cicek demeti
Sükut
- Katılım
- 7 Ocak 2011
- Mesajlar
- 11,683
- Tepkime puanı
- 3,778
- Puanları
- 0
Afyon Yahnisi
Afyon'lu olduğumdan Yahniyi bu şekilde öğrendim ve bu şekliyle daha çok seviyorum. Kesinlikle denemenizi öneriyorum ve geçiyorum tarifime...
Malzemeler:
500 gr. kuş başı et,
1 komposto kasesi haşlanmış nohut,
12-13 tane arpacık soğan,
6-7 diş sarımsak,
1 çorba kaşığı salça,
1 çorba kaşığı tereyağ,
1 tatlı kaşığı kimyon,
2-3 kaşık sıvı yağ ve yeteri kadar tuz,
Hazırlanışı:
Kuşbaşı doğranmış etleri teflon tencerede 2-3 kaşık sıvı yağda soteleyin. Et suyunu çektikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağını ve arpacık soğanları ekleyin. Soğanlar kavrulmaya başladığında Sarımsakları ve salçayı ekleyin. 5 dakika kadar sonra haşlanmış nohutu, tuzunu, karabiberi ve kimyonu ( bu Yahni de kimyon önemli mutlaka olmalı)ekleyip etlerin üzerini aşacak kadar sıcak su döküp, çok kısık ateşte, kapağı kapalı bir şekilde pişrimeye bırakın. Etler ve soğanlar yumuşadığında Yahniniz servise hazırdır..
alintidir.
Afyon'lu olduğumdan Yahniyi bu şekilde öğrendim ve bu şekliyle daha çok seviyorum. Kesinlikle denemenizi öneriyorum ve geçiyorum tarifime...

Malzemeler:
500 gr. kuş başı et,
1 komposto kasesi haşlanmış nohut,
12-13 tane arpacık soğan,
6-7 diş sarımsak,
1 çorba kaşığı salça,
1 çorba kaşığı tereyağ,
1 tatlı kaşığı kimyon,
2-3 kaşık sıvı yağ ve yeteri kadar tuz,
Hazırlanışı:
Kuşbaşı doğranmış etleri teflon tencerede 2-3 kaşık sıvı yağda soteleyin. Et suyunu çektikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağını ve arpacık soğanları ekleyin. Soğanlar kavrulmaya başladığında Sarımsakları ve salçayı ekleyin. 5 dakika kadar sonra haşlanmış nohutu, tuzunu, karabiberi ve kimyonu ( bu Yahni de kimyon önemli mutlaka olmalı)ekleyip etlerin üzerini aşacak kadar sıcak su döküp, çok kısık ateşte, kapağı kapalı bir şekilde pişrimeye bırakın. Etler ve soğanlar yumuşadığında Yahniniz servise hazırdır..

alintidir.