Ağlayan Pasta

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,116
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Ağlayan Pasta İçin Gerekli Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı süt (hamura)
1 paket kakao (3 yemek kaşığı kullandım)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket hazır çikolata sosu
1 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt (krem şantinin hazırlanmasına)
1,5 su bardağı süt

Ağlayan Pasta'nın Yapılışı:

Öncelikle kekimizi pişiriniz. Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpınız. Ardından üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrar çırpınız. Sonrasında sütünüzü de ilave edip son bir kere daha çırpınız.Dikdörtgen bir borcama karışımımızı döküp 180 derece fırında kekinizi pişiriniz. Kekiniz piştikten sonra biraz soğumaya bırakınız.


Kekiniz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökünüz.

Kremşanti ile 1 su bardağı sütümüzüde çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayınız. Sonra buzdolabında en az 3-4 saat bekletiniz. Çikolatalı sosu tarifine uygun şekilde hazırlayıp kullanacağımız zamana kadar soğutunuz.


çikolata sosu için:



2 çay bardağı süt

3/4 çay bardağı tozşeker

1 tatlı kaşığı nişasta (mısır nişastası kullandım)

1 çorba kaşığı kakao

200 gr çikolata


Öncelikle süt ile şekeri birlikte kaynatınız. Sonrasında küçük bir kapta nişaşta ile kakaoyu az su ile eritiniz. Kaynamış sütün içerisine döküp karıştırınız. Ardından üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave ediniz. Sonrasında çikolatanın erimesini bekleyiniz. Çikolatanız piştikten sonra soğutunuz.
Ağlayan Pastanızı servis yapma sırasında pastanızı kare kare kesip üzerine sos döküp sunun.

Ağlayan Pastanızı afiyetle yiyiniz.:gul
@_Berceste_ yap ta yiyelim :)

 

_Berceste_

bir tutam delilik...
Katılım
21 Eyl 2010
Mesajlar
6,798
Tepkime puanı
1,525
Puanları
0
yapmasina cok yapiyorum bu pastayi..buyurun gelin :)
 

Ercan Tekin

Kıdemli Üye
Katılım
25 Eyl 2010
Mesajlar
5,631
Tepkime puanı
266
Puanları
0
gerçekten güzel görünüyor...
insanın iştihanı kabartıyorsunuz :)
teşekkürler
 
Üst