600 Çinli işçi Müslüman oldu

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,115
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Mekke'de devam eden ve Mina, Arafat ve Müzdelifeyi birbirine bağlayan metro projesinde çalışmakta olan 600 Çinli işçi Müslüman oldu.
Suud merkezli yayın yapan el-Sabq gazetesinde yer alan habere göre, Suudi Arabistan Din İşleri Çinli işçi ve mühendisler için özel bir eğitim programı belirledi. 12 saatlik yoğun bir eğitim planı çıkardılar. Bu projeye destek için daha önce Müslüman olmuş Çinli işçiler de katıldı.



Suud gazetesi El-Sabq'da yer alana habere göre, 600 Çinli Müslüman oldu.
Suudi Arabistan Din İşleri tarafından hazırlanan program çerçevesinde Suudi din davetçileri, mühendis ve işçilerle diyalog kurup, onlara İslam'ı anlattı, Çince yazılmış ve İslam dinini anlatan kitapçıklar hediye edildi. Eğitim, seminer şeklinde devam eden program sonucu aralarında 600 Çinli mühendis ve işçi İslam'ı seçti.


Suudi Arabistan Din İşleri tarafından hazırlanan program çerçevesinde Suudi din davetçileri, mühendis ve işçilerle diyalog kurup, onlara İslam'ı anlattı, Çince yazılmış ve İslam dinini anlatan kitapçıklar hediye edildi. Eğitim, seminer şeklinde devam eden program sonucu aralarında 600 Çinli mühendis ve işçi İslam'ı seçti.\n

Daha önce de, ölen Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in sade cenaze töreninden etkilendiğini belirten 500 Çinli işçi daha Müslüman olmuştu
 
Üst