Açılımın meyveleri...Terör örgütü tasfiye sürecinde...

ukubat

Profesör
Katılım
9 May 2007
Mesajlar
1,942
Tepkime puanı
103
Puanları
0
Konum
istanbul,fatih
Web sitesi
www.ismailaga.org.tr
153268_pkk.jpg
Terör örgütü tasfiye mi oluyor ? - Vİdeo

Hükümet terör belasının çözümü adına son dönemde kritik adımlar atıyor. Terör örgütünün dış bağlantıları ile ilgili son haftada önemli girişimlerde bulunuldu.

Almanya İçişleri Bakanı'nınAnkaraziyaretinde PKK'nın Almanya faaliyetlerine ilişkin bir rapor sunuldu. İki ülke arasında güvenlik konularında siyasilerin de yer alacağı bir komite kurulması kararlaştırıldı. Bu anlaşma Ankara'da taraflar arasında karara bağlanırken MİT Müsteşarı Hakan Fidan ABD'de temaslarda bulundu.

Türkiye, ABD ve Irak'tan oluşan üçlü mekanizmanın işlerliği masaya yatırıldı. Bu süreçte en dikkat çeken temas İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Erbil ziyaretiydi. Atalay, Erbil'de Mesut Barzani ile görüştü.

PKK'nın silah bırakma süreci vedemokratik açılımBarzani'ye anlatıldı. PKK'nın Türkiye-Irak sınırındaki faaliyetleri masaya kondu. Barzani Türkiye'nin terörle mücadelesine katkı sağlamaya hazır olduğunu ifade etti. Basında İçişleri Bakanı Atalay'ın, Barzani'ye, bu süreçte İmralı ile görüşüyoruz ifadesini kullandığı yazıldı.

Atalay iddialara cevap verdi. İçişleri bakanı atalay bugün de ankarada ırak'taki ABD askerlerinin komutanıyla görüştü. Bu arada Türk askerinin sınırdışı operasyona izin veren tezkerenin uzatılması gündemde.

Bakanlar Kurulu'nun imzası tamam. Konu meclis'e geliyor. Atılan adımlar bunlarla sınırlı olmayacak. Önümüzdeki günlerde MİT Müsteşarı Hakan Fidan da bölgeye gidecek ve istihbarat birimleriyle önemli görüşmeler gerçekleştirecek.

İçişleri Bakanı Atalay ise Cumartesi günü Suriye tarafıyla biraraya gelecek. İmralı cephesinde de hareketlilik var. EskiDTPmilletvekili Aysel Tuğluk Öcalan'ın avukatı sıfatıyla İmralı'ya gitti. Öcalan ile görüşen Tuğluk'un temaslarının önemli olduğu ifade ediliyor.
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
İnşallah, seçime sıkıntısız gideriz.
 
Üst