Abdi İpekçi’yi Ağca değil Oral Çelik Vurmuş!

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Son 30 yılın en karanlık olaylarından ikisinde imzası bulunan Mehmet Ali Ağca, yeni kitabı ‘Papa’yı Neden Vurdum’ ile yine gündem belirlemeye hazırlanıyor. Radikal, bayramdan sonra piyasaya çıkacak olan kitabın içeriğine ulaştı.

Ağca, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi’yi bizzat Oral Çelik’in vurduğunu öne sürüyor:

“Oral Çelik ve Yalçın Özbey vatansever duygularla Abdi İpekçi suikastını yaptılar. Çünkü Oral Çelik ‘Abdi İpekçi kesinlikle Yunan casusu’ diyordu.”

Ağca, Oral Çelik’in İpekçi’yi üçüncü denemede öldürdüğünü itiraf ettiğini söylüyor:

“Buna rağmen Ağca’ya kin kusan malum çevreler Oral Çelik’e tek kelime söylemediler.”

‘Mihri Belli’yi de vurdular’

Ağca yurtdışına çıkışını Abdullah Çatlı’nın planladığını belirtiyor. Gümrükte ülkücü memurlar kendisine para vermiş. Çatlı ile hem Kapıkule’de hem sonra Zürih’te buluşmuş.

Ağca’nın bir diğer iddiası ise Dev-Sol’un eski başbakanlardan Nihat Erim’i öldüreceğini bir yıl önceden bildiğini söylemesi. Oral Çelik’in kendisine birkaç gün önceden Kemal Türkler ve Behice Boran’a suikast düzenleneceğini anlattığını da yazıyor. Ağca, İpekçi cinayetinden sonra Oral Çelik ve Yalçın Özbey’in Mihri Belli’yi de vurduklarını söylüyor.

Ağca kitabını kendi ağzından değil, üçüncü tekil şahıs gibi yazmış. Bunun nedenini de şöyle açıklıyor: “Olaylar daha net anlaşılsın, objektif bir bakış açısı hâkim olsun amacıyla, birinci şahıs diliyle değil, üçüncü şahıs diliyle kaleme aldım. İnsanların ‘Bu adam ya çıldırmış olmalı ya da uluslararası bir entrikanın içinde rol yapıyor’ diye düşünmeleri mümkündür.”

Abdi İpekçi suikastı İşte ağcanın kitabından bazı çarpıcı bölümler:

1 Şubat 1979 günü Abdi İpekçi isimli bir şahıs vurulmuş. Elbette insan hayatı kutsaldır ve terörizm asla kabul edilemez. Oral Çelik ve Yalçın Özbey vatansever duygularla Abdi İpekçi suikastını yaptılar. Çünkü ‘Abdi İpekçi kesinlikle Yunan casusu’ diyordu Oral Çelik.

16 Nisan 2006 tarihli Bugün Gazetesi’nin manşetinde Oral Çelik, İpekçi’yi üçüncü denemede vurduğunu açıkça itiraf etti ve dahası aynı röportajda Oral Çelik, Bedri Koraman isimli şahsı da öldürmeye teşebbüs ettiğini itiraf etti.

Oral Çelik, Ağca’yı Abdullah Çatlı ile tanıştırdı. Kendisi de firari olan Çatlı, Ağca’yı on beş-yirmi gün evinde misafir etti.

moralhaber
 
Üst