(Alıntı) Müslüman olduğumuz için kimseden özür dilemek zorunda değiliz!

ıtri

Üye
Katılım
30 Ağu 2009
Mesajlar
1,235
Tepkime puanı
153
Puanları
0
Yaş
37
Konum
Ankara
(Alıntı) Müslüman olduğumuz için kimseden özür dilemek zorunda değiliz!

Yazar Saliha Eren, Paris'teki dergi baskını üzerinden Müslümanları yaftalamaya çalışan ırkçıları ve Batı'nın ikiyüzlülüğünü konu edindiği yazısında çarpıcı tespit ve değerlendirmelerde bulundu. İşte Haber Seyret'te yayınlanan o yazı:

Birleşmiş Milletler’in yardımları kestiği bir zamanda, yanı başımdaki Suriye'de, Ürdün ve Lübnan'daki kamplarda kaç çocuk donarak ölmüşken, umurumda bile değil Fransa'da olanlar.

Fransa'da yaşananlar her gün Irak'ta, Suriye'de, Arakan'da, Yemen'de, Doğu Türkistan'da, Filistin'de, Somali'de, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde, Afganistan'da, Libya'da tekrar tekrar yaşanırken ve ölenler genellikle Müslümanken kimse çıkıp bizden özür dilemiyor. Biz Müslümanlar neden özür dilemek zorunda olalım? Kimin için? Ve kimden? Cinayet işleyen her katili bize ve dinimize yamamaya kalkmaktan, her türedi terör örgütünü İslam'la ilişkilendirmekten vazgeçmediğiniz sürece sizi umursamayacağız.
Kendi konforlu hayatları içinde, ülkelerindeki bütün ayak işlerini yapan ve ikinci sınıf vatandaş olarak görülen çoğu Müslüman göçmenlerin durumunu akıllarına bile getirmeyen Fransızların da, ikiyüzlülüklerini her fırsatta bize kanıtlayan Avrupalıların da ne dediklerini kâle almak zorunda değiliz.
‘Özgürlükler ülkesi Fransa'da kardeşlerim örtülü olduğu için, sakallı olduğu için aşağılanırken, bu dinin Peygamberine saygı göstermeleri beklenebilir mi?
Çizdikleri karikatürler de, yalanları da, suçlamaları da umurumuzda değil. Ne yazdıkları, ne çizdikleri ve ne yaşadıkları ne de öldükleri bizi ilgilendirmiyor. Bizimle alakası olmayan olaylardan ötürü savunma vermemizi istiyorlarsa daha çok beklerler.
İslam’a ve bize olan nefretlerini kusmaları için bahane aramalarına gerek yok. Saçma sapan senaryolara, kendini bilmez faillere, ileri geri konuşan heyecanlı gençlere, türedi örgütlere ne hacet! Kendinizi yormanıza gerek yok, sahi birbirimizi tanımıyor muyuz?
Bir de, Fransa'da olanlardan Yemenli El-Kaideci bir grup sorumlu tutuluyormuş. El-Kaide bu yazının konusu değil ama Yemen meselesini Mazlumder’in bir yemeğinde Yemenli bir muhaliften dinlemiştim. Anlattığına göre Amerika'nın da gizli bir üssünün bulunduğu Yemen'de onların güdümünde olan yönetim ve aşiret liderleri halka öyle aşağılayıcı davranıyorlarmış ki, “Bu halkın doğal tepkisidir El-Kaideci olmak” demişti Yemenli misafir. Bahsedilen, onuru, şerefi, hayatı, namusu, ekmeği ve en önemlisi ülkesi ayaklar altına alınan bir halk..
Yani yemeyiz El-Kaide masallarınızı.
Siz! Dünyanın kralları olduğunu düşünenler, size söylüyoruz.. Müslüman halkları aşağılamaya, özellikle kendi yöneticileri eliyle aşağılamaya son verin. Onurun kırıldığı yerden merhamet devşiremezsiniz.
Gündüz vakti Paris'te soğukkanlılıkla ellerini kollarını sallayarak insan öldürüyorlarmış..
Ey Batı Medeniyetinin insanı! Gözlerini aç. Efendileriniz dünyanın gözü önünde günlerdir, aylardır, yıllardır kadın ve çocuk demeden her gün en gelişmiş silahlarıyla insanlığı ve medeniyeti katletmeye devam ediyor. Şimdi az da olsa anlayabiliyor musunuz ülkelerimizde yaşanan katliamları?

Olayın şokunu yaşayan Fransız halkı iyi bilmeli ki, yaşadığı acıyı en iyi biz anlarız. Çünkü her gün mutlaka karşılaşıyoruz dünyanın bir köşesinde. Peki onlar, her gün yanı başlarında karşılaştıkları Senegalli, Cezayirli, Morokolu mültecileri, yerli olsa bile Mülteci gözüyle ikinci sınıf insan muamelesi yaptıkları bireylerini ne zaman insan gibi görmeye başlayacak?
Ne zaman ifade özgürlüğünün bile sınırları olması gerektiğini, sınırlar olmadan yaşanan ve dayatılan bir özgürlüğün diğerlerine zulüm olduğunu anlayacaklar?
 

ıtri

Üye
Katılım
30 Ağu 2009
Mesajlar
1,235
Tepkime puanı
153
Puanları
0
Yaş
37
Konum
Ankara
Okudum,güzel, paylaşmak istedim.
 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
Eyvallah, okudum ben de begendim. Yuksek musadenizle yazinin altina kalin harflerle imzami cakiyorum, helal olsun.
 

levent48

Kıdemli Üye
Katılım
12 Şub 2012
Mesajlar
3,518
Tepkime puanı
142
Puanları
0
Mesele bu kadar güzel analiz edilebilirdi...
 

Mahpeyker

Kıdemli Üye
Katılım
2 Eyl 2009
Mesajlar
4,456
Tepkime puanı
742
Puanları
0
yazinin dogrulugu konusunda hemfikir isek, bu fikri ideoloji haline getirme zamani gelmedi mi ?
 

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
Pardon da Ortadoğu'da müslümanlar birbirini katlediyor bunu neden göremiyoruz hala he bu kaostan elbetteki batı da kendi adina menfaat sağlamak isteyecektir velev ki olanlarda da en büyük paya sahip olsun müslümanin müslümani kirmasi hangi noktada aciklanabilir ki?
 

Tahsin EMİN

Kıdemli Üye
Katılım
7 Şub 2012
Mesajlar
11,757
Tepkime puanı
490
Puanları
83
Hiçbir şekilde açıklanamaz.

Ne buyurmuş Allah Rasülü:

"Mü'min öyle bir insandır ki, onun elinden, dilinden ve diğer azalarından diğer mü'minler emindirler..."

Ama bu neden mümkün olmuyor anlayamıyoruz.

Siteyi ele alınız mesela, birbirleriyle üyeler anlaşabiliyor mu ihtilaf etmeden.

Diyeceksiniz ki ihtilaf olsun, tamam olsun ama, sitede bunun ismi ihtilaftır, cephede kurşundur... ---)))

IŞİD aslında bana göre iyi bir çıkış yapmıştı, mücadelesi de düşmanlara yönelikti ama şimdi, müslümanlar birbirleriyle vuruşmaya başladı.

Sebep Kur'an değil, sebep "te'vil farklılıkları..."

Mezhebi faktör ve anlayışlar...

İşte geldiğimiz nokta...

Fransa olsun... Almanya olsun... Türkiye olsun...

Devlet bazında güçlü bir İslam toplumu değilseniz, ferdi öldürmeler, ferdi vurmalar, ferdi baskınlar, ferdi savaşlar,

İslam'a ve müslümanlara zarar verecektir.

Lakin bu sözümden şu da anlaşılmamalıdır..???

İşimize bakalım, sükun üzere olalım, İslam toplumu oluşturmayalım...

Bunu da demiyorum...

Dünyadaki müslümanlar kafirleri tamamen yok etse, sonra birbirlerini yok ederler,

Çünkü "te'vil"ler, "görüş"ler, "yorum"lar Kur'an'ın çok çok fevkinde ve üstünde...

Gel de müslümanın elinden, dilinden emin ol...

Selamlar...
 
Üst