Burada mesele 3500 TL nın değeri
Olaya başka bir bakış açısı getireceğim, malumunuz ekonomik olarak dünya genelinde bir kriz var ve bu durumdan en çok para babaları dediğimiz patronlar rahatsız çünkü maliyetleri artıyor kazançları düşüyor. Şimdi 3500 TL ile bir işçiyi emekli ettiğinizde kirasını ödeyemez

ama patron sınıfı için güzel rakam çünkü hem emeklisin hem çalışıyorsun çift dikiş yapacaksın sana zam az yapıyorum yada yapmıyorum

üzerine birde SGK primlerini düşük yatıracağım şimdi bu işlem kime fayda sağladı işçiye değil tabi

demekki bu yasa işçi için değil işveren için unutmadan kıdem tazminatı içinde işveren için ucuz kredi verilecek bu kredinin yüzde yetmişbeşi kredi garanti fonundan olacak yani işverenin üzerindeki kıdem tazminatı yükü devlete yüklendi şimdi bu işte kime fayda var işverene tabi kısacası bu yasa seçim vadi olarak zenginlere işletildi çünkü güç parada ve bizde para yok
Gelelim ikinci mevzuya 3500 TL yük değil çünkü işçi ücretlerinden kesilen vergiler önceden agi olarak işçiye veriliyordu şimdi ise işverenin ödeyeceği vergi den indirim olarak işverene veriliyor. Bunun gibi nice işler var.
Olaya böyle bakınca benim alacağım 3 bucuk TL yük değil işverenin üzerinden kaldırımış yük oluyor.
Bazen güzel güzel anlatıyorum kimse bana anlamadım birşey demesin
Siyaset bizim yanımızda olmaz olamaz çünkü siyaset para ile güçlüdür ve para bir ilah olarak kullanılır