ALLAH IN ELÇİSİNİN BİZLER İÇİN ÖRNEK OLUŞUNU, NASIL ANLAMALIYIZ?

halukgta

Asistan
Katılım
16 Ara 2011
Mesajlar
334
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Kur’an ı dikkatli okuyan bir Müslüman, Allah ın resulü nün bizler için güzel bir örnek olarak Allah ın gösterdiğini anlar. PEKİ ALLAH ELÇİSİNİ, BİZLER İÇİN HANGİ KONULARDA ÖRNEK GÖSTERİYOR VE BİZLERE HANGİ KONULARDA ÖRNEK ALMAMIZI İSTİYOR? Bu konu geleneksel İslam anlayışında, çok yanlış anlaşılan, hatta Kur’an a taban tabana ters düşen öyle yanlış bilgileri, sözleri topluma kabul ettirebilmek için kullanılıyor ki, bu anlatılanlara inanan bir Müslüman, adeta Kur’an dan uzaklaşır. Hatırlatmak isterim, Allah elçisini bizlere bir insan olarak ÖRNEK GÖSTERİYOR, DİNDE HÜKÜM ORTAĞI OLARAK DEĞİL. Gelin birlikte, Allah ın Resulünü hangi konularda örnek gösteriyor, onu birlikte anlamaya çalışalım.

“Yemin olsun, Allah resulünde sizin için, Allah'ı ve âhiret gününü arzu edenlerle Allah'ı çok ananlara GÜZEL BİR ÖRNEK VARDIR.” (Ahzab 21)

Dikkat ederseniz Allah Resulünün, bizler için iyi, güzel bir örnek olduğundan bahsediyor. Yine aynı konuda Kalem 4. ayetinde, SEN ELBETTE YÜCE BİR AHLÂK ÜZERESİN diyerek, elçisinin ahlakını bizlerin örnek almasını istiyor. Aşağıdaki ayetler üzerinde, lütfen birlikte düşünelim.

“Yemin olsun, içinizden size ONURLU BİR RESUL gelmiştir. Sizi rahatsız eden şey onu da üzer. Çok düşkündür size. MÜMİNLERE İSE DAHA ŞEFKATLİ, DAHA MERHAMETLİDİR.” (Tevbe 128)

O zaman Allah'tan bir rahmet olarak onlara YUMUŞAK DAVRANDIN! ŞAYET SEN, KABA VE KATI YÜREKLİ OLSAYDIN, hiç şüphesiz, etrafından ayrılıp giderlerdi. (Ali İmran 159)

Bakın Allah ın elçisinin, bizler için en önemli örnek oluşu konusunda Allah, bizlere onun çok önemli özelliklerinden örnekler veriyor ve ders almamızı istiyor. SİZLERDE BÖYLE OLUN DİYOR. Bizler Allah ın elçisini örnek almak istiyorsak, ONURLU, ŞEREFLİ, DİN KARDEŞİNE ŞEFKATLİ, MERHAMETLİ VE YUMUŞAK BİR ŞEKİLDE İNSANLARA SAYGILI OLMALIYIZ. Asla kaba saba, saygısız bir şekilde onlarla konuşmamalıyız. Hatta karşımızdaki inanmamış bir insan olsa bile onlara saygılı davranmalıyız. Peki, bizler böylemi davranıyoruz? Bizim gibi düşünmeyen ve inanmayanlara karşı, Allah ın elçisinin örnek davranışlarından ders alıyor muyuz? Elbette hayır. Ben Müslüman ım diyen din kardeşlerimize bile bizler, kendimiz gibi düşünmediği ve inanmadığı için, ağza alınmayacak küfürleri eğer söylüyorsak, bizler Allah ın elçisini örnek almıyoruz demektir. Kur’an da Allah elçisine, deki onlara diye bazı ayetleri tebliğ etmiş ve bir örnek bakın ne demiş.

Enbiya 45: De ki: BEN, SADECE, VAHİY İLE SİZİ İKAZ EDİYORUM. Fakat sağır olanlar, ikaz edildikleri zaman bu çağrıyı duymazlar. (Diyanet vakfı)

Allah ın elçisi özellikle biz ümmetine, ben Allah ın bizleri sorumlu tuttuğuna hükmettiği ve Allah beni uyararak, sana indirdiğim Kur’an ile kullarıma hükmet dediği Kur’an ile sizi ikaz ediyorum dediği halde, eğer bizler hala Kur’an dışından, dini konularda kaynaklar arıyorsak, bunlarda Kur’an dışından Peygamberimizin hükümleridir diyorsak, Peygamberimizi örnek almıyoruz kendi başımıza buyruk uydurulmuş, Allah ın elçisine iftira sözlerin ardı sıra gidiyoruz demektir. Bakın Allah elçisine, görevini yerine getirirken, nasıl bir yol izlemesini istiyor. İŞTE BİZLER PEYGAMBERİMİZİ, BÖYLE ÖRNEK ALMALIYIZ.

Nahl 125: (Ey Muhammed!) Rabbinin yoluna, HİKMETLE, GÜZEL ÖĞÜTLE ÇAĞIR VE ONLARLA EN GÜZEL ŞEKİLDE MÜCADELE ET. Şüphesiz senin Rabbin, kendi yolundan sapanları en iyi bilendir. O, doğru yolda olanları da en iyi bilendir. (Diyanet meali)

Demek ki Peygamberimizin örnek oluşu, İslam ı topluma anlatırken takındığı tavırla da çok önemli. Hangimiz bu yöntemi kullanıyoruz? Hangimiz Peygamberimizin bu huyunu, yöntemini hayatımıza geçiriyoruz. Lütfen bu soruyu kendimize soralım. Allah ın elçisini örnek alan, önce onun Kur’an dan Allah ın elçisine verdiği görev ve sorumluluğunu da doğru öğrenmeli ki, onun adına uydurulan asılsız rivayetlere inanmasın. YANİ ALLAH IN ELÇİSİNİ ÖRNEK ALMAK İSTİYORSAK, RİVAYETLERDEN DEĞİL KUR’AN DAN PEYGAMBERİMİZİ TANIMALI VE ÖRNEK ALMALIYIZ.

RESULE DÜŞEN, TEBLİĞDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR. Allah sizin açığa vurduklarınızı da gizlediklerinizi de bilir. (Maide 99)

Allah'a itaat edin, resule itaat edin, sakının. Eğer yüz çevirirseniz şunu bilin: BİZİM RESULÜMÜZE DÜŞEN SADECE APAÇIK BİR TEBLİĞDİR. (Maide 92)

De ki: “Ben türedi bir peygamber değilim. Bana ve size ne yapılacağını da bilmem. BEN SADECE BANA VAHYEDİLENE UYARIM. BEN SADECE APAÇIK BİR UYARICIYIM.” (Ahkaf 9)
Bu ayetlerden de çok açık anlaşıldığı gibi, Allah ın elçisinin görevi, Allah dan aldığı vahyi yani Kur’an ı yalnız tebliğ etmektir. Ayette Peygamberimiz, ben sadece apaçık bir uyarıcıyım, sadece bana vahyedilen Kur’an a uyarım, asla bunun dışında dinde hükümler koymam mümkün değildir diyorsa, işte bizlerin örnek alacağı konulardan biriside, Kur’an ın dışından hiçbir bilgiye inanmamak olmalıdır. Çünkü Allah ın elçisi yalnız Kur’an ı tebliğ etmiş ve yalnız Kur’an ı hayatına geçirmiştir. Allah ın elçisinin çok önemli bir görevi de, bizlere mahşer günü şahit olacağıdır. Bakın Allah bu konuda ne diyor.

İşte böyle! BİZ SİZİ, İNSANLAR ÜSTÜNE TANIK OLASINIZ, RESUL DE SİZİN ÜSTÜNÜZE TANIK OLSUN DİYE, orta yolu izleyen bir ümmet yaptık. (Bakara 143)

Bu ayetten de anlıyoruz ki, Allah elçilerini yalnız ayetlerini, mesajını tebliğ etmek için değil, mahşer günü şahit olarak görev yapacaklarını da söylüyor. Elçiler hangi konuda şahitlik yapacaklar? Elbette Allah ın ayetleri konusunda. Sizce Kur’an da hiç bahsedilmeyen konuları, Allah ın elçisi bunlarda benim dinde koyduğum hükümlerdir der mi? İşte tüm bunların cevabını, Peygamberimizin şahitliğinde göreceğiz. Bu sorunun cevabı Kur’an da çok açık var. Görmek istemeyenler, gözlerini bu ayetlere yumanlar, mahşer günü çok ama çok üzüleceklerini bilmelidirler.

Ahzab 39: ONLAR Kİ ALLAH'IN MESAJLARINI TEBLİĞ EDİP O'NDAN KORKARLAR, Allah'tan gayrı hiç kimseden korkmazlar. Hesap sorucu olarak Allah yeter. (Yaşar Nuri meali)

Fakat O, RESULÜN ÖNÜNDE VE ARKASINDA GÖZETLEYİCİ MELEKLER YÜRÜTÜR ki resullerin, Rablerinin vahiylerini tebliğ ettiklerini bilsin. Allah, onların her hâlini kuşatmış ve her şeyi inceden inceye sayıp dökmüştür. (Cin 27–28)
Bu zamana kadar Allah ın gönderdiği elçiler, Allah ın gönderdiği mesajları yani ayetlerini titizlikle tebliğ edip, yanlış yapmaktan dolayı Allah dan korkarlar diyor. Cin suresinde de Allah, görev verdiği Resullerin, Allah ın vahyini gerektiği gibi tebliğ edip etmedikleri, melekler tarafından izlendiğini bizlere bildiriyor. Böyle izlenen bir Resul, sizce Allah ın vahiylerinin dışında, bunlarda Allah ın emri diyerek, hükümler koyabilir mi? Bizler ise Allah ın bu uyarılarından habersiz, ya da bunca ayetleri görmezden gelerek, hala Allah ın yanında elçileri de dinde hükümler koyar, yalnız vahiyle din yaşanmaz demeye, korkmadan hala devam ediyoruz. Allah ın elçisini örnek almak isteyen, bu yönünü asla göz ardı etmemelidir.

İşte peygamberimizi örnek almak, onun için bu kadar çok önemli. Peki, bizler günümüzde Allah ın elçisini mi örnek alıyoruz, yoksa emin olamayacağımız sözlerin ardından gidip, hesap veremeyeceğimiz sözlere mi inanıyoruz. Sizce Allah ın elçisi, mahşer günü şahit olarak çağrıldığında, onca açık ayetlerde söylediği gibi, ben yalnız Kur’an ı, Allah ın vahyini tebliğ ettim, onun dışında hiçbir söz söylemedim, çünkü ben Allah dan Kur’an ın asla sınırlarını aşma emri aldım derse, BUGÜN ONUN SÖYLEDİĞİNE İNANDIĞIMIZ ONCA YANLIŞ İNANÇLAR KARŞISINDA, HALİMİZ NİCE OLUR DİYE ARAMIZDA DÜŞÜNEN VAR MI?

Allah ın elçisinin örnek almamız gereken bir yönü de, ÜMMİ oluşudur. Peygamberimiz Allah ın dininden sapmış, hurafe ve batılı din edinmiş Ehli kitaba tabi olmayıp, doğruların ve gerçeklerin arayışında olmuştur. Onun içinde Allah, görevlendireceği elçisini, Ehli kitaptan değil, doğruluğu, dürüstlüğüyle yaşayan, toplumda sevilen örnek bir insan olan Hz. Muhammed i elçi olarak seçmiştir. Bundan da alacağımız, çok önemli dersler ve bizler için güzel bir örnek vardır.

Lütfen bu dünyada vaktimiz dolmadan, elde Kur’an tekrar düşünelim. Hesabın görüleceği gün, pişman olmanın hiçbir faydası olmayacaktır. ONUN İÇİN GELİN, ALLAH IN ELÇİSİNİ ÖRNEK ALALIM. O ben yalnız Kur’an a uyarım, benim görevim sadece vahyi tebliğ etmektir, onun için yalnız Kur’an ın ipine sarılın, çünkü yalnız Kur’an dan hesaba çekileceksiniz diyorsa, bizlere öğretilen hurafe yanlış bilgilerin, inançların değil, Allah ın nuru, ışığı Furkan ın ardı sıra gidelim ve Allah ın uyardığı gibi, YALNIZ KUR’AN IN İPİNE SARILALIM. Lütfen unutmayalım Allah verdiği sözü mutlaka tutar.

Saygılarımla
Haluk GÜMÜŞTABAK

KUR'AN A DAVET
HALUK GÜMÜŞTABAK/ KUR'AN A DAVET.
BATILDAN UZAK, İSLAMI YAŞAYABİLMEK.
hakyolkuran
HALUK Gümüştabak
 

ilke

Paylaşımcı
Katılım
6 Kas 2017
Mesajlar
875
Tepkime puanı
188
Puanları
0
Haşr Suresi 7. Ayet Meali Alisi :

"(Ey îman edenler!) Peygamber, size neyi emrettiyse onu alın ve size neyi yasakladıysa ondan da sakının. Allah’tan hakkıyla korkun. Şüphesiz Allah, cezâsı çok şiddetli olandır. "


Senin İndinde bu ayetin bir kıymeti var mı acaba ?.. Varsa, ne anladığını bir yaz da buradakiler de seni daha iyi tanısın !
 

çelebiler

Kıdemli Üye
Katılım
4 Ocak 2013
Mesajlar
7,457
Tepkime puanı
211
Puanları
0
Haşr Suresi 7. Ayet Meali Alisi :

"(Ey îman edenler!) Peygamber, size neyi emrettiyse onu alın ve size neyi yasakladıysa ondan da sakının. Allah’tan hakkıyla korkun. Şüphesiz Allah, cezâsı çok şiddetli olandır. "


Senin İndinde bu ayetin bir kıymeti var mı acaba ?.. Varsa, ne anladığını bir yaz da buradakiler de seni daha iyi tanısın !
Allah Resulü neyi emretti?
Kur'an'a uymamızı emretti.

Sor: "Tanıklık bakımından hangi şey daha büyüktür?" De ki: "Benimle sizin aranızda Allah tanıktır. Bu Kur´an bana vahyolundu ki, onunla sizi ve ulaştığı herkesi uyarayım. Siz gerçekten Allah´ın yanında başka ilahların bulunduğuna tanıklık ediyor musunuz?" De ki: "Ben buna tanıklık etmiyorum." De ki: "O, sadece tek bir tanrıdır! Ve ben, sizin ortak tuttuğunuz şeylerden uzağım!" (En’âm 6:19)

Neyi yasakladı?
Allah'ın yolundan ayrılmayı,başka kitaplara uymayı yasakladı.

Dinlerine uymadıkça yahudiler de hıristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah´ın yoludur. Sana gelen ilimden sonra onların arzularına uyacak olursan, andolsun ki, Allah´tan sana ne bir dost ne de bir yardımcı vardır. (Bakara 2:120)

Yoksa içinde keyfinize uyan şeyleri bulduğunuz sizin bir kitabınız var da ondan ders mi görüyorsunuz? (Kalem 68:37-38)
 

ilke

Paylaşımcı
Katılım
6 Kas 2017
Mesajlar
875
Tepkime puanı
188
Puanları
0
Haşr Sûresi 7. ayetindeki emr-i ilâhiyi yani "(Ey îman edenler!) Peygamber, size neyi emrettiyse onu alın ve size neyi yasakladıysa ondan da sakının. " ayetini, Rasulullah'ın (s.a.v.) size Allah'ın emirlerini emrediyorsa onları alın ve Allah'n emirlerinden yasaklıyorsa bundan sakının" şeklinde anlamak için bir insanın ya AHMAKLIKTA veyahutta MUNAFIKIKTA zirve yapmış olması lazımdır. Çünkü, Rabbimiz bir diğer ayet-i kerimede de şöyle buyurmuştur:
"Resûle itaat eden kimse muhakkak Allah-u Tealâ'ya itaat etmiştir. Bir kimse resûle itaattan i'raz ederse sen de ondan i'raz et ve onlara iltifat etme. Zira; biz seni onlar üzerine hıfzedici göndermedik." (Nisa Sûresi ayet :80 )
Müfessirlerin ekserisinin beyanına nazaran bu âyetin sebeb-i nüzulü; Resûlullah «Bana muhabbet eden Allah'a muhabbet eder ve bana itaat eden Allah-u Tealâ'ya itaat eder» deyince, bazı münafıklar «Muhammed (S.A.) bizi şirkten nehyettiği halde kendisi şirke karib birşey emrediyor, başka maksadı yoktur. Nasarâ'nın Hz. İsa'yı rab ittihaz ettikleri gibi kendini rab ittihaz ettirmek ister» demeleri üzerine bu âyetin nazil olduğu mervidir. Görüldüğü gibi, Rasulullah (s.a.v.) Efendimize iraz ve itiraz eden munafıkların o zamanki halleri neyse, günümüzdekilerin de ahvalleri aynıdır. İşte biz bunları forumun açık olduğu zamanlar boyunca sizlere duyrumak için çırpındık durduk da bize adeta hiç kimsenin bundan haberi olmamış gibi davranıldı - duruldu ! Ama, Rabbimiz şahitlerin en hayırlısı ve en adilidir.
 

çelebiler

Kıdemli Üye
Katılım
4 Ocak 2013
Mesajlar
7,457
Tepkime puanı
211
Puanları
0
Resul'e itaat eden kimse niçin Allah'a itaat etmiş olur.
Çünkü Resul sadece Allah'tan kendisine vahyedileni insanlara tebliğ eder.İnsanlara sadece Allah'ın vahyini anlatır,vahye uymalarını ister.
İnsanlara bildirdiği hükümler Allah'ın vahyi olan Kur'an'dır.
Bu yüzden Resul'e itaat etmemiz gerekir.
 

ilke

Paylaşımcı
Katılım
6 Kas 2017
Mesajlar
875
Tepkime puanı
188
Puanları
0
Ha!.. Demek Rasul ibadet için insanlara sadece vahyi ve Kuran-ı Kerimi bildirdi ! Bunun haricinde hiç kendi sünneti olmadı ! Mesela, namazlarda hiç sünnet diye bir şey yapmıyoruz ! Sadece farzları yapıyoruz değil mi? Oysa Teşehhudde oturmak Farz değil ! rukunlar arasında "Allah-u Ekber" demek farz değil, elleri göbeğe bağlamak veya salıvermek farz değil ! bütün bunlar Rasulümüzün öğrettiği ve uyguladığı vahiy ve Kuran olmayan ibadet rukünkarı değil mi ? Elbette bu soruyu şeytana sorarsak "değil" cevabını alırsınız ! Ama, bizim yazdıklarımız sadece müslüman insanlar içindir.
 

çelebiler

Kıdemli Üye
Katılım
4 Ocak 2013
Mesajlar
7,457
Tepkime puanı
211
Puanları
0
Ha!.. Demek Rasul ibadet için insanlara sadece vahyi ve Kuran-ı Kerimi bildirdi ! Bunun haricinde hiç kendi sünneti olmadı ! Mesela, namazlarda hiç sünnet diye bir şey yapmıyoruz ! Sadece farzları yapıyoruz değil mi? Oysa Teşehhudde oturmak Farz değil ! rukunlar arasında "Allah-u Ekber" demek farz değil, elleri göbeğe bağlamak veya salıvermek farz değil ! bütün bunlar Rasulümüzün öğrettiği ve uyguladığı vahiy ve Kuran olmayan ibadet rukünkarı değil mi ? Elbette bu soruyu şeytana sorarsak "değil" cevabını alırsınız ! Ama, bizim yazdıklarımız sadece müslüman insanlar içindir.
Resulün ağzından namaz kelimesi dahi çıkmadı..

Kalem Suresi
34. Şüphesiz Allah'a karşı gelmekten sakınanlar için Rableri katında Naîm cennetleri vardır.

35. Biz müslümanları suçlular gibi kılar mıyız?

36. Size ne oluyor, nasıl hüküm veriyorsunuz?

37. Yoksa size ait bir kitabınız var da (bu batıl hükümleri) ondan mı okuyorsunuz?

38. Onda, "Seçip beğendiğiniz her şey mutlaka sizindir" (diye mi yazılı?)

39. Yahut bizden, her ne hükmederseniz mutlaka öyle olacağına dair Kıyamete kadar sürecek kesin sözler mi aldınız?

40. Sor onlara: "Onların hangisi bu (iddianın doğruluğu)na kefildir?"

41. Yoksa onların ortakları mı var? Doğru söyleyenler iseler, haydi getirsinler ortaklarını!

42,43. Baldırların açılacağı (işlerin zorlaşacağı) ve kâfirlerin secdeye çağrılıp da gözleri düşmüş ve kendilerini zillet kaplamış bir hâlde buna güç yetiremeyecekleri günü (Kıyamet gününü) düşün. Hâlbuki onlar sağlıklarında secde etmeye çağrılıyorlar (ve buna yanaşmıyorlar)dı.

44.Bu sözü (Kur'an'ı) yalanlayanlarla beni baş başa bırak. Biz onları bilemeyecekleri biçimde adım adım helâka yaklaştıracağız.

45. Onlara mühlet veriyorum. Şüphesiz benim tuzağım sağlamdır.

46. Yoksa sen onlardan bir ücret istiyorsun da onlar bu yüzden ağır bir borç yükü altına mı girmişlerdir?

47. Yahut gayb kendi yanlarında da onlar mı (bundan aktarıp) yazıyorlar?

48. Sen, Rabbinin hükmüne sabret. Balık sahibi gibi olma. Hani o, kederli bir hâlde Rabbine yakarmıştı.

49. Şayet Rabbinden ona bir nimet yetişmemiş olsaydı, o mutlaka kınanmış bir hâlde ıssız bir yere atılacaktı.

50. (Fakat böyle olmadı.) Rabbi onu (peygamber olarak) seçti ve salih kimselerden kıldı.

51. Şüphesiz inkâr edenler Zikr'i (Kur'an'ı) duydukları zaman neredeyse seni gözleriyle devirecekler. (Senin için,) "Hiç şüphe yok o bir delidir" diyorlar.

52. Hâlbuki o (Kur'an), âlemler için ancak bir öğüttür.
 

ilke

Paylaşımcı
Katılım
6 Kas 2017
Mesajlar
875
Tepkime puanı
188
Puanları
0
Duydunuz zilin sesini !.. Canlı Rasul "namaz" diye bir şey söylemedi diyor ! Yani, İslamda "namaz" diye bir şey söylenmediğine göre, namaz kılanlar boşu-boşunu eğilip-kalkıyor demek istiyor ! Bunların zaten geldikleri ve varıkları en son nokta burasıdır. Yani, nasıl oluyorsa veya olacaksa ; namazsız-niyazsız bir İslam ve müslümanlık !
Ve bu forumun neden çok daha önceden kapatılması gerektiği de böylelikle ortaya çıkmış oluyor ! Görüldüğü gibi, sefil kapatılana kadar zehrini kusmaya devam ediyor !
 

çelebiler

Kıdemli Üye
Katılım
4 Ocak 2013
Mesajlar
7,457
Tepkime puanı
211
Puanları
0
Duydunuz zilin sesini !.. Canlı Rasul "namaz" diye bir şey söylemedi diyor ! Yani, İslamda "namaz" diye bir şey söylenmediğine göre, namaz kılanlar boşu-boşunu eğilip-kalkıyor demek istiyor ! Bunların zaten geldikleri ve varıkları en son nokta burasıdır. Yani, nasıl oluyorsa veya olacaksa ; namazsız-niyazsız bir İslam ve müslümanlık !
Ve bu forumun neden çok daha önceden kapatılması gerektiği de böylelikle ortaya çıkmış oluyor ! Görüldüğü gibi, sefil kapatılana kadar zehrini kusmaya devam ediyor !
Buyurun yazın Resul nerede "namaz" kelimesini kullanmışsa yazıp gösterin bize.Hangi ayet hangi hadis?
Neden Resulün sünnetine uymuyorsunuz?
Neden Kur'an'ın kelimelerini değiştiriyorsunuz?
 

çelebiler

Kıdemli Üye
Katılım
4 Ocak 2013
Mesajlar
7,457
Tepkime puanı
211
Puanları
0
Neden bu ayetlere uymuyorsunuz?
Yoksa bu ayetlerin hükümlerini kabul etmiyor musunuz?

Kalem Suresi
36. Size ne oluyor, nasıl hüküm veriyorsunuz?

37. Yoksa size ait bir kitabınız var da (bu batıl hükümleri) ondan mı okuyorsunuz?

38. Onda, "Seçip beğendiğiniz her şey mutlaka sizindir" (diye mi yazılı?)
 

ilke

Paylaşımcı
Katılım
6 Kas 2017
Mesajlar
875
Tepkime puanı
188
Puanları
0
Buyurun yazın Resul nerede "namaz" kelimesini kullanmışsa yazıp gösterin bize.Hangi ayet hangi hadis?
Neden Resulün sünnetine uymuyorsunuz?
Neden Kur'an'ın kelimelerini değiştiriyorsunuz?

Bu konuda forumda çok yazılar destanlar yazıldı, anlatıldı ! O sebeple, biz tekrar yazmaya hiç gerek görmüyoruz! Ama, forum sahipleri belki bu işteğini görür de seni enine-boyuna bilgilendirir !
 

çelebiler

Kıdemli Üye
Katılım
4 Ocak 2013
Mesajlar
7,457
Tepkime puanı
211
Puanları
0
Ahmak ve münafıklar kendi iddialarını savunamayacak derecede zavallı cahillerdir değil mi forum sahibi kardeşim.
Nasıl bu tanım ve fikirler ağır hakaret değildir değil mi?
 

Admin

Administrator
Yönetici
Katılım
15 Şub 2007
Mesajlar
468
Tepkime puanı
444
Puanları
63
Ahmak ve münafıklar kendi iddialarını savunamayacak derecede zavallı cahillerdir değil mi forum sahibi kardeşim.
Nasıl bu tanım ve fikirler ağır hakaret değildir değil mi?

Raporunuza gerekli cevap verildi; burası fikir tartışma platformu biz onca eleştiri ve güç kaybına sebep olduğu halde katılmadığınız görüşlerinizi yazmanıza hep müsaade ettik. Bildiriminize müspet cevap vermedik diye bu hırçınlık niye?

Evet bir kişi bir diğerini ahmaklık ve munafiklikla itham edebilir önemli olan karşılığı var mi yok mu? Yok ise ithamda bulunan kendini yakmıştır. Bildirimde sormuşsunuz ya bu kararınıza istinaden size ahmak ve munafik diyebilir miyim diye; ahmaklık konusu ucu açık ama münafıklık konusu size şirin görünmeye çalışıp arkanızdan kuyu kazmış olsaydım haklı olurdunuz. Yine de canınız istiyorsa söyleyin ben bundan gocunmam.
 

kebîkec

İhvan Forum Üye
Katılım
21 Eyl 2007
Mesajlar
8,080
Tepkime puanı
1,922
Puanları
113
Buyurun yazın Resul nerede "namaz" kelimesini kullanmışsa yazıp gösterin bize.Hangi ayet hangi hadis?
Neden Resulün sünnetine uymuyorsunuz?
Neden Kur'an'ın kelimelerini değiştiriyorsunuz?

ErRESUL aleyhisselamın NAMAZ demesi mümkün değil. Kelime farsça çünkü :)

''Salat'' kelimesinin karşılığı olarak dilimizde namaz kullanılır. Şimdi sen buradan hareketle salat kelimesine kafana göre anlam yükleyip son sorununu kendine sormuş olacaksın. Neden Kuranın kelimelerini değiştiriyorsun :?
 

alanyali07

Kıdemli Üye
Katılım
11 May 2008
Mesajlar
6,968
Tepkime puanı
845
Puanları
0
"Yalnız Kurancı"lar lütfen önce kendi aralarında anlaşsınlar ;
sürekli "Kuran açık herkes şıp diye anlar" demelerinin makul olması gereken bir sonucu olarak "aynı anlamı ve hükümleri" çıkarıp gelsinler karşımıza..
199 farklı türlü anlayışa sahip "Yalnız Kurancı" varken , daha bu ana sıkıntılarını aşamamışlarken
"Kuranda böyle şöyle" diye ahkam kesmeleri cidden sırıtıyor.. yapmayın bunu :D
 

alanyali07

Kıdemli Üye
Katılım
11 May 2008
Mesajlar
6,968
Tepkime puanı
845
Puanları
0
Duydunuz zilin sesini !.. Canlı Rasul "namaz" diye bir şey söylemedi diyor ! Yani, İslamda "namaz" diye bir şey söylenmediğine göre, namaz kılanlar boşu-boşunu eğilip-kalkıyor demek istiyor ! Bunların zaten geldikleri ve varıkları en son nokta burasıdır. Yani, nasıl oluyorsa veya olacaksa ; namazsız-niyazsız bir İslam ve müslümanlık !
Ve bu forumun neden çok daha önceden kapatılması gerektiği de böylelikle ortaya çıkmış oluyor ! Görüldüğü gibi, sefil kapatılana kadar zehrini kusmaya devam ediyor !
ahh dedecim,
Bu sorun bu forumda açılıp bu forumda bitmeyecekki,
çağımızın nefse göre hüküm verme anlayışı facebookta twitterda almış başını yürümüş zaten..
sorgulayan müslüman diye 27 bin kişilik bir face grubunda bile neler neler nasıl müctehidler çıkıyor görsen bayılcan demekki :)

forum kapanınca olay bitmeyecek yani ,o bakımdan söyledim ;)
 

çelebiler

Kıdemli Üye
Katılım
4 Ocak 2013
Mesajlar
7,457
Tepkime puanı
211
Puanları
0
Raporunuza gerekli cevap verildi; burası fikir tartışma platformu biz onca eleştiri ve güç kaybına sebep olduğu halde katılmadığınız görüşlerinizi yazmanıza hep müsaade ettik. Bildiriminize müspet cevap vermedik diye bu hırçınlık niye?

Evet bir kişi bir diğerini ahmaklık ve munafiklikla itham edebilir önemli olan karşılığı var mi yok mu? Yok ise ithamda bulunan kendini yakmıştır. Bildirimde sormuşsunuz ya bu kararınıza istinaden size ahmak ve munafik diyebilir miyim diye; ahmaklık konusu ucu açık ama münafıklık konusu size şirin görünmeye çalışıp arkanızdan kuyu kazmış olsaydım haklı olurdunuz. Yine de canınız istiyorsa söyleyin ben bundan gocunmam.
Forum açtığınızda göre farklı fikirlerin söylenmesine elbette ki müsaade edeceksiniz bu sizin için lütuf değil mecburiyettir.
Hiç kimsenin bir başkasını da ahmaklık ve münafıklıkla suçlamaya hiçbir platformda hakkı yoktur.
Burada herkesin fikri ve görüşü birbiriyle farklılık arz edebilir.Bu görüşlerin hangisinin yanlış hangisinin doğru olduğunu tastikleme makamında da değilsiniz.Hakaretlere de hiçbir nedenle müsamaha göstermeniz gerekir.Bu insan olmanın gereğidir.
Yaptığım "hırçınlık" değil sizin hakareti hoş görmeniz sebebiyle sizin tasvip ettiğiniz şekilde size mukabele etmektir.
Belki böylece hatanızı fark eder,yanlış mantığınızı ve kendinizi düzeltirseniz.
 

çelebiler

Kıdemli Üye
Katılım
4 Ocak 2013
Mesajlar
7,457
Tepkime puanı
211
Puanları
0
ErRESUL aleyhisselamın NAMAZ demesi mümkün değil. Kelime farsça çünkü :)

''Salat'' kelimesinin karşılığı olarak dilimizde namaz kullanılır. Şimdi sen buradan hareketle salat kelimesine kafana göre anlam yükleyip son sorununu kendine sormuş olacaksın. Neden Kuranın kelimelerini değiştiriyorsun :?
Namaz kelimesinin Farsça olduğunu fark etmen çok güzel ama konuştuğumuz dilin de Farsça olmadığını da fark etmen gerekmez miydi?
Neden salâtı Farsça olan (hatta Hintçe) namaz kelimesine çevirip Türkçe zannediyoruz.
Kelimeler nasıl değişmiş fark etmeni dilerim.
 

ilke

Paylaşımcı
Katılım
6 Kas 2017
Mesajlar
875
Tepkime puanı
188
Puanları
0
Bunlar var ya bunlar, başından-beri inandıkları ibadetsiz-taatsiz-namazsız-niyazsız bozuk dinlerini (!) inanmadıkları İslâm Dininin kitabını kullanarak burada satmaya çalışan zümredir ! Görüldüğü gibi, herif Rasulullah'ın (s.a.v.) namazdan bahsetmediğini söyleyerek, neredeyse utanmasa O ömründe de hiç namaz da kılmamıştı diyecek !
Veyl Olsun Veyl !
 
Üst