Ağrı'da yaralı Türk askerini HDP'liler taşıyor

Serasker

Yasaklı
Katılım
22 Şub 2015
Mesajlar
142
Tepkime puanı
2
Puanları
0


Selahattin Demirtaş bu resmi twitter rhesabından paylaşmış. Türk askerinin hali..Yazık bu adam milleti dünya lideri masalları ile uyuttu. Eskiden pkk ya dağları dar eden asker şimdi şehirlerde çaresiz. bu manzaraya laf söylenmez
 

kebîkec

İhvan Forum Üye
Katılım
21 Eyl 2007
Mesajlar
8,080
Tepkime puanı
1,922
Puanları
113
Sivil giyimliler sivil olmayabilir.

Velevki olsalar bundan gocunacak ne var. Demekki asker mlletin gönlüne girmiş deyip sevinmek gerekir.
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Geceleri üstün açık yatma ser... Beyin krampı yaşarsın... :)
 

kebîkec

İhvan Forum Üye
Katılım
21 Eyl 2007
Mesajlar
8,080
Tepkime puanı
1,922
Puanları
113
Videodan anladığım şu. Askerler yaralı askerleri sivillere teslim etmek istemiyorlar. Muhtemelen sivil assubay veya uzman çavuşlara yaralıları emanet etmişler.
 

Mugalata

Kıdemli Üye
Katılım
10 Mar 2014
Mesajlar
4,252
Tepkime puanı
146
Puanları
0
Konum
izmir
bu görüntüler sarsıcı. olayın pek de anlatıldığı gibi olmadığı iddialarını güçlendiriyor.
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Önce (öldürmeye çalışıp ölmez de yaralı kalırsa) yaralayıp sonra da taşıyorlar mıy mış
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Ayrıntılar, saldırının anlık gelişmediğini çok önceden hazırlandığını gösteriyor. Ağrı'nın Diyadin ilçesinde 4 askerin yaralandığı, 5 PKK'lının etkisiz hale getirildiği çatışmaya ilişkin tafsilat:

ÇATIŞMA 03.45'DE BAŞLADI

Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, saldırı sabaha karşı 03.45'te bölgede hakim bir tepeye mevzilenen PKK'lıların açtığı ateşle başladı. Askerler açılan ateşe karşılık verdi. Çatışmada PKK'lıların ağır silahlar ve uçaksavar kullandığı da tespit edildi.

PKK, HELİKOPTERLERİ VURDU

Askeri kaynaklar, açılan ilk ateşte yaralanan 4 askerin tahliyesi için birkaç kez girişimde bulunulduğunu ancak bölgeye gönderilen Sikorsky tipi helikopterin isabet aldığını belirtti. Sadece Sikorsky'nin değil, çatışma bölgesine sevk edilen 4 taarruz helikopterinden 2'sine de çok sayıda merminin isabet ettiği vurgulandı.

TAHLİYEDE UYKU TULUMLARI KULLANILDI

Askerlerin çatışmanın son bulduğu 18.30'dan sonra, önce kirpi adı verilen zırhlı araca, ardından da helikoptere taşındığı, tahliye sırasında çarşaf ya da battaniyelerin değil askerlerin uyku tulumlarının kullanıldığı kaydedildi. Yaralı olarak yakalanan bir teröristin yine helikopter ile Ağrı Devlet Hastanesine götürüldüğü belirtildi.

PKK'LI SAYISI 25 OLARAK TAHMİN EDİLİYOR

Askeri kaynaklar, yaralı asker sayısının 8 olduğu yolundaki iddiaları da reddetti ve yaralanmaların tamamının kamuoyuyla paylaşıldığını aktardı.

25 kişi olduğu tahmin edilen PKK'lı grubun taşıyabilecekleri mühimmat miktarıyla çatışmayı 2 saat sürdürebileceği, bu nedenle bölgeye birkaç gün öncesinden yığınak yaptıklarının değerlendirildiğini de vurguladı. Ağrı'daki çatışmada PKK'nın 10 binden fazla mermi kullandığı ortaya çıktı.

(NTV)
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Tafsilatını da öğrenince bu saldırının seçimleri etkilemeye yönelik planlandığını çok net görüyoruz. Silahlı olanlar tetikçi. Bir de o tetikçileri kullanan şer koalisyonu var. İşin içinde yabancı istihbaratların da olduğuna adım gibi emin oldum. Sonuç elhamdulillah, kurdukları tuzak başlarına geçti. 5 leş vererek, geldikleri deliklere gittiler. Gerisi propaganda. Yok yaralıları siviller aldı. Asker kaçtı vs. bunlar işin propagandası. Bir kısım medyaya malzeme. Bir müddet bununla manşetleri kurtarırlar. Aksi hal, olayın gerçekte nasıl olduğunun bir önemi yok bunlar için :)
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Fanatik cemaatçilerin tavırları, işin propaganda kısmına sarılmak zaten. Şaşırtıcı değil. Kanlarına kadar zehirlendikleri için, bunu da "hizmet" kabul ederler. Doğru; hizmet de neye hizmet? TSK'yı acz içerinde göstermek kimlerin işine yarar, düşününce çapını idrak edersiniz.
 

Dut_agaci

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
7,219
Tepkime puanı
330
Puanları
0
Web sitesi
www.Menzil.Net
Bdp'lilerin içinde istihbaratçılar ve polisler de var. Halktanmış gibi.

Saldırı elbette olacak, belki şehitte vereceğiz.

Ancak BDP vekil adaylarının ve KCK eşbaşkanlarının saldırıdan sonra "TC sabrımızı taşırmasın, bizi sınamaya kalkmasın" sözleri yenilir yutulur gibi değil.
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Genelkurmay Başkanlığı, Ağrı'da PKK'lı teröristler ile çıkan çatışmada yaralanan 4 askerin bölgeden tahliyesine yardımcı olan vatandaşlara teşekkür etti.

TSK'nın resmi sitesinden yaptığı açıklama şöyle:

11 Nisan 2015 tarihinde Ağrı ili Diyadin ilçesi, Yukarıtütek köyü bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan dört personelimizin, havadan tahliyesi esnasında bölgeye gelen vatandaşlarımızın, yaralı personelimize yardımı takdire şayan bulunmuş, vatandaşlarımız, askerine olan sevgisinin ne kadar büyük olduğunu göstermiş, milletimizin birlik ve beraberliğinin güzel bir örneğini teşkil etmiştir.

Vatandaşlarımıza teşekkür eder, sağlık ve mutluluk dolu güzel ve huzurlu günler dileriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
G.kurmay açıklamasını haber7 sitesinden aldım. Çok bozuk bir Türkçeyle kaleme alınmış. Mesajı attıktan sonra düzeltip düzenledim.
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Genelkurmay, Ağrı'daki çatışma hakkında sabah saatlerinde yaptığı açıklamanın ardından biraz önce aynı konuda bir açıklama daha yaptı.

13 Nisan 2015

Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü, Ağrı'da yaralı personele askerlerin yanında yer alarak yardım eden vatandaşların "canlı kalkan" olarak tanımlanmasını Türk Silahlı Kuvvetleri olarak kabul etmediklerini belirterek, "Vatandaşlarımızın gösterdiği bu davranış, her türlü takdirin üzerindedir ve bölgedeki vatandaşlarımızın teröre karşı olduklarını gösteren en güzel tepkidir" dedi.

Tuğgeneral Özkürkçü, AA muhabirinin telefonda Ağrı'daki terör saldırısına ilişkin sorularını yanıtladı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Anayasa ve kanunlarla kendisine verilen görev ve sorumluluklarını, her türlü siyasi düşünce ve oluşumun dışında olarak, Türk milletine en üst seviyede hizmet etme arzusuyla yerine getirdiğini ifade eden Özkürkçü, "Hizmet ettiğimiz vatandaşlarımızın hangi partiyi destekledikleri ya da hangi partiye üye oldukları TSK olarak icra ettiğimiz görevlerin mahiyetini etkilememektedir ve etkilemeyecektir" dedi. Tuğgeneral Özkürkçü, şunları kaydetti:

"Ağrı'da yaralı personelimize askerlerimizin yanında yer alarak yardım eden vatandaşlarımızın 'canlı kalkan' olarak tanımlanmasını, TSK olarak kabul etmiyoruz. Vatandaşlarımızın gösterdiği bu davranış, her türlü takdirin üzerindedir ve bölgedeki vatandaşlarımızın teröre karşı olduklarını gösteren en güzel tepkidir. Olayın birkaç gün öncesinde, gerek istihbarat birimlerimizden bize gerekse Ağrı Valiliğine gelen ihbarlar üzerine, Sayın Vali'nin talimatıyla 'Bahar Şenlikleri'nde gerekli güvenlik tedbirlerini almak ve çıkabilecek olaylara karşı kamu güvenliğini sağlamak maksadıyla; Vali tarafından, asayiş ve kolluk kuvveti olan Jandarma unsurları görevlendirilmiştir.

GÜVENLİK TEDBİRİNİN TSK iLE İLGİSİ YOK

Güvenlik nedeniyle alınan bu önleyici tedbirin Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgisi bulunmamaktadır. Ancak TSK olarak; yürütülen bu faaliyetin bir operasyon faaliyeti olmadığını, jandarma unsurlarının çatışma çıkan bölgeye operasyon amacıyla gitmediklerini, bu tür tedbirlerin, düzenlenen bu ve benzeri kapsamdaki etkinliklere yönelik olarak ülkemizin her köşesinde aynı titizlikle uygulandığını da ifade etmekte yarar görüyoruz."

Saldırıda yaralanan personelin sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı bilgisini paylaşan Özkürkçü, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in yaralı personeli GATA'da ziyaret ettiğini, aileleriyle de bizzat görüşerek geçmiş olsun dileklerini ilettiğini kaydetti.
 
Üst