Afyon Lokumu

efruz

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
5,170
Tepkime puanı
735
Puanları
0
Konum
İstanbuL
MALZEMELER:
4 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 su bardağı şeker
1 vanilya
1 yemek kaşığı katıyağ
1 paket kremşanti
hindistan cevizi


HAZIRLANIŞI:

Süt
smilv.gif
un
smilv.gif
şeker ve vanilyayı muhallebi gibi pişirin. Piştiten sonra içine katıyağı koyun ve mikserle çırpin. Daha sonra tepsiye hindistan cevizi
dökün ve üzerine hazırladığımız muhallebiyi dökün. Bu şekilde dolaba
koyun. Muhallebi dolaptayken
smilv.gif
kremşantiyi hazırlayin ve uzdolabındaki muhallebinin üstüne dökün. En üste yine hindistan cevizini dökün. Ve buzdolabında bekletin.

 

efruz

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
5,170
Tepkime puanı
735
Puanları
0
Konum
İstanbuL
Bu Fakirin Afyon Lokumu.garibim bunları bulmuş onlarla yapmış.:glm
 

Kaçak

Yeni
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
8,416
Tepkime puanı
896
Puanları
0
Yahu Eba ...
Yemediğin ne kaldı senin diyeceğim ama ...
Sündürecekler diye korkuyorum ....
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
25,030
Tepkime puanı
1,507
Puanları
113
Yahu Eba ... Yemediğin ne kaldı

Bu yaz Datça'da Zekeriya Sofrası isimli hanımların işlettiği bir lokantaya gitmek için plan yaptım.

zekeriya-sofrasi-datca.jpg


İstanbul'dan çıkarken buraya uğramak için plan yapmıştım.

Ne yenilir ne içilir tatlısı nedir filan.

Gittik yedik geldik ama en önemli yemeklerini unuttuk.

Şimdi aklımda kaldı o yemek.

Bir daha gidip o yemeği yemem lazım.

Merak eden olursa yemeğin adını yazarım.

Bu arada Damat tatlısı diye yöresel bir tatlıları var beğenmedim.

Onu da not düşmüş olalım.

Selam ve dua ile...
 

Kaçak

Yeni
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
8,416
Tepkime puanı
896
Puanları
0
Merak etmemem lazım geliyor sanki ?
 

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
Lokum denince akla ilk safranbolu gelir..
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
25,030
Tepkime puanı
1,507
Puanları
113
Şahsen tanırım kendilerini muhterem :)

O zaman sizden bilgi alalım.

Nasıl, güvenilir bir müessesemidir.

Ben manda kaymağı almıştım ama manda kaymağı olmasına ve fiyat farkına rağmen belirgin bir tad lezzet alamamıştım.

Selam ve dua ile...
 

Dut_agaci

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
7,219
Tepkime puanı
330
Puanları
0
Web sitesi
www.Menzil.Net
O zaman sizden bilgi alalım.

Nasıl, güvenilir bir müessesemidir.

Ben manda kaymağı almıştım ama manda kaymağı olmasına ve fiyat farkına rağmen belirgin bir tad lezzet alamamıştım.

Selam ve dua ile...


Üstad, manda kalmadı ki kaymağı kalsın.

Kaldıysa da numunelik mandalar var, inşallah yalan söylememişlerdir.

Genelde inek kaymağını, manda kaymağı diye satıyorlar, fakat biz anlayabiliyoruz.

Hakiki manda kaymağıyla yapılan lokum, üç gün içinde tüketilmesi lazım, değilse kaymağı buzulur ve buzdolabında muhafaza edilmelidir.

Ben kurumun bi keleğini görmedim :)
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
25,030
Tepkime puanı
1,507
Puanları
113
Sayın @Dut_agaci

Afyon'da ''Aşçı bacaksız'' var, bilirmisiniz bilmiyorum


Burayıda listeme aldım müsait olursam gidip uğrayacağım.

O zaman manda kaymağıda yerim inşallah.

Selam ve dua ile...
 

Dut_agaci

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
7,219
Tepkime puanı
330
Puanları
0
Web sitesi
www.Menzil.Net
Kardeş, duydum burayı.

Ancak hiç gitmedim.

Afyon'da Osmanlı Lokantası vardı, onu severdim.

Et ve sucuk alacaksan, İtimat kasabını tavsiye ederim.
 
Üst