ALLAH (cc) "BİTTİ" DEMEDEN HİÇBİR ŞEY BİTMEZ - Ahmet Alp Han

ahze21

Yasaklı
Katılım
3 Kas 2006
Mesajlar
550
Tepkime puanı
5
Puanları
0
Yaş
46
1 "Anayasa Mahkemesi (AYM) Eskişehir 1. Sulh Ceza Hakimliğinin, Sulh ceza Hakimliklerinin Anayasa'ya aykırı olduğu yönündeki itiraz başvurusunu reddetti. Mahkeme, Sulh Ceza Hakimliklerinin kurulmasının ve bu mahkemelerin kendi verdikleri kararların itiraz mercii olmasının Anayasa'ya aykırı olmadığına hükmetti..."

2 "TBMM Genel Kurulu, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında 4 eski bakanın, Yüce Divan'a gönderilmesine ilişkin oylama için toplandı. Tarihi toplantıda 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmesi reddedildi."

Yukarıdaki iki haberin, şu fakire hatırlattığı bazı tarihi olaylar ve düşündürdükleri...

Malumaliniz, "tarih tekerrürden ibarettir" derler. Fakir, muhterem bir zattan duyduğu gibi ifade etmeye çalışacak; "Tarih misliyle tekerrür eder."

Herhalde yine öyle vuku bulacak. Zira...

Firavun ve adamları, Hz. Musa (as) efendimizi yakaladıklarını ve derdest edeceklerini düşündükleri ve "işte şimdi" dediklerin demde önlerinde devasa bir şekilde ikiye ayrılmış Kızıl Deniz onları da içine alarak kapanıyordu...

Müşriklerin en azılılarından biri Hz. Peygamberi (sav) kılıcıyla tehdit edip "seni elimden şimdi kim kurtaracak?" diye meydan okurken, kulaklarında çınlayan "ALLAH!" lafzıyla ellerinin titremesi ve kılıcının yere düşmesiyle yalvarma ve aman dileme konumuna düşmesi bir oluyordu...

Mekkeliler Medine'ye sağa sola caka satarak giderlerken önlerinde engel olarak sadece 2 metrelik "Hendek"lerin bulunduğunu görünce "Bu iş burada biter" diyorlardı ama fazla sürmeden toz bulutları arasında çil yavrusu gibi kaçtıklarını çöl kargaları görüyordu...

Evet, belki son sebep de gözlerimizin önünde kaybolup gitti. Ellerimiz, sağa sola yardım için koşturan şirke bulaşmış ellerimiz, işte şimdi hakkıyla semaya doğru uzanmış, açık ve bomboş. Geleceğini umduğumuz ve öyle inandığımız yardım için dua ediyoruz.

İşte şimdi gerçekten yalnız O'ndan (cc) diliyor ve yakarıyoruz.

Belki de şimdi birileri "İşte şimdi bittiler" diye zafer çığlıkları atıp kendilerinden geçiyorlardır.

Ama unutmayalım ki "tarih misliyle tekerrür eder."

Kim bilir, belki şu andan sonra "İşte şimdi bittiler" diyenler bir anda karşılarında onları yutmak için üstlerine kapanan bir denizi görecekler.

Kim bilir belki şu andan sonra "İşte şimdi bittiler" diyenlerin kulaklarında çınlamaya başlayan "ALLAH!" nidaları karşısında ellerindeki silahlarını düşürüp yalvarmaya başlayacaklar.

Kim bilir belki şu andan sonra "İşte şimdi bittiler" diyenler önlerindeki 2 metrelik "hendek"leri geçemeyecekleri gibi toz bulutları içinde kör olup kaçacak delik arayacaklar.

Şunu da unutmayın... ALLAH (cc) "bitti" demeden hiçbir şey BİTMEZ.

Ahmet Alp HAN

Twitter: @ahze22
 
Üst