Afyon Yahnisi

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
Afyon Yahnisi

Afyon'lu olduğumdan Yahniyi bu şekilde öğrendim ve bu şekliyle daha çok seviyorum. Kesinlikle denemenizi öneriyorum ve geçiyorum tarifime...



nohutlu-dana-yahni-300x293.jpg



Malzemeler:
500 gr. kuş başı et,
1 komposto kasesi haşlanmış nohut,
12-13 tane arpacık soğan,
6-7 diş sarımsak,
1 çorba kaşığı salça,
1 çorba kaşığı tereyağ,
1 tatlı kaşığı kimyon,
2-3 kaşık sıvı yağ ve yeteri kadar tuz,

Hazırlanışı:


Kuşbaşı doğranmış etleri teflon tencerede 2-3 kaşık sıvı yağda soteleyin. Et suyunu çektikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağını ve arpacık soğanları ekleyin. Soğanlar kavrulmaya başladığında Sarımsakları ve salçayı ekleyin. 5 dakika kadar sonra haşlanmış nohutu, tuzunu, karabiberi ve kimyonu ( bu Yahni de kimyon önemli mutlaka olmalı)ekleyip etlerin üzerini aşacak kadar sıcak su döküp, çok kısık ateşte, kapağı kapalı bir şekilde pişrimeye bırakın. Etler ve soğanlar yumuşadığında Yahniniz servise hazırdır..

100x080fcrepbretlj6.gif


alintidir.​
 

m-angel

Nam-ı diğer TÜRBEDAR
Katılım
20 Eyl 2007
Mesajlar
1,629
Tepkime puanı
260
Puanları
0
Yaş
54
Hımmm öğlen öğlen karnımı açıktırdın bacım. Nohutuda çok severim hani. Tuttum bu tarifi. Sağolasın.....
 

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
can kardesim afiyet olsun inseallah..bende cok severim nohutu...
cuis15bl1.gif
tesekkurler...:)
 
Üst