Adalete Davet

RIBAT

Paylaşımcı
Katılım
12 Ocak 2007
Mesajlar
137
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
ey modaretor ve forumda diğer yetki sahipleri ;
nedir bazılarınızdan çektiğim ?

İşinize gelmeyen yazılarımı ya kilitliyor , ya siliyorsunuz ? Bu islami bir anlayış ve edeb değildir.
Küfür etmiyorum hakaret etmiyorum . Sizin gibi inanmak zorunda değilim bazı meselelerde .

Şimdi de HADİS ZANNEDİLEN UYDURUKLAR başlıklı yazımı önce başlığını değiştirdiniz (bazı hadisler) şimdi de yazıyı kilitleyip ertesi gün silinecek diye bildiriyorsunuz ! Hakkımı helal etmiyorum !!!

Size soruyorum Uydurma hadis var mıdır ? Örnek verirmisiniz !
 
H

hiç

Guest
üstünü örtmek gerek sanırım herkes böyle düşünüyor kardeş sorma cısss konular bunlar..
dalga geçmiyorum yalnış anlamayın sadece anlayamıyorum
bu konular ne zaman konuşulabilir? yada avamın takip etmesi sakıncalı mıdır da ulema bu konulara derinleşmekte midir? bilen var mı?
 

NehiR

mütebessim :)
Katılım
16 Haz 2006
Mesajlar
2,708
Tepkime puanı
16
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Gaziantep/Konya
=========>Evet Biz, o emaneti göklere, yere ve dağlara sunduk da onlar onu yüklenmeye yanaşmadılar ve ondan korktular da insan yüklendi onu. O gerçekten çok zalim, çok cahil bulunuyor ( Ahzab 33/72 )<=========


avamın takip etmesi sakıncalı değildir..fakat hüküm vermesi yanlıştır..ribat kardeşin verdiği rivayetler doğru olabilir..bize de bu şekilde okutuldu fakat...bunları tartışmaya sunmak doğru değil..herkes kafasından konuşamaz bu konularda..kopyala yapıştırla da olacak işler değil bunlar..bir yıl boyunca okutulan ve sadece rivayetlere yer verip hüküm verilmeyen konuları ribat getirdi daha mevzu nedir, sahih nedir, mütevatir nedir bilmeyen kişilerin çoğunlukta bulunduğu bir gruba sundu..

hadis profesörlerinin bile temkinli yaklaştığı konular bunlar..hangi cesaretle yok doğrudur yok uydurmadır diyebiliyoruz anlamış değilim..

konunun kapatılmasına gelince, üyelerden gelen şikayet ve konunun tartışma konusuna dönmesi sebebiyledir...
 
H

hiç

Guest
Ben takip ettigim kadarı ile şunu söyleyebilirim ki sanıldıgının aksine bir tartışma ortamı degilde bilgilendirmeye yönelik karşılıklı soru-cevap şeklinde devam etmişti..Benim açımdan en azından öyle idi...

Hirahos abi ile geçen diyalog bir örnek olabilirdi ama dedim ya cısss ve bu konular bizi aşıyor...bilmemek daha iyi herzamanki gibi..Haklısınız kardeş iyi etmişsiniz..!!
 

NehiR

mütebessim :)
Katılım
16 Haz 2006
Mesajlar
2,708
Tepkime puanı
16
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Gaziantep/Konya
========>Çünkü Allah, münafık erkeklere, münafık kadınlara, müşrik erkeklere, müşrik kadınlara azap edecek, inanan erkekleri inanan kadınlara da tevbe ile nazar buyuracak. Allah çok bağışlayıcıdır, merhamet edendir. ( Ahzab 33/73 )<=========



bilmemek daha iyi değil..ama ehlinden öğrenmek iyidir..burda ortam kızışıyor birçok kişiyi tenzih ediyorum gerçekten bilgili abilerim kardeşlerim var ama..çoğunluk kopyala yapıştır şeklinde işi yürütüyor..insanların kafası karışmasın istedik...dediğiniz gibi cıss konular...burda bir günde hadi öğrenelim denilecek konular değil..eğer hirahos abinin ya da kimin bilgili olduğunu düşünüyorsanız ve gerçekten bilgilenmek istiyorsanız..birebir iletişime geçebilirsiniz bu zor değil artık..el-Baniyi tanımadan onun verdiği doğru söylediğine ben nasıl inanacam..

işin özü konuyu kapatmakta haklı idi arkadaşımız..
 

zeygue

Aktifleşmemiş
Katılım
17 Kas 2006
Mesajlar
1,262
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
Ankara
..çoğunluk kopyala yapıştır şeklinde işi yürütüyor..insanların kafası karışmasın istedik...
el-Baniyi tanımadan onun verdiği rivayetin doğru olduğuna ben nasıl inanacam..bize bir rivayetten bahsedilirken önce raviler anlatılır..

işin özü konuyu kapatmakta haklı idi arkadaşımız..

Bir hadisin uydurma olduğunu ispat için başka bir hadiscinin görüşleri kopyalanıp yapıştırılmak zorunda kalınıyor.Çünkü toplum olarak kandi aklımıza mantığımıza güvenmiyoruz.Yıllar süren eğitim sistemi bize buna yani aklımıza güvenmemeyi şartlamış ve bu şartlanmadan kurtulamıyoruz,kurtulmayı aklımıza bile getiremiyoruz.
Biz toplum olarak söylenen şeye değil kimin söylediğine bakıyoruz.Halbuki Kuran bize sözü dinleyip en güzeline tabi olun diyor.
[quote]...el-Baniyi tanımadan onun verdiği rivayetlerin doğru olduğuna nasıl inanacam...[/quote] örneğinde olduğu gibi...

örnek:"ÜMMETİMİN İHTİLÂFI RAHMETTİR." bunun uyduruk olduğunu anlamak için kimsenin sözüne ihtiyaç yok.Bu aşikar bir şekilde uydurmadır.Kuran hepimizi Allahın ipine sımsıkı sarılmamızı ayrılığa düşmememizi emrederken bu hadisin(!) yanlış olduğuna şüphe etmek bile ....

Netice :Kendi fikrimizi yazdığımız zaman "sen kim oluyorsunda...." gibi sözlere muhatap olmamak için ölmüş gitmiş adamaları burda bir biriyle tartıştırmak zorunda kalıyoruz.
Geçmişteki alimlerimizin fikirlerinden yararlanabiliriz,zaten bilim de o şekilde birikerek oluşur ama kendi fikirlerimizi ifade etmek konusunda size katılıyorum.
 

kemalali

Profesör
Katılım
18 Ağu 2006
Mesajlar
1,560
Tepkime puanı
10
Puanları
0
Gerekeni yaptıkları için teşekkür ediyorum.

http://www.ihvan-forum.com/showthread.php?t=16478
 

RIBAT

Paylaşımcı
Katılım
12 Ocak 2007
Mesajlar
137
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Uydurma hadisin nakili mi olurmuş ?
sened isteriz sened koyamayıp , benimseyen alimlerin kitaplarında var denilerek sened mi sunmuş olunuyor .
Allah rızası için hadis usulünü okuyunuz . Milleti başınıza güldürmeyiniz !!
 
Üst