allah'a daha fazla yaklaştırsınlar diye ibadet ediyoruz.' Elbette Allah, kendi aralarında hakkında ihtilaf ettikleri şeylerden hüküm verecektir. Gerçekten Allah, yalancı, kafir olan kimseyi hidayete erdirmez.

Araf 3 :Rabbinizden size indirilene uyun, O'ndan başka velilere uymayın. Ne az öğüt alıyorsunuz?

Rum 31-32-33-35 :'Gönülden katıksız bağlılar' olarak, O'na yönelin ve O'ndan korkup-sakının, dosdoğru namazı kılın ve müşriklerden olmayın.
Kendi dinlerini fırkalara ayırmış ve kendileri de parça parça olmuşlardır; ki her grup kendi elindekiyle övünüp sevinç duymaktadır.
İnsanlara bir zarar dokunduğu zaman, 'gönülden katıksız bağlılar' olarak, Rablerine dua ederler; sonra kendinden onlara bir rahmet taddırınca hemencecik bir grup Rablerine şirk koşarlar.
Yoksa biz, onlara ispatlı bir delil indirdik de, o mu O'na ortak koşmalarını söylüyor?

Enam 159 :Gerçek şu ki, dinlerini parça parça edip kendileri de gruplaşanlar, sen hiç bir şeyde onlardan değilsin. Onların işi ancak Allah'adır. Sonra O, işlemekte olduklarını kendilerine haber verecektir.
 

bodom

Üye
Katılım
25 Eki 2006
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Puanları
0
YA KARDEŞİM
BİR AYET BU KADARMI NET Bİ ŞEKİLDE ÇARPITILIRYA
ALLAHTAN KORKUN BE
SIRF KENDİ NİYETİNİZE AYETE YORUM KATIP ARANTEZLLELE DOLDURUYOSUNUZ
ALLAH İFTİRA TANADAN DAHA ZALİM KİMDİR
HURAFE DİYOSUN
KENDİN UÇMUŞUN BİRADER
BU NEYA
YAZIK
ŞEYTAN SOLDAN GELDĞİ GİBİ SAĞDAN DA GELİYO
SELAMETLE
 

bodom

Üye
Katılım
25 Eki 2006
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Secde 23 Andolsun biz Musa'ya Kitap verdik, -(Resulüm!) sen ona kavuşacağından şüphe etme- ve onu İsrailoğullarına hidayet rehberi kıldık. *

Secde 24 Sabrettikleri ve ayetlerimize kesinlikle inandıkları zaman, onların içinden, buyruğumuzla doğru yola ileten rehberler tayin etmiştik.

Secde 25 Muhakkak ki Rabbin, ihtilaf etmekte oldukları şeyler hakkında kıyamet günü onların aralarında hükmedecektir.

Secde 26 Halen yurtlarında gezip dolaştıkları kendilerinden önceki nice nesilleri helak edişimiz onları doğru yola sevketmedi mi? Bunlarda elbette ibretler vardır. Hala kulak vermezler mi?

BİKERE AYETİN SİBAK VE SİYAKU BU
HANİ NERDE SENİNKİLER ABİ
PARANTEZLER
NERDE
BURADA ANLATILAN
İSRAİLL OĞULARININ NAKÖRLÜĞÜ
O GELEN ELÇİLERDE
REHBERLERDE
İSRAİLL OĞULLARINA GELEN REHBERLER
TEVRATTA GECER
YEREMYA.HEZEKİEL.TSEFENYA.BUNLAR REHBERDİR
AYET MUSANIN OGÜNKÜ KAVMİ İLE İLİGLİ
BUNU ŞİMDİKİ ŞEYHLERLE NE ALAKSI VAR
YUH ARTIK Bİ AYET BLEMİ ÇARPITILIR.

AYRICA SEN KARDEŞİM
Bİ KERE MİHRCİSİN
İSKENDERCİSİN
AYETLERE PARANTEZ KOYUP ULŞMAYI DİLMEK YAZMANDAN BELLİ
SAPIK BİR TOLUULUK
ALLAH HİDAYET VERSİN...
 

kemalali

Profesör
Katılım
18 Ağu 2006
Mesajlar
1,560
Tepkime puanı
10
Puanları
0
Kuranı Kerim mealini okumadım. Okuyanları kendi kafalarına göre hüküm verdiklerini görünce hataya düşüldüğünü anlıyoruz. Tefsir okunmalı ancak anlayamadıgımız yerlerini Tasavvufu inkar ve istismar etmeyen Ehli Sünnet Alimlerine sormalıyız. Günahlarımızı,sevaplarımızı Yazıcı melekler yazar. Peygamberimiz'e(s.a.v) iman Allaha imandır. Postacı gibi görenlere Allah hidayet versin. Bin yıldır Tarikat,mürşid var. İlk tarikat Seyyid Abdulkadiri Geylani (Kadiri). Nasıl yok görülür. Tabiin Sahabelere,Tebetabiinde Tabiine baglamıştır.
 

Cirak

Üye
Katılım
13 Kas 2006
Mesajlar
50
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
54
yaw kardesler ben birsey anlamadim
bu islerden bu tarikatlar ezani farklimi okuyor yoksa namazimi farkli kilyiyor yoksa kuranimi farkli okuyor veya kelimeyi tehvidi mi farkli söylüyorlarda böylesine bir birinizi itam ediyorsunuz,gercekte sizler bir birinize zarar vermiyormusunuz?
 

kemalali

Profesör
Katılım
18 Ağu 2006
Mesajlar
1,560
Tepkime puanı
10
Puanları
0
Konuyu açan s. a yazıyı nerden aldınız.
 
Katılım
6 Kas 2006
Mesajlar
108
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
34
Selamun Aleykum

Allah Hepİnİzden Razi Olsun...bunu SÖyleyenlerİn Tek Maksadi Allah Dsotlarini Ve Tasavvufu Yalanlamak.o Zaman Peygamberler Neden Geldİ.bİz Kendİmİz Allahi Bulurduk...allah Her Şeye Bİr Vesİle YaratmiŞtir.eĞer Allah İsteseydİ Fahrİ KÂİnat Efendİmİze Dİrek Ayetlerİ İndİrİrdİ Ama Vesİle KilmiŞtir HerŞeyİ...cebraİl Vasitasiyla... Oldu.bİr GÜn Gavs-İ Sanİ (k.s.) Hazretlerİnİn Yanina İkİ Savci GelmİŞ...demİŞkİ:allah Dostlari Nasil MahŞerde Yanimizda Olacak?bİde Evlİyanin Elİnden Tutmaz İsek Cennete Gİremezmİyİz DemİŞler...tabİ Savci Olduklarinin SÖylememİŞler...gavs Hazretlerİde Cevaben:demİŞkİ Bİr Zanli Mahkmede Avukat Getİrse Ona Kİmse KariŞirmi Yok DemİŞler:bİde DemİŞ Avukati Olmayan Bİrİ Davayi Kazanabİlİrmİ? Zor DemİŞler Gavs Hazretlerİde İŞte Ordada Kazanmasi Zor DemİŞ...o İkİ Savci Hemen Olduklari Yerde MÜbareĞİn Elİnİ TutmuŞ.zaten Zaman İman Kurtarmak Zamanidir...İÇkİcİsİ Bİle Tarİkata Gİrİyor...elİnden Tutun Yeter YaŞayan Allah Dostunun Cemaatİnde Bulunun Yeter...ben 17 YaŞindayim Bende Onun Elİnden Tuttum EĞer Eskİden Olsaydi Gİremezdİm...zaman İman Kurtarmak Zamanidir Rehberİn Elİnden Tutun İnŞallah...allah Hepİnİze Onun Elİnden Tutmayi Nasİb Etsİn.
 

Cirak

Üye
Katılım
13 Kas 2006
Mesajlar
50
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
54
bakin kardesler elestiriler yaparken biraz düsünerek yaparsaniz daha iyi olur, imani kurtaralim derken temelli kaptirmayalim cedlesmeyi birakip anlasmaya bakalim.Allah resulü (S.A.V) efendimiz ümetini bir insanin vucuduna benzetiyor eger bir yeri zarar görürse vucudun diger azalarida müzdarip olur degilmi? peki vucudun azalari bir biriyle kavgaya girse ne olur hic olurmu insan sadece beyinden olusmuyor veya kulaktan ,elden, ayaktan,sayabilirsiniz artik diger azalari bunlarin kavga etmesi nasil mantiksizsa vucut bunlarin hepisinden olusuyorsa ümeti MUHAMMEDe bütün cemaatlardan olusuyor, herkes tarikata girecek diye birsey yok,herkes mensup oldugumuz cemaata dahil olacak diye birsey yok,herkes benim seyhimden ders alacak diye birsey yok,bugibi seylerle asiri gidip diger guruptaki insanlari töhmet veya bir baska isim altinda degerlendirmeyelim elestiri belki olabilir ama sinirlari asmadan.selam ve dua ile
 

müttaki

Profesör
Katılım
20 Kas 2006
Mesajlar
2,775
Tepkime puanı
75
Puanları
48
Konum
istanbul
eşhedü enla ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve Resülühü...

şehadet ederim ki Allahtan başka ilah yoktur ve yine şehadet ederim ki Muhammed O'nun Kulu ve Resülüdür...

evet Allah ile Kulu arasına hiçbir benlik giremez... Boğulur o deryaların içinde
 

dayi

Profesör
Katılım
15 Kas 2006
Mesajlar
1,918
Tepkime puanı
8
Puanları
0
Yaş
69
Önce bi Kul olalım helede..Allah ile aramıza kimse giremez zaten..:eek:fftp::)
 

dayi

Profesör
Katılım
15 Kas 2006
Mesajlar
1,918
Tepkime puanı
8
Puanları
0
Yaş
69
yaw kardesler ben birsey anlamadim
bu islerden bu tarikatlar ezani farklimi okuyor yoksa namazimi farkli kilyiyor yoksa kuranimi farkli okuyor veya kelimeyi tehvidi mi farkli söylüyorlarda böylesine bir birinizi itam ediyorsunuz,gercekte sizler bir birinize zarar vermiyormusunuz?

cırak..:friends::shake2[1]:
 

ekvani

Asistan
Katılım
7 Ara 2006
Mesajlar
243
Tepkime puanı
0
Puanları
0
allah dilemedikten sonra yaprak ble salınmaz.
hiç ben olmasaydım siz bunu anlayamazdınız diyen bir peygamber duydunuz mu?
veyahutta hesaba çekileceğimiz gün allah peygamberine veya bu günki sizin mürşid dediğiniz sözde kişilerie niçin bu kişiyi inandıramadın iman ettiremedinmi diyecek
yoksa herkes kendi hesabını kendisi m,i verecek


hemen peygambere ayet gelmedimi
-sen söyle kalpleri ancak ben döndürürüm?
yoksa fahri alemm aciz mi idi ,veya anlatmak istediğini ifade edemedimi ,yoksa buna ilmi yetmedi mi?
-ihvanlar,burada kuldan bahsediyoruz
kendi zevkini tatmin etmek için kuran okumaya çalışan benim gibilerden değil,
-o fahri alemi söylerke salavat getirmeyenin vay haline
teşekkürler
 

dayi

Profesör
Katılım
15 Kas 2006
Mesajlar
1,918
Tepkime puanı
8
Puanları
0
Yaş
69
Yinede Peygamberlere söyletti..yani İNSANA İnsandan söyletti..şunu bi kavrayalım..bizede İNSANDAN..SADR,dan söyleyecek..birebir söyleyecek..5 bin kişiye hitab ederken bizde orada bulunmakla hah tamam oldu işte diyemeyyiz..Mürşid Müridinle bire bir ilgilenir..sadece suretini görmekle Mürşide aşık oldum diyen hayal eleminde geziyordur..Efendi dediğinin,Mürşid dediğinin kitabını,dergisini,gazetesini,Tv sini seyretmekle bağlanmak olmaz..bire bir ELESTÜ bezmini yaşatacak Mürşid..El Ele ve Diz dize..gerisi ütopya..

Bir Muhterem diyorki..bu Muhteremin etrafında yüzbinler var..soruyorlar falanca ilide kaç Müridiniz,kaç evladınız var..diyorki 6..orada bulunanlar üzülüyorlar..o ilde bildikleri kadarıyla tesbihatlı on binler var..ve diyorlarki..evet kabahat bizde Mürşidimize layık olamadık..gülerim ben bu söze..elbette layık olamazsın..çünki Mürşid seninle bi kere musafaha bile yapmadı,ki..şöyle bir NAZAR bile etmediki sana..sadece dergiden okudun,kitaptan okudun..vs..vs..geldiyse ayda ..üç ayda bi kere dinlediysen sohpetini bir kaç kere..tamam dedin..benim Mürşidim bu..bende onun Müridiyim..
Yani kardeşlerim..bu gün olanlar bunlar..on binler..yüzbinler bu şekilde bağlı olduğunu düşünüyor..Mübarek olsun..herkes bağlandığı yere sıkı sıkıya bağlansın..biri çarparsa bağı kopmasın..:shake2[1]:

HU..
 

rumi

Üye
Katılım
21 Tem 2006
Mesajlar
81
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Kehf suresi 17 ci ayeti incelemenizi tavsiye ederim değerli kardeşim

ayette VELİ MÜRŞİDA diyor yani evliyadan bir mürşide tabiyet emrediliyor Rabbimiz tarafından...ayrıca CİN suresi 16 cı aytte mürşidimizi aramamız beyan ediliyor..

cin 16 ; kim Allaha teslim olmayı isterse mürşidini arar....ayette REŞEDA kelimesi geçiyor, irşad eden demektir...Kuranı kerim işte bunları bize emrediyor...
Kuran mürşidimiz diyorsanız işte içinde vaaz edilen Rabbimizin beyanları bunlar... O zaman bu emirleri yerine getirmemiz gerekmiyor mu ? bir düşünün isterseniz !

selamün Aleyküm...
 

AşK_€r

arabeskçi
Katılım
20 Kas 2006
Mesajlar
3,711
Tepkime puanı
23
Puanları
0
Yaş
44
Konum
yersiz-yurtsuz
ALLAH la kul arasına kimse giremez sözü iblisin yalanıdır alıntı konu başlığı



kimbilir belki o iblis giriyordur allah'la kul arasına...:D

bu arada iblis nerede....?uzaklarda mı?
yoksa iblisde mi insanda mevcut...?

yoksa taptığımız benliğimiz (var sandığımız benliğimiz) iblislerin en büyük olanı mı...?
 
Üst