Alıntı: İslamda savaş bitmiştir!

ıtri

Üye
Katılım
30 Ağu 2009
Mesajlar
1,235
Tepkime puanı
153
Puanları
0
Yaş
37
Konum
Ankara
mucahit-bilici-1959-96x119.jpg
Mücahit Bilici[email protected]

İSLAMDA SAVAŞ BİTMİŞTİR.

Sıradan bir müslüman olarak vicdani içtihadım şudur: İslamda savaş bitti. Peki, ne zaman bitti İslamda savaş? Ne zamanki savaşlarcephe savaşı olmaktan çıkıpkitlesel savaş haline geldi, işte o zamansavaş müslümana haram oldu. Ne zaman ki şehirlerin üstüne bombalar yağmaya başladı, işte o zaman savaş müslüman için yapılamaz bir şey haline geldi. Çünkübomba bir evin veya bir şehrin üstüne düştüğünde orada asker olmayan her insan (çocuk, yaşlı, kadın, erkek) ve kimseye bir zarar vermemiş her hayvan, börtü böcek ve herkese sadece faydası dokunmuş her bitki, ağaç bir katliama maruz kalıyor. Müslümanların Birinci Dünya Savaşı’nda kaybetseler de cephe savaşlarıyla savaşın tarihinden çekilmeleri ve insanlığın belki de en vahşi savaşı olan İkinci Dünya Savaşı’nın ise dışında kalmaları kaderin bir işareti olsa gerektir.


Geçen gün sosyal medyada dolaşan bir video dikkat çekiciydi. Suriye’de bombalanıp çökmüş bir binanın yıkıntılarının altından iki yaşlarında bir çocuğu, yardıma gelenler çaresiz elleriyle çürük beton molozunu kazıyarak çıkartıyorlar. Çok şükür bu minik insan yavrusu yıkıntıların arasından sağ çıkıyor, sanki yeniden doğuyor. Allah o çocuğa barış ve huzur içinde geçecek bir ömür nasip eder inşallah.

Ancak insan düşünmeden edemiyor: davanız ne olursa olsun değer mi çocukları öldürmeye, canlı iken beton yığınları altında bırakmaya? Eğer bir masum bile nahak yere ölecekse bu yaptığınız savaşa cihad demek mümkün mü? Kurunun yanında yaşın da yakıldığı, askerin yanında sivilin de vurulduğu, bir gemideki suçlunun yanında masumun da batırıldığı hiçbir savaş İslami olamaz. İslami başlasa da İslami kalamaz. Onun için İslamda savaş bitmiştir.

Şöyle bir mazeret var: “Başkaları da yapıyor, biz istemeden yapıyoruz. Mecburuz!” Bu da meşru bir savunma değil. Çünkü “su-i misal emsal olmaz”. Bir müslüman için başarılı olma zorunluluğu yoktur fakat zulmetmeme zorunluluğu vardır. İslamın ruhuna uygun hakiki bir savaşta kaybetmek yoktur. Çünkü kazanman gereken hakiki zaferini Allah’a nispetle kazanabilirsin, düşmanına nispetle değil. Demek ki kazanmak için masumları da öldürendüşmanının seviyesinedüşemezsin. Zulme maruz kalsan da zalim olmana izin yok.Mazlum olmamaya çalış, şerri defet, kötülüğü meşruluk içinde önlemeye çalış. Ama Gandi’nin dediği gibi dişe diş, göze göz bir savaşta herkes kör kalır. Zulme zulümle karşılık verdiğin an savaşı kaybetmişsin. Galebe çalman seni muzaffer kılmaz. Kazansan da düşmanının seviyesine düşmüş olmakla kaybetmiş olursun. Bediüzzaman’ın tabiriyle “mukabele-i bilmisil” yani misilleme bir “kaide-i zalimane”dir. Demek ki zulme karşı misilleme yapmaya mezun değiliz. Sana zulmedenin zulmünden sakın ama ona zulme tenezzül etme.

Çoğu insan Suriye’nin kıymetli âlimlerinden biri olan Said Ramazan El Buti’nin Suriye’de halk ayaklanması başladığında neredeyse rejimin devamından yana görünen asayişçi tutumunu vaktiyle eleştirdi. Bu zatın savaş karşıtlığı Esad taraftarlığı gibi algılandı. Zaten El Buti gelişini hissettiği musibetin dalgalarından birinin altında kaldı. Kıymetli bir İslam âlimi olan El Buti 2013 yılında katledildi. Bugün, aradan çok geçmeden herkes bu zatın içtihadında haklı olduğununet olarak görüyor. Muhtemelen dinî hiçbir gerekçe Suriye’nin bugün aldığı hali meşrulaştıramaz. Suriye’yi ve orada ortaya çıkan (İslam ve insanlık açısından) feci ve zehirli tabloyu meşru kılabilecek hiçbir gerekçe ileri sürülemez. Müsbet hareket ve alttan sivil dönüşüm yerine şiddet ve silahla bünyede yara açarsanız, o yaranın barutlu atmosferde mikrop kapmaması ve kangrene dönüşmemesi mümkün değil.

Evet, İslamda savaş çoktan bitti. Peki, bu savaşanlar ne yapıyor? Maalesef bu sorunun basit bir cevabı var: Cinayet işliyorlar.
 

ıtri

Üye
Katılım
30 Ağu 2009
Mesajlar
1,235
Tepkime puanı
153
Puanları
0
Yaş
37
Konum
Ankara
Bu yazının sonunda şöyle demek isterim: ''NOKTA''
Şahsen yıllardır bende aynı düşünüyorum.
Yazar benim düşündüğümü güzel ifade etmiş.
Ben gibi düşünenler varsa:
buyrun okuyun.
 

ihvanistanbul

AkhenAton
Katılım
4 Eki 2009
Mesajlar
7,657
Tepkime puanı
2,337
Puanları
113
Konum
istanbul
Filistine, suriyeye, libyaya, afganistana ve dahi cümle islam memleketlerinde evlere düşen bir bombaya karşılık avrupa ve amerikan şehirlerine birer bomba düşse bu kısas olur mu?
 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
Vicdani ictihadiymis, hay senin vicdanina emi. İrakli Nur Bacinin mektubunu ne cabuk unuttuz.

Muslumanlar hangi ulkeyi isgal etmis de bu adam utanmadan savasin olumsuzluklarini siraliyor.

Vatanlari isgal edilen muslumanlar, kani akitilan ve tecavuze ugrayanlar muslumanlar ama savasmasi yasak olan da muslumanlar. Ne yapsalardi efendi, sen ne yapardin? Buyurun topragim, evim barkim, namusum sizin tepe tepe kullanin helal olsun mu derdin?
 

Hakperest

Kıdemli Üye
Katılım
13 May 2013
Mesajlar
10,139
Tepkime puanı
3,185
Puanları
113
Konum
:::::YerKüre:::::
islamda cihad bitmiştir
hatta koyun gibi olma dönemi başlamıştır, bırakın kurtlar sizi dilediğince yesin
bilahare kuranı kerim cihadi taraf gazetesinin yazarlarının vicdanına bırakmış olabilir

desem de inanmayın

zira yazar şeytani bir yaklaşımla
cihad ve terörü birbirine katarak
nihayetinde her türlü cihadı terörizm ile özdeşleştirmiştir
 

Kaçak

Yeni
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
8,416
Tepkime puanı
896
Puanları
0
Hani kişilerle uğraşmayı sevmem ...
M. Bilici ile değil derdim yanlış anlaşılmasın...
beslendiği kaynak ne ise dışa yansıtacağıda o olur babında diyorum..
Amerikan beslemesi bir adamın, Amerika'nın bombalarında inleyen bir çoğrafyaya savaş bitti demesi ne kadar manidar ....

ve gene kişi olacak ama Ramazan el buti dediğiniz şahıs öyle ortada savaş filan yokken , barış havarisi kesilmezden evvel...
hafız Esad'ın cenaze namazında hıçkırıktan tekbir getirememiş bir adamdır...
hafız Esad'ın ardından zırıl zırıl ağlayan bu adamı kendine kaldıraç yapmadı yazıyı daha bir manidar kılıyor....


en nihayetinde islam savaş hukuku ortadadır müracat edilse idi orada sivil masumların ölümlerine dair hükümlerin mevcudiyetinden anlaşılacağı üzere savaş herdönemde sivil masumlara zarar vermiştir...
bu gerçeğe rağmen savaşa olur vermiştir...
ilgili bilgili koca abiler Allah Resulü'nden rivayet edilen savaş atlarının önüne çıkan ve yanlışlıkla ölümüne sebep olunan masum çocuğun hükmüne dair hadisi aktarırlar diye umuyorum....

hasılı yazarı direk ihanet ile itham etmezden evvel, daha derinlikli ve daha insani düşünmeye davet ediyorum....
savaşın toprağında, savaşın kötülükleri anlatılmaz....
savaşmanın erdemi anlatılır...
ki o topraklardan savaş savaşarak atılır, barış savaşın ürünüdür , iyiliğin değil....
 

fakiri

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
15,969
Tepkime puanı
355
Puanları
83
Konum
KOCAELİ
İslâm adına hiç kimse kendi başına karar veremez !Hele cihad konusunda bu çok daha önemli bir durum arzeder. Şu anda müslümanların başında lider-komutan olarak bir halife veya İmam-ı Kebir yoktur. Herkesin kendi ihtiyarı ile İmam kabul ettikleri ise, kişinin kendisini bağlar…Bir başkası, bir diğerinin imam kabul ettiğini belki çoban olarak bile görmeyebilir ! Şu an yaşadığımız ve görüntülenen fotoğraf budur ! Böyle bir ortamda elbetteki ağzı olan konuşuyor ve kimi cihad-savaş yok derken, kimisi de kendisini hayali halife-komutan ilan ediveriyor! Bu arada sahte Mehdi ve İsa Aleyhisselâm musveddelerini de gözlemlemek artık olağan bir seyir olarak görülmeye başlandı ! (Bunlara dair örnekler ülkemizde ve Almanya'da çıkmıştı.)
İşte, bütün bu hengâme bize Mehdi Aleyhisselâm’ın zuhuratının ve kıyametin çok yakın olduğunu göstermektedir.
Devir, oyun ve eğlence devri değil !
 

Kaçak

Yeni
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
8,416
Tepkime puanı
896
Puanları
0
Üç deyince dağılalım...

üçççç
 

ıtri

Üye
Katılım
30 Ağu 2009
Mesajlar
1,235
Tepkime puanı
153
Puanları
0
Yaş
37
Konum
Ankara
Arkadaşlar tesbit ettiğiniz durumlar doğrudur.
İslam dünyası zülümle inlemektedir.
Ama bu, bugünün toptan imha savaşlarına fetva çıkarmaz.
Siz çıkarabilirsiniz ama hesab-kitab-adalet ne der, onu mahşerde göreceğiz.
Kimse kafirin bıçağı önüne buynumuzu uzatalım diyemez.
Ama İslam savaş hukuku ile bugün nasıl ADALETLE mücadele edilebilir?
Bugün için buna bir cevap bulabilmiş değilim. Verilen fetvalarda vicdani olur bulamıyor maalesef. (En azından benim için)
 

abdullah birisi

Kıdemli Üye
Katılım
12 Mar 2013
Mesajlar
10,357
Tepkime puanı
517
Puanları
0
Konum
istanbul
yazar, müslümanlar, sivil yerleşim yerlerine toplu imha silahı kullanamazlar deseydi, olurdu...bunu genele yayıp, islamda savaş bitmiştir demesi, işi karıştırmış...
 

DostunDostu

Süper Moderatör
Yönetici
Katılım
30 Eyl 2013
Mesajlar
6,183
Tepkime puanı
473
Puanları
83
İslamda savaş bitmez. Eğer silahlı cihadı işin içinden çıkartırsanız İslamın ana dinamiğini yok etmiş olursunuz. Problem cihad veya savaş değildir. Problem, İslamın güzide cihad dinamiğini despotizme ve faşizme hizmet ettirmektir. Dünyada zulüm biterse silahlı cihad da rafa kaldırılır. Bütün mesele cihadı zalime karşı işletmektir. Dünyanın neresinde olursa olsun DİN, DİL, IRK yüzünden zulüm görenlerin menfaatine işletmektir. Bunu yaparken zulümden kurtardığın insanlara bir başka açıdan sen zulüm ve baskı yapacaksan bunun adı cihad olmaz. Malesef bu unutuldu.

Kore'de düşen askerlerimizi şehit saymayan âlimlerden hayır beklemeyin. Neymiş efendim, İslami bir dava için savaşmamışlar. Ulan bilmem ne üdüğü belirsiz herifler! Sizin hegemonyanız için can verince mi şehit oluyor insan? Sizin döt göbek büyüteceğiniz ortam için mi can verelim? Hiç kusura bakmayın, en az Filistin meselesi kadar Çin'in Tibetli Budist rahiplere yaptığı zulmü de İslam davası sayamıyorsan sen güneşini kaybetmişsin. Orada burada ''benim evrensel bir davam var'' diye gezme. Bu, sen yoksun demektir, çünkü Allah seni yok sayıyor, bu yüzden de başkalarına güç kuvvet veriyor. Unutmayın! Muradullah, yeryüzünde yürüteceği işleri müsait mizaçlar üzerinden yürütür. O mizaçlara imkan vererek işleri rayına oturtur. Sen buna talip değilsen eğer matlubunu hiç suçlama..
 

türkü

Kıdemli Üye
Katılım
18 Tem 2007
Mesajlar
4,973
Tepkime puanı
975
Puanları
0
adamın sözünü ettiği savaş ahlakının artık yeni tabirle bir tık mesafesinde ne ordunuzun, ne hava, deniz savunma gücünüzün yetmeyeceği üzerine reel bir bakış. ileri teknoloji hani, kimyasallar gibi, atomu parçalayıp, nükleerin durduk yerde kendiliğinden patlayıvermesi misali vs.. ışıd yeni çıkmış ve kıyam hareketi gibi duruyorken ilk eleştiri ama nasıl öyle insan öldürüyorlardı değilmi..ve her müslüman batının öldürdüğü yanında işıd'ınki ne kalır diye düşündü. gerçekte savaş diyor bir numara üstüdür.
 
Üst