Ahmet VAROL Kitapları

Zeynep Özmen

Kevok_84
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
3,306
Tepkime puanı
11
Puanları
0
43188.jpg



Açıklama:
Radyolarda, TV'de ve gazetelerle dergilerde sık sık bahsi geçen komşularımız veya daha uzaktaki Müslüman devletlerin dışında, başka nerelerde Müslümanlar var? Bizim bunlara ait bilgilerimiz ne derecededir. Onların durumları ve problemleri nelerdir? Bilmiyorum bu konularda hiç düşünme fırsatınız oldu mu? Yahut düşündüğünüz halde doğru-dürüst ve güvenilir kaynak bulabilme imkanına sahip misiniz? Müslüman olarak, etrafımızda cereyan eden olaylara yakından eğilmek, teferruatlardan ve yakın-zahiri sebeplerden sıyrılıp, geniş bakış açısı altında onları değerlendirmek ve ne yapmamız gerekeceğine doğru karar vermek; en azından diğer Müslümanlarla ilgilenip bilgi alış-verişinde bulunmak lazım gelmektedir. (Arka Kapak)
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
I001650196.jpg



Kudüs, Filistin ve Mescid-i Aksa davası bizi bir araya getiriyor. Bu bizim için önemli bir kazanımdır. İnşaallah bu davanın insanlarımızı aynı safta birleştirme ve ortak hareket etme fonksiyonu daha da artacaktır.
Bugün Filistin davasıyla hala geçerliliğini koruyan ya da yeni çıkan bir takım yanılgılarla ilgili tespitlerimizi sizlere aktarmaya çalışacağız. Filistin davasıyla ilgili yanılgıları üç kategoriye ayırabiliriz.
Birincisi bilgiyle alakalı olanlardır. Ya kasıtlı ya da yanlışlı uydurulan bilgi hatalarıdır.İkincisi ise tavır hatalarıdır. Neden? Çünkü burada bizim davamızla ilgili kendi tavırlarımız olması lazım. Bir de başkalarının tavırları var. Bizim tavrımız, bize göre olmalı, Müslümanca olmalıdır. Üçüncüsü de teşhis hatalarıdır. Bize meseleye Müslümanca bakıyoruz. Ama teşhiste hata ediyoruz. İşte bu hataların düzeltilmesi lazım. Meseleye Müslümanca bakıyor ve yeterli bilgiye de sahipseniz bundan sonra çıkacak ihtilaflar sorun teşkil etmez. Bu görüş ve bakış zenginliğidir.
1980’lerde Türkiye’de Filistin sorunu yoktu. Bunun yerine Arap İsrail sorunu vardı. Böyle olunca da bizi ilgilendirmiyordu. “Arap İsrail sorunuysa, bu sorun Arapları ilgilendiriyordur” şeklinde düşünülüyordu. Yıllardır dünya Müslümanlarına bu meseleyi Arap İsrail sorunu olarak tanıttılar.
Burada bir yanılgıyla karşı karşıyayız. Dikkat çekmek istediğimiz husus yanlışlığın, önce isim koyarken başlamasıdır. Olay, bir Arap İsrail sorunu değildir. Bir Filistin davasıdır, Kudüs ve Mescid-i Aksa davasıdır. Filistin davası dediğiniz zaman, Müslümanlar gözünü açıyor ve Müslümanlar “bu sorun beni de ilgilendiriyormuş” dediler. Bazıları da meseleyi Ortadoğu sorunu olarak adlandırdı. Hayır! Ortadoğu sorunu değildir. Filistin davasıdır.Bir Müslüman ve insan olarak bu dava beni de ilgilendiriyor. Bulunduğum konuma göre tavır koymalıyım.
Yıllardır bizlere “Filistinliler, topraklarını sattılar” dediler. Sattılarsa bugün de satarlar. Eğer satsalardı şimdiye kadar Mescid-i Aksa çevresindeki evlere çoktan yerleşirdiler. Bir tane evi para verip de alamadılar. Siyonist işgal devleti kurulduğu zaman, Yahudilerin mülkiyetine geçen toprak miktarı, Filistin’in %8’ine tekabül ediyordu. Bugün de öyledir. İsrail işgal devleti kurulunca, evlerinden kovulan Filistinlilerin mülklerine sahipsiz mülkler diye bir kanun çıkarılarak el konulmuştur. Filistin alimleri o zamanlar bir fetva çıkarmıştı. Yahudilere toprakların satılması, haramdır, satanlar öldürülür diye fetva çıkarmıştı. Bundan ötürü o günlerde satmaya imkanı yoktu. Satsa, öldürülürdü. Bugün hala Filistin topraklarının %91’i uluslar arası kanunlara göre Filistinlilerin elindedir.
Mescid-i Aksa’ya 50 metre uzaklıkta bir Harab Sinagogu açtılar. Müslüman mahallesinde Sinagog’un ne işi var. Sinagogu açtılar, çünkü Mescid-i Aksa’yı yıkmak için burayı bir istasyon olarak kullanacaklar. Normalde orası askeri bir merkez. Bu Sinagogun altından Mescid-i Aksa’nın altındaki tünellere bağlantı var. Ama buna dini kılıf geçirmekteler.
1967 Haziran savaşında Siyonist işgal güçleri sadece 6 gün içerisinde işgal altında tuttukları toprakları 2 katına çıkardı. Üç Arap devletini hezimete uğrattı. Aynı İsrail, 2006’da Lübnan’da ağır bir yenilgi aldı. 2008 yılında da 22 gün süren savaş neticesinde yenilerek geri çekildi.
Araplar, Osmanlıyı arkadan vurdu diyorlar. Araplar, Osmanlıyı arkadan vurmamıştır. Filistin’de Osmanlıya karşı bir tek isyan çıkmamıştır. Osmanlıyı göğsünden vurdular. Osmanlı İttihad ve Terakki vurdu. II. Abdulhamid’e karşı yapılan 1908 darbesi, bir Siyonist darbedir. İsrail’in kuruluşu bu darbeyle başlamıştır.
Bizim yaklaşımımız müslümanca olmalıdır. Batı medyası, İsrail diye bir toprak parçasından söz edebilir. Ama ben bir Müslüman olarak İsrail diye bir toprak parçasını kabul etmiyorum. Filistin, bir bütün olarak Filistin’dir. İsrail orada Siyonist işgalcidir. Müslümanlığımız bizim bakış açımızı belirlemelidir."
isra haber






Ahmet Varol kimdir?

1962 Artvin Yusufeli doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini kendi memleketinde tamamladıktan sonra Ankara Ünv. İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. İstanbul Marmara Ünv. İlahiyat Fakültesi'nde Hadis dalında yüksek lisans yapan Ahmet Varol, 1984'ten buyana basın alanında çalışmaktadır. Bu alanda çalışmaya ilk olarak İslam mecmuasının Dış Haberler sorumlusu olarak görev yapmakla başladı. Daha sonra Altınoluk dergisine geçerek bu derginin "İslam Dünyası" bölümünü hazırladı. Bu dergide çalıştığı sırada Erkam Yayınları'nın da editörlüğünü yaptı. Aynı dönemde haftalık olarak yayınlanan Vahdet gazetesinin de Dış Haberler bölümünü hazırlıyor ve bu gazeteye İslam dünyasıyla ilgili yazılar yazıyordu. Ekim 1996 - Ekim 2000 arasında dört yıl süreyle (48 sayı) aylık olarak yayınlanan Vahdet dergisinin Yazı İşleri müdürlüğünü yaptı. Şimdiye kadar birçok periyodik yayın organında İslam dünyası ve genelde dış politikayla ilgili yazıları neşredilen Ahmet Varol'un, Vakit gazetesinde dış politikayla ilgili günlük (haftada dört gün) yazıları yayınlanmaktadır. Aylık Ribat ve Vuslat dergilerinde düzenli şekilde yazıları yayınlanmaktadır. Bunların dışında da değişik İslami yayın organlarında farklı zamanlarda İslam dünyasındaki gelişmelerle ilgili yazıları ve bazı radyolarda periyodik programları yayınlanmaktadır.

Kitapları:

Kur'an-ı Kerim Meali

İslam Ülkeleri Ansiklopedisi

İslam Dünyasından Kesitler (3 cilt)

Filistin'de İslami Direniş, FKÖ Nereye?

Filistin'de Cihad Sürüyor

Emperyalizmin Oyunları

Filistin Davasının İslami Temelleri

Kudüs Davamız

Batı'nın Öteki Yüzü

Afganistan Gerçeği

Filistin Hakkında Yanılgılar
 
Üst