Abdurrahman Arslan, Medeniyet Vakfı'nda katıldığı bir söyleşide Müslümanların modernite ilişkisini değerlendirdi. Birbirinden dikkat çekici tespitler

Ahter

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eki 2009
Mesajlar
5,252
Tepkime puanı
186
Puanları
0
Konum
antalya
Abdurrahman Arslan, Medeniyet Vakfı'nda katıldığı bir söyleşide Müslümanların modernite ilişkisini değerlendirdi. Birbirinden dikkat çekici tespitler yapan Arslan'a göre Müslümanları tehdit eden en ciddi Batılı proje muhafazakarlı

kemalizm-dindarlarin-ve-kurtlerin-dengesini-bozdu_m.jpg



Abdurrahman Arslan, Medeniyet Vakfı'nda katıldığı bir söyleşide Müslümanların modernite ilişkisini değerlendirdi. Birbirinden dikkat çekici tespitler yapan Arslan'a göre Müslümanları tehdit eden en ciddi Batılı proje muhafazakarlık ideolojisi.


İletişim Yayınları'ndan çıkan "Modern Dünyada Müslümanlar" kitabıyla alanında verilmiş en iyi eserlerden birisini kaleme alan Abdurrahman Arslan, geçtiğimiz günlerde Medeniyet Vakfı tarafından düzenlenen "Modernizm ve Muhafazarlık" başlıklı bir söyleşiye katıldı. Programda birbirinden ilginç tespitlerde bulunan Arslan, Müslümanların Batı'nın kurucu ideolojileri karşısında savunmasız kaldığını söyledi. Türkiye İslamcılığının ve Müslümanların genel olarak muhafazakarlık ve liberalizm arasında şekillendirildiğini savunan Arslan'a göre toplumda artan dindarlığın mahiyetini de Müslümanlar tam olarak anlayabilmiş değil.

Müslümanların, siyasete, iktisada ve topluma ahlak katmaya çalıştığını belirten Arslan'a göre bu çaba doğru bir ahlaki zemine dayanmıyor çünkü mevcut siyasetin ve iktisadın belirlediği paradigmaya ahlak katmak beklenen sonucu vermeyebilir. Müslümanların ahlak paradigması içerisinde kalarak iktisadi ve siyasi faaliyet yapması gerektiğini vurgulayan Arslan'a göre



















ŞTE ABDURRAHMAN ARSLAN'IN KONUŞMASININ TAM METNİ


https://www.google.com.tr/url?sa=t&...jwgIgD&usg=AFQjCNGfapUR2-3BgoO0zg5coBZwf-2SzQ
 

fakiri

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
15,969
Tepkime puanı
355
Puanları
83
Konum
KOCAELİ
Muhafazakârlığa kafayı takmış beyimiz ! Neden acaba ? Liberalizm ile muhafazakarlık birbirinden kopuk şeyler değillermişmiş ! Liberalizmde deyim yerindeyse dinin mülkünde kendine bir mülk edinmişmiş !
Bir sürü tuhaf mı tuhaf görüşler ! Ağzı olan konuşuyor ya, işte burada da konuşulmuş !
 

Takiyüddin

Yasaklı
Katılım
17 Kas 2014
Mesajlar
329
Tepkime puanı
9
Puanları
0
Muhafazakarlık ve sağcılık islam dinine mensup olanların, belki kendilerinin ördükleri, ama iki büyük zararlı "bidat" kavramlardır.

Ve bidat oldukları için değil yanlış oldukları için yanlışlar. Bunu da bidat deyince kaşıntısı başlayanlar için söylemiş olalım!

İkisinin benzeri avrupada var. Cok benziyor. Acaba bizimkiler kimden ithal etti?

Bunu çok rahat soruyorum sayısız kavramsal ithalatımız olduğunu biliyrouz bir iki yüzyıldır.

Bunların bir kısmını dindarlarımız, bir kısmını daha çok rumlar ermenilerimiz, bir kısmını da başka kategori sınıfları benimsemişlerdir. (Tabi olduğu gibi değil ama benimsemişlerdir).
 
Üst