AK Parti'den Genelkurmay'a Sert Tepki

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Genelkurmay'ın yaptığı 'İki dil ile ilgili gelişmelerden endişe duyuyoruz' açıklamasına AKP'den sert tepki geldi. İşte Hüseyin Çelik'in o tepkisi...

AK Partili Hüseyin Çelik, “Asker kendi görevini yapsın. Genelkurmay’ın siyaseti denetlemek gibi bir görevi yok” dedi.

'ASKER KENDİ GÖREVİNİ YAPSIN'


Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Vatan gazetesine yaptığı açıklamada, Genelkurmay Başkanlığı’nın uyarısı konusunda şunları söyledi: “Genelkurmay’ın bu tür eskiden gelen bazı yanlış alışkanlarını artık bir tarafa bırakması gerekir.

Askerin her meselede pozisyon belirtmesi çok yanlış. Her meselede illa da Genelkurmay olarak siz açıklama yapmak durumunda değilsiniz. Söylenmesi gerekeni siyaset kurumu söyler, yargı kurumu söyler. Bu askerin görevi değil. Asker kendi görevini yapsın. Askerin görevi ülke savunmasıdır.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de böyle olur olmaz her meselede söyledikleri çok haklı ve doğru da olsa açıklama yapması yanlıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri kendisine anayasa ve yasalarla biçilmiş görev sınırları içinde kalmalıdır, böyle siyasi parti gibi her meselede illa da açıklama yapmak durumunda değildir.”

SİYASETİN DENETİM MEKANİZMASI ANAYASA MAHKEMESİ'DİR

Çelik, “Ben kurumları vücudun organları gibi görürüm. Organlar uyum ve ahenk içinde çalışırsa vücut sağlamlığı ve sağlığı devam eder. Ama biri diğerinin işini yapmaya kalkarsa orada rahatsızlık başlar” görüşünü dile getirerek şöyle devam etti:

“Genelkurmay, Anayasa’nın 3. maddesini dile getiriyor. Bu onun görevi değildir. Siyasetin denetim mekanizması Anayasa Mahkemesi’dir. Siyasi partilerin Anayasa’ya aykırı bir faaliyeti varsa görev Anayasa Mahkemesi’nin ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının’dır, gerekeni onlar yapar. Burada Genelkurmay’ın görevi de yetkisi de yok.”

İMAJIMIZA BÜYÜK ZARAR VERİLİYOR

“Askerin kendi görevini yapması gerektiğini” tekrarlayan Çelik, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yapması gereken, kendisini ilgilendiren çok önemli işler var. Örneğin ben daha önce de söyledim, şu Mustafa Muğlalı kışlası meselesi var.

Bu kışlanın yerini ve adını hala niye değiştirmezler? Bunu yapsalar, bu bile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin imajını güçlendirir. Genelkurmay bunu yapmıyor ama öte yandan her siyasi meselede bildiri yayınlamaya kalkıyor bu doğru değil. Bunu yaptıkları zaman dışarda da Türkiye’nin, Türk demokrasinin imajı bozuluyor. İşte siyasi vesayet denilyiyor, siyasete asker müdahalesi deniyor, imajımıza çok büyük zarar veriliyor." dedi.




 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Siyasi tartışmada fikri sorulmuş gibi
Aylardır ‘Balyoz’dan ‘donanma baskını’na kendisini ilgilendiren birçok konuda en küçük bir bilgilendirme bile yapmayan Genelkurmay Başkanlığı sanki siyasi bir tartışmada fikri sorulmuş gibi ‘tarafız’ açıklaması yaptı.


Sanki açıklamasa Genelkurmay’ın neye ‘taraf’ olduğunu bilmeyeceğiz.

Ayrıca bildik de ne oldu?

Asker konuştu diye eskiden olduğu gibi siyasetçi susacak mı? Bir gün önce MHP lideri Devlet Bahçeli Genelkurmay’dan çok daha sert bir dille zaten BDP’yi eleştirmişti.

Demokratik bir ülkede Genelkurmay’ın görevi siyasetçilerden rol çalmak mıdır?

eyüp can

 

bakış

Kıdemli Üye
Katılım
22 Kas 2009
Mesajlar
4,717
Tepkime puanı
251
Puanları
0
Konum
İstanbul-Pendik
Sn çelik haklı.Asker kendi işine baksın.
Bende vatandaş olarak diyorum ki hükümette kendi işine baksın.Kendi görevini yapmazsan birileri o boşluğu doldurmaya çalışır.
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Koşaner Görevden Alınsın


'Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu' üyesi bir grup, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın gündeme getirdiği, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde iki dilli hayat olacak." açıklamasına karşı Genelkurmay'ın internet sitesinden yazılı açıklama yapmasını protesto etti.

Eylemciler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve diğer yetkililerin görevden alınmasını istedi. Yaklaşık 100 kişilik grup, Galatasaray Meydanı'nda toplandı. 'Ordu siyasetten elini çek' yazılı pankart açan grup, 'Kürtler Kürtçe konuşur' yazılı dövizler açtı.

Galatasaray Meydanı'nda bir süre bekleyen grup, daha sonra İstiklal Caddesi üzerinden Tünel Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Sloganlar atan grup ıslıklar çalarak da tepkilerini dile getirdi.

Tünel Meydanı'nda darbe karşıtları adına basın açıklaması yapan Irmak Yavlal, Genelkurmay'a cevap vermekten bıktıklarını belirterek, "Ama onlar muhtıra vermekten, belindeki silaha güvenip kabadayılık yapmaktan, kendilerini nimetten saymaktan henüz bıkmadı." şeklinde konuştu. "Taze Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner kudretli bir paşa olduğunu ispat etmeye çalışıyorsa boşuna uğraşıyor." diyen Yavlal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Toplumun en çok mağdur edilen, ezilen kesimi Kürtleri gözüne kestirip 'yıkılmadık, zindeyiz' mesajı vereceğini sanıyorsa yanılıyor. Biz 27 Nisan 2007'den bu yana birbirinden sert Genelkurmay başkanları gördük. Onlar da kah internetten kah kameralara karşı parmak sallayarak halkı hizaya çekeceklerini zannettiler.

Ancak durum hiç de alıştıkları gibi olmadı. Savurdukları her lafın cevabını bin misliyle aldılar. Korkarız ki Işık Koşaner haleflerinin düştüğü durumlardan ders çıkarmışa benzemiyor." Genelkurmay'ın siyasete müdahale ederek bir kez daha suç işlediğini kaydeden Yavlal, hükümetin açıklamayı yapan Genelkurmay başkanını görevden almasını istedi.

 

Rodî

Üye
Katılım
25 Mar 2010
Mesajlar
81
Tepkime puanı
6
Puanları
0
Konum
Ankara
Yerînde bîr açıklama..

Ancak îlgîç olan, hükümetin G.Kurmaydan farklı bîr tepkî vermemîş olması..!!
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Biz de Genelkurmay'ı uyarıyoruz

Genelkurmay internet sitesinde yerel yönetimlerde iki dilin kullanılması tartışmalarına ilşkin yayınlanan 'basın açıklaması' ile ilgili olarak bugün suç duyurusunda bulunuldu.

Aynı konuda, 'Biz de Genelkurmay'ı Uyarıyoruz başlıklı yaygın bir imza kampanyası başlatıldı.

Söz konusu eylemin Askerî Ceza Kanunu Md. 148/C ve E'ye göre cezalandırılması istemiyle, Ahmet İnsel, Ali Bayramoğlu, Aydın Engin, Baskın Oran, Cengiz Aktar, Cengiz Algan ve Gencay Gürsoy'un imzalarıyla bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Genelkurmay Başkanlığı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

gazeteport
 
Üst