ABD: İncirlik’ten YPG’ye yardım yapılacak

hikemiyat

Profesör
Katılım
3 Ağu 2014
Mesajlar
752
Tepkime puanı
29
Puanları
0
ABD: İncirlik’ten YPG’ye yardım yapılacak


Mark-Toner-2.jpg




ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç’in “YPG güçlerine hava desteği verilmesi hususu ABD ile varılan mutabakatımızın unsurlarından biri değildir”sözlerine ilişkin, “İncirlik Hava Üssü’nü kullanacak uçaklar IŞİD’e karşı savaşan gruplara destek olacak ve bunların arasında YPG de yer alıyor” dedi.
Günlük basın toplantısında ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcsı Mark Toner’e, İncirlik’ten kalkacak uçakların Halk Savunma Birlikleri’ne (YPG) yardım edeceği iddiaları soruldu.
Bakanlık Sözcüsü John Kirby’nin bir açıklamasında, “Türkiye’deki hava üslerine erişimimiz olması, (YPG’ye) desteğin daha zamanlı ve hatta daha etkili olmasına imkan sağlayacak” şeklindeki ifadeler kullandığı, ancak Türk yetkililerin bunu yalanladığının sorulması üzerine Toner, John Kirby’nin açıklamalarının arkasında durdu ve YPG’ye yardım yapılacağını kabul etti.

Toner, yardımların sadece YPG ile sınırlı olmayacağını vurguladı.

İncirlik’ten kalkan koalisyon uçaklarının bölgede IŞİD ile mücadele eden diğer gruplara da yardım yapacağını kaydeden Toner, “Suriyeli Kürtler’i (YPG) kapsıyor ama sadece onları değil Suriyeli Araplar da var. Sadece bir grup demek doğru değil” ifadelerini kullandı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, John Kirby’nin açıklamasının ardından yaptığı basın toplantısında sözkonusu iddiayı yalanlamıştı.

Bilgiç, “Kirby’nin bu ifade ettiği hususlar ABD ile aramızdaki mutabakatı tam olarak yansıtmamaktadır. Bu hususlar, ABD makamlarının da dikkatine getirilmiştir” şeklinde konuşmuştu.

Bilgiç ayrıca Amerikalı yetkililerin Kirby’nin açıklamalarına açıklık getirdiğini sözlerine eklemişti.

Sözcü Toner, Türkiye’ye PKK’ya karşı orantılı güç kullanma, PKK’ya ise provokatif saldırılara son verme çağrısı yaptı.
Toner, ABD’nin PKK’yı terörist bir grup olarak kabul ettiğini ve Türkiye’nin kendini savunma hakkı olduğu şeklindeki açıklamalarını tekrarladı.

11media.png



NOT: Müslüman halkın oyuyla iktidara gelen AKP nin yöneticilerinin bu konuda, halkımıza net ve sahih bir bilgi vermeleri milli bir vecibedir.Müslüman halkımız gavurdan dost, domuzdan post olmayacağı gerçeğini bir kez daha test etmek istemiyor!/Hikemiyat
 

abdullah birisi

Kıdemli Üye
Katılım
12 Mar 2013
Mesajlar
10,357
Tepkime puanı
517
Puanları
0
Konum
istanbul
Türkiye nin, ısrarla, açmak istemediği, İncirlik, açıldı...ve, bu kamuoyundan gözardı ediliyor....
 
Üst