‘Kurtlar Vadisi Filistin` Filistin`de

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Mavi Marmara'ya, Vadi için acı dekorasyon

Filistin'e ilaç ve gıda götüren Mavi Marmara gemisine, İsrail askerlerinin saldırmasıyla başlayan Kurtlar Vadisi Filistin filmi için gemiye, acıları silemeyecek, gidenleri geri getiremeyecek dekorasyon yapıldı.



Büyük bir merakla beklenen 'Kurtlar Vadisi Filistin', 28 Ocak 2011'de vizyona girecek. Filmin bir ay önce yayınlanan ilk fragmanı, şimdiye kadar 7 milyon kişi tarafından izlendi.
Adana ve Tarsus'ta çekimleri gerçekleşen filmin ilk sahnesi, Filistin'e ilaç ve gıda götüren Mavi Marmara gemisine, İsrail askerlerinin saldırmasıyla başlıyor.

Gemi, İskenderun Limanı'nda bulunduğu sırada bir hafta çekim yapan ekip, saldırıdan sonra el sürülmeyen gemiyi, baskından önceki hale getirdi. Tüm izler not alınarak, çekim sırasında tekrar saldırıdan sonraki şekline getirildi. Polat Alemdar ve ekibinin Filistin'e gitmesine neden olacak bu baskın sahnesinin gerçeği yansıtması için büyük bir titizlikle çalışıldığı öğrenildi. Filmde, Erdal Beşikçioğlu'nun canlandırdığı İsrailli komutan Moşe'nin Mavi Marmara baskınından önce söylediği 'Gidin ve İsrail Devleti'nin kim olduğunu bütün dünyaya gösterin' sözleri dikkat çekiyor.

Akşam
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Fragmana Bile Tahammülleri Yok


24199.jpg

28 Ocak 2011’de vizyona girecek filmin Türkiye’de gösterimiyle ilgili olarak da “uluslararası antisemitizmle mücadele kuruluşlarını” göreve çağıran Siyonist lobi, Türkiye’de kartel medyasına da çağrıda bulundu.


Yahudiler aleyhine sözler sarf eden ve 127 yıl önce ölen Alman besteci Richard Wagner'in torunu, müzisyen Katharina Wagner'i İsrail'e sokmayan Siyonist lobi, şimdi de Kurtlar Vadisi-Filistin filminin Filistin'de gösteriminin engellenmesi için İsrail makamlarına çağrı yaptı. 28 Ocak 2011'de vizyona girecek filmin Türkiye'de gösterimiyle ilgili olarak da "uluslararası antisemitizmle mücadele kuruluşlarını" göreve çağıran Siyonist lobi, Türkiye'de kartel medyasına da çağrıda bulundu. "Ayrılık" dizisinden sonra lobinin yapacağı ikinci büyük kampanyanın Kurtlar Vadisi-Filistin filmine karşı olacağı bildiriliyor.
ALİ EYVAZ / YENİ AKİT
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
K.V. Filistin'in iki afişi görücüye çıktı

897520110110025853277.jpg


“Kurtlar Vadisi Filistin” filminin yapımcılığını Pana Film adına Raci Şaşmaz üstlenirken, senaryosu Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan tarafından kaleme alındı. Zübeyr Şaşmaz’ın yönetmenliğini yaptığı filmin dev oyuncu kadrosunda Necati Şaşmaz, Gürkan Uygun, Kenan Çoban, Erdal Beşikçioğlu, Nur Aysan, Mustafa Yaşar, Erkan Sever, Zafer Diper, Umut Karadağ ve Ayten Uncuoğlu yer alıyor.


632620110110025945263.jpg


Filmin konusu:
Gazze’ye insani yardım malzemeleri götürmeye çalışan gemilere yapılan kanlı baskın üzerine Polat Alemdar ve arkadaşları Filistin’e gitmiştir. Yapılacaklar bellidir: Bu baskının askeri planlayıcısı ve yürütücüsü olan İsrailli komutan ele geçirilmelidir.

Filistinlilerle kurulan ilk temaslar sayesinde hedefine adım adım yaklaşmaya çalışan Polat Alemdar’ı bazı sürprizler beklemektedir. Hedeflerindeki kişi olan Moşe Ben Eliezer’in kural tanımaz gaddarlığı ve teknolojik imkânları işleri zorlaştırmaktadır. Polat, Moşe’ye ulaşmaya çalışırken, Filistin’de masum insanların nasıl öldürüldüklerini görür. Moşe, köyleri yıkmakta, çocukları öldürmekte ve Polat’a yardım eden herkesi hapse atmaktadır.

Ancak teknolojik imkânlar ve kural tanımazlık, Moşe’yi kurtarmaya yetmeyecektir.
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Türk vekil, Almanya'da KV Filistin'i istemiyor

FDP Federal Meclisi Üyesi ve partinin meclis grubu uyum sözcüsü Serkan Tören, "Kurtlar Vadisi-Filistin" filminin 27 Ocakta Almanya'da vizyona girecek olmasına tepki gösterdi.


Alman Hür Demokrat Parti (FDP) Federal Meclisi Üyesi ve partinin meclis grubu uyum sözcüsü Serkan Tören, "Kurtlar Vadisi-Filistin" filminin 27 Ocakta Almanya'da vizyona girecek olmasına tepki gösterdi.
Tören, yaptığı yazılı açıklamada, filmin İsrail karşıtı olması sebebi ile çok sayıda uluslararası sinema eleştirmeni tarafından eleştirildiğini belirterek, ırkçılık ve Batı düşmanlığı yaptığını savunduğu filmi, Cinestar ya da Cinemaxx sinemalarının yaptığı gibi diğer sinemaların da göstermemesi gerektiğini savundu.
Filmin özellikle Almanya'da yaşayan gençleri aşırı yönlere çekebileceğine inandığını söyleyen Tören, filmin provokasyonlara neden olabileceğine dikkati çekti.
Tören, filmin, Almanya'da Nasyonal Sosyalizm Kurbanlarını Anma Günü olarak kutlanan 27 Ocakta vizyona girmesinin İsrail karşıtlığını ve düşmanlığını körükleyeceğine inandığını belirterek, filmin böyle bir günde vizyona konulmasını inanılmaz bir terbiyesizlik olarak nitelendirdi.
Almanya'nın tarihi sorumluluğunu sadece Almanların değil, ülkede yaşayan göçmenlerin de üstlenmesi gerektiğini, özellikle gençler arasında İsrail devletinin var olma hakkına şüphe ile bakanların olduğunu kaydederek, "Böyle bir günde genç göçmenlere Almanya'nın tarihi ile yüzleşmeleri çağrısında bulunuyorum. Bir göçmen ülkesinde ırkçılık, dışlama ve ayrımcılığa karşı mücadele etmeyi toplumsal bir yükümlülük ve şans olarak görmeliyiz" şeklinde ifadeye yer verdi.
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Necati Şaşmaz'dan 'İsrail'i kızdırabiliriz' öngörüsü

Kurtlar Vadisi dizisinde Polat Alemdar karakterini canlandıran Necati Şaşmaz'dan oynadığı karakter ve Kurtlar Vadisi Filistin filmi ile ilgili ilginç değerlendirmeler yaptı. Şaşmaz, kahramanını da açıkladı.
resim167165_2.jpg


Necati Şaşmaz için "Bir dizide oynadı, hayatı değişti." diyebiliriz. 8 yıldır Kurtlar Vadisi dizisinde Polat Alemdar karakterini canlandıran Şaşmaz'la 28 Ocak'ta gösterime girecek olan Kurtlar Vadisi Filistin filmini konuştuk.

Necati Şaşmaz'la röportaj için Kurtlar Vadisi Pusu'nun setindeyiz. Dizinin bu hafta gösterilecek bölümünün çekimleri yapılıyor. Abdülhey orada, Memati orada ve diğerleri... İç mekanda sürüyor çekim. Belki de iki dakikalık bir görüntü için kalabalık bir ekip işbaşında. Birkaç kez tekrarlanıyor sahne... Polat Alemdar'ın çekimleri bitiyor ve Necati Şaşmaz'la sohbete başlıyoruz. Karşımda sıcak, neşeli, esprili biri var. Şaşmaz'la 28 Ocak'ta gösterime girecek Kurtlar Vadisi Filistin'den Polat Alemdar'a, Malkoçoğlu'ndan Tarık bin Ziyad'a birçok şeyi konuştuk.

Kurtlar Vadisi Irak filminden sonra "Polat Alemdar, Türk askerinin başına çuval geçirilmesinin intikamını aldı." yorumları yapılmıştı. Kurtlar Vadisi Filistin filminde Mavi Marmara'nın intikamı mı alınıyor?

İntikam gibi düşünmemek lazım. İntikam değil de bilinçlendirme diyebiliriz. Dünyanın birçok coğrafyasında yaşanan çatışmayı, savaşı, zulmü bize yansıtıldığı kadarıyla biliyorduk. Basın, medya, bilinçli olarak gerçeği kendi bakışıyla veriyordu. Bosna'da, Kosova'da, Irak'ta, Filistin'de bunu gördük. Biz insanlara gösterilmeyen olayların aslını, perde arkasını anlatıyor, sinemaya taşıyoruz. Senarist arkadaşlar derin araştırmalar yaparak güzel hikayeler yazdılar. Biz de oynadık. Seyirci beğeniyle karşıladı, sahiplendi. Bu bizim için bir çığlık oldu. Çünkü seslerini duyuramayan bir kitleden bahsediyorduk.

Film dünya sinemalarında da gösterime girecek mi?

81 ülkede vizyona gireceğiz. Ne kadar çok insan sesimizi duyarsa, bizim aracı olduğumuz sesi duyarsa biz o kadar mutlu oluruz.

Kurtlar Vadisi Ortadoğu'da, Balkanlar'da, Orta Asya'da da seyrediliyor, çok seviliyor. Bu ilgi size nasıl yansıyor?

Eskiden uluslararası havaalanlarında sadece Türklerin ilgisine mazhar oluyorduk. Şimdi Araplardan, Balkanlar'dan, hatta Afrika'dan insanlar fotoğraf çektirmek, konuşmak istiyor.

Bugüne kadar hem dizide hem çektiğiniz sinema filmlerinde bir misyon üstlendiniz. Seyirciye bir şey söyleme, anlatma derdiniz oldu. Neden böyle bir yolu seçtiniz?

Özellikle Polat'ın yüklenmiş olduğu bir misyon var. Kardeşlerimin de, senarist arkadaşlarımın da aynı misyonu paylaştığına inanıyorum. Anlatılması gereken çok dert, çok sıkıntı var. Yıllar önce Raci Şaşmaz'a Kurtlar Vadisi dizisi bitti mi, bitiyor mu şeklinde bir soru sormuşlardı. Raci kardeşimin çok güzel bir cevabı vardı. "Anlatacak hikayemiz bitmedikçe Kurtlar Vadisi bitmez." demişti. Durulma zamanları olur belki. Konsept değişerek devam eder. Anlatmak istediğimiz bizim sıkıntılarımızdır, yaşadıklarımızdır. Irak'ta bizim başımıza çuval geçirilmişti, yine Filistin'te altmış yıldır büyük bir ızdırap yaşanıyor. Filistin'i babamlar anlatırlardı, sonra biz büyüdük yine Filistin'i konuştuk. Neredeyse yüz yıl olacak bir sonraki nesil de aynı şeyi mi konuşacak, dinleyecek? Birilerinin bunu anlatması lazım. Zulüm var, buna kayıtsız kalamazdık. Böyle ızdıraplar yaşanmasın.

Kurtlar Vadisi Filistin'i Mavi Marmara'dan önce mi çekmeye karar vermiştiniz?

Kurtlar Vadisi Irak filmini yaptıktan sonra Raci Şaşmaz, Cüneyt Aysan, Bahadır Özdener ve rahmetli Ömer Lütfi Mete ile bu meseleyle ilgili neler yapabileceğimizi konuşmuştuk. Bir de bunun filmini yapsak denildi. Ve çalışmalar başladı. Bir yılın sonunda araştırmalar neticelendiğinde senaryo çalışılmaya başlandı. Senaryo bitti, bu kez Mavi Marmara olayı yaşandı. Mavi Marmara'dan sonra hikayemizi değiştirdik.

Film ne kadar sürede çekildi?

11 haftada çekildi. Biliyorsunuz filmin negatifleri yandı. Yeniden çektik, süre uzadı. Bayağı külfetli bir iş oldu. On milyon dolar harcadık.

Filmde one minute sahnesi var mı?

Film, Mavi Marmara'yla başlıyor. Ama one minute duruşu herkesi etkilediği gibi olumlu şekilde filmi de, bizleri de etkilemiştir. Başbakan'ın aleyhinde yazılar yazan ya da karşı görüşte olan birçok insan bile one minute meselesinde takdir etmişlerdi. Takdire şayan bir olaydır demişlerdi.

Film vizyona girmeden İsrail'in kızdığı yazılıp çizilmişti. Size gelen bir tepki var mı?

Bilmiyoruz. Bir buçuk dakikalık bir şey gösterdik dizide. Diplomatik krize yol açtı, konsolos olayları çıktı. Burada da bir buçuk saat film göstereceğiz. Bakalım ne olacak?

Kurtlar Vadisi hem Türkiye'de hem gösterildiği ülkelerde sevildi. Bu sevginin sebebi ne?

Öncelikle sanırım alışılagelmişin dışında karakterlere yer verilmesi diziyi sevdirdi. Türk kültür ve ananeleriyle bezenmiş, güzellikleri yansıtmaya çalışan karakterlerdi. Kurgusal anlamda gerçekçi bir yapısı bir başka neden olabilir. Yine insanların fısıltı ile konuştukları fakat gerçekte söylemeye cesaret edemedikleri şeyleri bu dizi görsel hale getirip insanlara sundu. Senaristlerimiz milyonların fısıldadığı şeyi görsel hale getirip insanların şunu söylemesini sağladılar: İşte benim dediğim şey. Bu şok etkisi yarattı.

Sonra?

Kurtlar Vadisi bir şey söylüyorsa bunun arkasında bir şey vardır denmeye başlandı. Bu da bizim senarist arkadaşlarımızın çok iyi araştırma yapmasına, özellikle satır aralarını iyi okuyup güzel kurgularla hikayeleri anlatmasıyla oluştu. İnsanlar bunun müdavimi oldular, sevdiler. Bu sevgi Polat karakteri ile bütünleşti. Polat ve ekibi bölünmez bir karakter gibi bir şey.

Polat Alemdar sizin hayatınızı nasıl etkiledi?

Polat 500 milyon izleyeni, seveni olan bir karakter. Müthiş bir kitlesi var. Ayrıca ben de Polat Alemdar hayranlarındanım. Kişisel olarak sima olarak demek istemiyorum, kendini beğenen durumuna düşmüş olmayayım. Ama karakter olarak hayranım. Keşke herkes öyle olabilse...

Herkes olabilse derken?

Vatanına karşı, ailesine karşı, sevdiklerine karşı, iradesiyle, gönlüyle, ruhuyla bir bütün ve sevgi dolu olabilse keşke. O yüzden ben ona karşı meftunum. Severim Polat'ı. Soruya dönecek olursak, evet, hayatım değişti. Sadece benim değil. Diziye bir bölümlük girmiş bir karakterin bile hayatı değişebiliyor. İnanılmaz tanınıyor. Buna alışık olmayanlar şok içerisinde kalıyor.

Siz şok yaşadınız mı?

Ben bunu adım adım yaşadığım için psikolojik bir sıkıntı olmadı. Kimlik problemi yaşamadım. Polat'ın ne olduğunu bilmekteyim. Ben Necati Şaşmaz'ım. Kurtlar Vadisi oyuncuları için gerekse benim için role kendini kaptırdı yorumları yapılır yer yer. Doğru değil bu.

Animasyon film çekiyorum

Vaktinizin çoğu sette mi geçiyor?

Haftanın beş günü setteyim. Bir günü röportajlara ayırıyorum. Reklam filminde oynadım, onun çekimleri, görüşmeleri oluyor. Onun haricinde ailemle vakit geçirmek istiyorum. Hem senaristliğini hem yönetmenliğini yaptığım Alamet diye bir animasyon sinema filmim var, ona koşturuyorum. Türkiye'nin ilk full animasyon filmi olacak. Hayatım dopdolu geçiyor. Aralarda müzik aleti çalmaya çalışıyorum, kitap okuyorum. Şu sıra Kenize Murad'ın 'Toprağımızın Kokusu' kitabını okuyorum. Herkese tavsiye ederim.

Şöhretin afet olduğunu bilerek yola çıktım

Müzik aleti olarak ne çalıyorsunuz?

Ney üflerim. Başka müzik aletlerini denerim. Spor yapmam gerekiyor. Zaman kalmıyor başka bir şeye. Bu arada Kurtlar Vadisi Filistin'in görsel efektlerini benim bulunduğum bir ekip yapıyor. Onların başında duruyorum. www.yazete.com'u kurdum, sonra Pana ekibine teslim ettim. Güzel bir site oldu. Sesimizi orada duyuruyoruz.

500 milyon izleyenim, sevenim var dediniz. Şöhret sarhoşluğu yaşıyor musunuz?

Allah esirgesin bizleri. Her insan nefis sahibi. Hata yapmadım demiyorum, yapmışımdır. Ama ben kulum. "Ben kuluma çekebileceğinden fazlasını yüklemem." diyor Yaradan. Ne gelirse artık hayır da şer de Allah'tan. Ama biz hazırlıklı olmalıyız. Ben hazırlandım. Kurtlar Vadisi birinci bölümünde ben oynamadım. Dizide bana başrol teklif edildi. Ben birkaç ay düşünmek için süre istedim. Dostlarımla, büyüklerimle konuştum. Onlar bana çok güzel öğütlerde, telkinlerde bulundular. Ben dizide oynamaya başladığımın birinci gününde bütün gazetelerde olacağımı düşünüyordum. Benden bahsedecekler zannediyordum. Sağda solda küçük haberlerim çıktı. Oh be dedim yavaş gideceğiz. Dizideki gibi medyada da adım adım gitmiş olduk. Şöhretin afet olduğunu bilerek yola çıkmış olmanın avantajlarını yaşadım.

Şöhret olayım diye yola çıkmadınız doğru mu anladım?

Benim öyle dünya beni tanısın, şöhret olayım gibi hedefim olmadı. Kurtlar Vadisi Irak filminde Sharon Stone sahnelerini çekip Amerika'dan döndüğümde bir arkadaşımız bana şunu sormuştu. Dünyaca ünlü aktör olsanız ne yapmak istersiniz? Ben de 'Sevdiklerimle zaman geçirmek isterim.' dedim. Has kadrom... Küçük kardeşim, Cüneyt, Bahadır, Mehmet, Hasan... Dünyanın en zengini, en şöhretlisi de olsam gariban, fakir de olsam dostlarımın içinde aynı sıcaklıkta olmayı isterim. Çünkü menfaatsiz sevildiğim, sevdiğim bir sevgi halkasının içerisinde olmak kadar güzel bir şey yok.

Kurtlar Vadisi Filistin, Gazze'ye insani yardım malzemeleri götürmeye çalışan gemilere yapılan baskın üzerine Polat Alemdar ve arkadaşlarının Filistin'e gitmesiyle başlıyor. Polat Alemdar, baskın emrini veren İsrailli komutanın peşine düşüyor.

Perşembe günleri Kurtlar Vadisi izlerim

Polat Alemdar'dan sıkıldığınız oluyor mu?

Polat Alemdar'ı oynamaktan da izlemekten de sıkılmıyorum. Çünkü ben işimi yapıyorum.

Perşembe günleri siz de Kurtlar Vadisi izler misiniz?

Eğer çekimimiz yoksa mutlaka izlerim, kaçırmam. Hatta ekip halinde izleriz. Kendimi çok eleştiririm.

Dizinin ilk günlerinde Polat Alemdar'ın bu kadar sevileceğini, ününün sınırları aşacağını hayal etmiş miydiniz?

Dizinin tutacağından emindim. Ama böylesine dünyayı sarabileceğini aklımın ucundan geçirmemiştim.

Çocukluk kahramanım Malkoçoğlu

Türk Rambosu denmesi sizi rahatsız ediyor mu?

Evet. Polat var niye bunu kabullenmek istemiyoruz? Niye güçlü olduğumuzu kabullenmek istemiyoruz? Ben neden Rambo'yla özdeşleşiyorum? Neden Türk Rambo'su diyerek ikincilleştiriyoruz? Başka bir şeyin kopyası yapmaya çalışıyoruz. Seyircinin gözünde Polat, Rambo'dan daha değerli. Bunu ilk kez İspanya'da basında yazdılar. Rambo Turco diye... Orada da aynı tepkiyi vermiştim. Umarım bundan sonrasında öyle karakterler üretilir ki Türklerin Polat'ı gibi denir. Bu söylediklerimi ukalalık ve kibir olarak almayın lütfen. Neden biz taklitçi ve ikincil olmak zorundayız? Benim rahatsız olduğum nokta bu. Bizim olan daha değerli olsun, bunun derdindeyim.

Son soru. Çocukluk kahramanınız kimdi?

Babam çocuklar için Peygamberler Tarihi vermişti bana. İncecik kitaplardı. Peygamberlerin karakterleri etkilemiştir. Sonra padişahların hayatlarını okudum. Fatih, Yavuz, Abdülhamid. Okurken her bir karakterle özdeşleşiyorsun. Yine Tarık bin Ziyad etkilemiştir. Çocukluk kahramanım ise Malkoçoğlu'ydu. Malkoçoğ-lu'nun bugünkü karşılığı Polat. Çizgi roman okurdum. Tarkan, Kara Murat, Teksas, Tommiks. Sanırım animasyon fikri de oradan gelme.

ZAMAN - PAZAR
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Filistin için gala yok! Peki ama neden?



Başrollerini Necati Şaşmaz, Gürkan Uygun, Kenan Çoban ve Erdal Beşikçioğlu’nun paylaştığı, yönetmenliğini Zübeyr Şaşmaz’ın üstlendiği 'Kurtlar Vadisi Filistin' filmi için gala düzenlenmeyecek.

28 Ocak’ta vizyona girecek filmin yapımcılığını üstlenen Pana Film, "Galalar kutlama amacıyla düzenlenir, bu film ise büyük bir dramı anlatıyor" gerekçesiyle gala yapmama kararı aldı.


FİLMİN KONUSU
Gazze’ye insani yardım malzemeleri götürmeye çalışan gemilere yapılan kanlı baskın üzerine Polat Alemdar ve arkadaşları Filistin’e gitmiştir. Yapılacaklar bellidir: Bu baskının askeri planlayıcısı ve yürütücüsü olan İsrailli komutan ele geçirilmelidir.

Filistinlilerle kurulan ilk temaslar sayesinde hedefine adım adım yaklaşmaya çalışan Polat Alemdar’ı bazı sürprizler beklemektedir. Hedeflerindeki kişi olan Moşe Ben Eliezer’in kural tanımaz gaddarlığı ve teknolojik imkânları işleri zorlaştırmaktadır. Polat, Moşe’ye ulaşmaya çalışırken, Filistin’de masum insanların nasıl öldürüldüklerini görür. Moşe, köyleri yıkmakta, çocukları öldürmekte ve Polat’a yardım eden herkesi hapse atmaktadır. Ancak teknolojik imkânlar ve kural tanımazlık, Moşe’yi kurtarmaya yetmeyecektir.
 

_Berceste_

bir tutam delilik...
Katılım
21 Eyl 2010
Mesajlar
6,798
Tepkime puanı
1,525
Puanları
0
gala yapmamalarini takdir ettim dogrusu.filmi de izlicem insALLAH ..
 

manifesto

Yasaklı
Katılım
23 Ara 2006
Mesajlar
0
Tepkime puanı
334
Puanları
0
Konum
Kocaeli
Gala yapmanaları cidden çok sahiplenici bir tavır
Vadi sadece beyaz perde il edeğil felsefesi ile de örnek olmalı
Film ciddi bir emek ürünü gibi görünüyor
umarız hakettiği başarıyı yakalar
 

girdap

Ordinaryus
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
2,541
Tepkime puanı
252
Puanları
0
Hür Adam'dan sonra bu filmi de izleyeceğiz inşallah..
"Fiili saldıralara karşı filmle intikam alabiliyoruz ancak" şeklindeki acizlik duygusunu, "film de iyi bir propaganda aracıdır, en azından İsrail'in zulmünü anlatarak az da olsa yıpratır" tesellisiyle bastırmaya çalışarak...
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Yahudi Profesör’den Küstahlık

font_01.gif
font_02.gif
font_03.gif
font_04.gif

25173.jpg

28 Ocak’ta 81 ülkede vizyona girecek olan Kurtlar Vadisi-Filistin filmi siyonistleri tedirgin etti. Türkiye’ye gelen İsrailli Profesör Alon Ben-Meir, ‘Önümüzdeki dönemde seçim var. Kimin iktidar olacağı belli olmaz’ diyerek hükümete tehditvari sözler sarf etti ve CHP ile kartel medyasını, filme tepki göstermeye çağırdı.



28 Ocak'ta 81 ülkede vizyona girecek olan Kurtlar Vadisi-Filistin filmi için önce Almanya ardından Yunanistan'da toplanan siyonist kuruluşların Türkiye'ye yönelik baskısı artarken, dünyanın en ünlü Yahudi Amerikalı bilim adamları arasında gösterilen New York Üniversitesi "Global Affairs Studies Center" öğretim üyesi Alon Ben-Meir de Türkiye'ye geldi.
İsrail ile Türkiye arasında "arabuluculuk" yapmak amacıyla Türkiye'de çeşitli kurum ve çevrelerle görüşmeler yapan Ben-Meir, önceki akşam da aralarında Akit muhabirinin de bulunduğu bir grup gazetecinin sorularını cevaplandırdı. Ben-Meir, Ak Parti hükümetine yönelik tehditkar ifadeler kullanırken, filmin yasaklanmasa bile en azından hükümet tarafından filme yönelik bir tepki gösterilmesini ısrarla istedi.
CHP VE KARTELDEN YARDIM TALEBİ
Ben-Meir, böyle bir filmin yapılmasının daha önceden engellenmesi gerektiğini vurgulayarak, "Ancak iş işten geçti ve bu film ne yazık ki vizyona girecek. Bari bu önümüzdeki hafta hükümet bir adım atsın diye bekliyoruz. Hükümetin filme katılmadığını açıklaması gerekir. Zira önümüzde genel seçimler var ve bu seçimler sonrasında kimin lider olacağı hiç belli olmaz" diyerek, Ak Parti hükümetini tehdit etti. Ben-Meir CHP'den de "duyarlık" beklediklerini belirterek, "İsrail ile Türkiye ilişkilerinin böyle bir filmden dolayı onarılamaz bir sürece girme ihtimaline karşı CHP'nin, medyanın gerekli duyarlığı göstermesini bekliyoruz" diye konuştu.
"İSRAİL'İ BAŞKA AKTÖRLER DE ELEŞTİRDİ AMA PARÇALANMADILAR"
Muhabirimizin "Filmin yapımcısı ve oyuncuları İsrail'den gelen tepkilerden endişe ettiklerini söylediler. Bu durumdan hoşnut musunuz?" sorusuna Meir, "İsrail sadece teröristlerin peşindedir. Gerçi bazen bilim adamlarının da peşine düştüğü oluyor ama bir aktörü parçaladığı henüz görülmemiştir" diye cevap verdi. Meir, İsrail hükümetini başka aktörlerin de eleştirdiğini ve başlarına herhangi menfi bir olayın gelmediğini ileri sürdü.
"BU FİLM İLİŞKİMİZE MAVİ MARMARA KADAR ZARAR VERECEK"
Alon Ben Meir, Kurtlar Vadisi-Filistin'in Türk- İsrail ilişkilerine en az Marmara olayı kadar zarar verebileceğini iddia etti. Ankara'da bir grup gazeteci ile görüşen Meir, Türk gazetecilere Yahudi rahatsızlığını iletti. Bu tehlikeye dikkat çekmek için Türkiye'ye geldiğini dile getiren Meir, bu görevi herhangi bir Yahudi lobisinden almadığını, "kendi kalbinin sesini dinleyerek bu girişimde bulunduğunu" da iddia etti. Filmin gösteriminin engellemenin imkansız olduğunu söyleyen Meir, burada önemli görevin hükümete düştüğünü ve AK Parti hükümetinin filme katılmadığını açıklamasını istedi.
"ERDOĞAN'IN OY ALMASI İÇİN İSRAİL ELEŞTİRİSİNE GEREK YOK"
Meir, "Hükümetin burada yapması gereken, filmdeki temaya paralel açıklama yapmaması. Bu ilişkilere çok zarar verir. Sessiz kalması ve yorumlardan uzak durması gerekir" dedi.
Türkiye'nin haziran ayında seçimlere gideceğini hatırlatan Meir, "Hükümet bu konuda yorum yaparak daha fazla oy almayı düşünebilir. Ancak buna gerek yoktur. Zaten Başbakan Erdoğan çok yetenekli bir lider. Bu konuda yorum yapmadan Türk – İsrail ilişkilerine zarar vermeden de istediği oyu alabilir" dedi.
"İSRAİL'İN TÜRKİYE'DEN ÖZÜR DİLEMESİ ZOR"
Mavi Marmara olayı ile ilgili İsrail'in özür dilemesi gerektiğini de belirten Meir, ancak İsrail'de koalisyon olduğu için bunun zorlaştığını söyledi. Meir, Kurtlar Vadisi-Filistin gibi filmler sayesinde ikili ilişkilerin çok daha zarar göreceğini de sözlerine ekledi.
Ali Eyvaz / YENİ AKİT
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
İsrail'de Kurtlar Vadisi Filistin rahatsızlığı


Kurtlar Vadisi Filistin'in gösterime girmesine az bir vakit kala Amerika'daki Yahudi lobisi harekete geçti. Amerikalı bilim adamı Alon Ben Meir, hükümet yetkileriyle görüşerek duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Kurtlar Vadisi Filistin'in 28 Ocak tarihinde gösterime girmesi Yahudi lobisini harekete geçirdi. Dünyanın en ünlü Yahudi kökenli Amerikalı bilim adamı ve New York Üniversitesi Öğretim Üyesi Alon Ben Meir, Kurtlar Vadisi Filistin'in Türk- İsrail ilişkilerine en az Marmara Gemisi kadar zarar verebileceğini söyledi. Bu tehlikeye dikkat çekmek için Türkiye'ye geldiğini ifade eden Meir, herhangi bir Yahudi lobisinde yer almadığını kendi kalbinin sesini dinleyerek bu girişimde bulunduğunu iddia etti. Bu filmin gösteriminin engellenmesinin imkansız olduğunu söyleyen Meir, burada önemli görevin hükümete düştüğünü belirterek, AK Parti hükümetinin bu filmdeki görüşlere paralel açıklama yapmamasını istedi. Mavi Marmara olayı ile ilgili İsrail'in mutlaka özür dilemesi gerektiğini hatırlatan Meir, ancak İsrail'de koalisyon olduğu için bunun zorlaştığını söyledi.

MECLİS BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ
Meir'in Pazar günü TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile bu konuda bir görüşme yaptığı öğrenildi. Meir'in Meclis Başkanı Şahin'den randevu istedi Şahin ise iş yoğunluğunu gerekçe göstererek bunu kabul etmedi. Şahin Ankara Atlı Kulübü'nde öğle yemeği yerken Meir de burada yemek yedi ve çıkışta da Şahin ile görüşerek Kurtlar Vadisi Filistin ile ilgili rahatsızlıklarını dile getirdiği öğrenildi. Şahin'in de İsrai'in tutumunu çok sert bir dille eleştirdiği öğrenildi. Meir, gazetecilerle yaptığı görüşmede Kurtlar Vadisi Filistin'in 28 Ocak'ta gösterime gireceğini belirterek, bunun Türk- İsrail ilişkilerine Mavi Marmara olayından daha çok zarar vereceğini söyledi. Bu konudaki tehlikeye dikkat çekmek için Türkiye'ye geldiğini söyleyen Meir, "Bu filmi yasaklamak için artık çok geç. Ancak buradaki fikirlere katılmadığını hükümetin belirtmesi ve bu filme paralel bir açıklama yapmaması için çok geç değil" dedi.

119920110125110708241.jpg


İstanbul'da Bakan Bağış'la buluştu

Meir'in bu konudaki kendisinin ve Yahudilerin tepkisini Devlet Bakanı Egemen Bağış'a da ilettiği öğrenildi. Meir'in İstanbul'da Bağış ile görüştüğü, görüşmede Kurtlar Vadisi Filistin ve Türkiye-Ortadoğu ilişkilerini değerlendirdiği öğrenildi. Görüşmede Yahudi dünyasının Türk-İsrail ilişkilerine verdiği önemi anlattı ve hükümetin bu filmi destekleyen açıklamalardan kaçınmasını istedi. Meir dün de AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış ile bir araya geldi.

Film ilişkileri bozar
Bu filmden dolayı çok büyük kriz çıkacağını gördüğünü ifade eden Meir, "Bu kiriz Mavi Marmara olayı krizinden çok daha büyük olacaktır. Hükümet bu konuda sessiz kalsın ve yorum yapmasın" dedi. Türkiye'nin Haziran ayında seçimlere gideceğini hatırlatan Meir, "Hükümet bu konuda yorum yaparak daha fazla oy almayı düşünebilir. Ancak buna gerek yoktur. Zaten Başbakan Erdoğan çok yetenekli bir lider. Sayın Erdoğan fırsatları avantaja çevirebilir. Bu konuda yorum yapmadan Türk - İsrail ilişkilerine zarar vermeden de istediği oyu alabilir" dedi.

İsrail özür dilesin
Meir, İsrail'in politikalarının yüzde 90'ına katılmadığını belirterek, "Mavi Marmara olayında İsrail kesinlikle haksızdı. Hem de yüzde 100 haksızdı. Ben hep söyledim yine söylüyorum. İsrail özür dilemelidir. Ancak İsrail'de koalisyon var. Bu yüzden özür dilemeleri zor oluyor" dedi. İsrail hükümetinin yaptıklarının İsrail halkıyla karıştırılmaması gerektiğini de belirten Meir, "Hükümetlerin tutumları toplumların ilişkilerine zarar vermemelidir. Hükümetin tutumu ile İsrail toplumu ayrı ayrı şeylerdir. Hükümetin yanlışlıkları topluma ödetilmemelidir" dedi.

YENİ ŞAFAK
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Kurtlar Vadisi Filistin filmi yasaklandı



Kurtlar Vadisi Filistin sinema filmine ilk yasak yurt dışından geldi. Milyonlarca gurbetçinin bulunduğu Almanya filmin gösterimini yasakladı. Gösterimin yasaklanma nedeni 21 Ocak'ın Yahudi Soykırım Günü'ne denk gelmesi nedeniyle yasaklandı...


Alman Kurier gazetesi internet sitesinin, filmin Almanya’daki distribütörü Pera Film’den yapılan açıklamaya dayandırdığı haberinde Almanya'da, 27 Ocak’ta, yani Uluslararası Holokost (Yahudi soykırımı) Kurbanlarını Anma Günü’nde vizyona girecek "Kurtlar Vadisi Filistin" filminin gösterimini yasakladığı bildirildi.
Sözcü, Sinema Endüstrisi Özdenetim Kurumu’nun filmin yayınına izin vermediğini açıkladı. Filmin yayınının Avusturya'da da durdurulma ihtimali olduğu, ancak sonucun henüz netleşmediği ifade edildi.
Alman kamuoyu, filmin bu tarihte vizyona girmesine anti-Semitist öğeler barındırdığı gerekçesiyle tepki göstermişti.
Son olarak dün Almanya Anti-Semitizmle Mücadele Örgütleri Koordinasyon Konseyi filmin “Amerikan karşıtı, İsrail karşıtı ve anti-semitist duyguları körüklediği” yönünde bir açıklama yapmıştı.
"Kurtlar Vadisi Filistin"in Almanya’daki dağıtımını üstlenen Köln merkezli Pera Film yetkilileri ise tarihin hassasiyeti hakkında bilgi sahibi olmadıklarını belirterek, filmin aslında Kasım ayında vizyona gireceğini ancak prodüksiyon sorunları dolayısıyla bu tarihe kadar geciktiğini ifade etmişti.
Geçtiğimiz yıl mayıs ayında yaşanan ve dokuz Türk’ün hayatını kaybettiği Mavi Marmara baskınından da bahsedilen film, Almanya'da 100 sinemada birden gösterime girecekti.
 

Ahver

Âsî İşgâl Kuvvetleri
Katılım
24 Tem 2007
Mesajlar
2,871
Tepkime puanı
701
Puanları
0
Meir'i neden dert alır bilinmez.

Hem "berbat yüzyıllar" için bile bir müdahalesi olamayan bir yönetim,kendisinin de aynı doğrultuda düşündüğü bir film için neden anti bir tutum sergilesin?

Biri Meir'i rahatlatsın.Yoksa sonu fena olur.
 

Asr-i SaadeT

Asistan
Katılım
8 Ara 2006
Mesajlar
370
Tepkime puanı
78
Puanları
0
Konum
Munih
Nasil biyer oldu burasi inanamiyorum,zaten basindan beri film´le ilgili yanli haberler cikiyordu gazetelerde özellikle SPD,CDU,CSU gibi partiler sacma sapan aciklamalar yapmislardi...Israil´i elestiren hic ama hic birseye tahammül yok !...Ama bunun böyle kalacagini sanmiyorum,Alman sirketi karara itiraz etti...umarim bi sonuc alirlar.

 

Ahver

Âsî İşgâl Kuvvetleri
Katılım
24 Tem 2007
Mesajlar
2,871
Tepkime puanı
701
Puanları
0
Yahudi lobisini hobisi bu.

Uluslararası siyasetin atar damarları ellerinde duracak illaki.
Her hâlükârda konuşacaklar.
 
Üst