30 yaş üzerindekilere sınavsız üniversite

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Birkaç yıl sonra üniversitelerin öğrenci bulmakta zorlanacağını belirten YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Öncan, 30 yaş üstündekilere üniversiteye sınavsız giriş müjdesi verdi.


Özcan, "Son aşamaya gelen çalışma önümüzde öğretim dönemine yetiştirilecek" dedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), devrim niteliğinde yönetmelik hazırladı. Son şekli verilmek üzere olan yönetmelikle 30 yaş üstündekilere sınavsız ikinci üniversite hakkı verilecek. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, birkaç yıl sonra üniversitelerin öğrenci bulmakta zorlanacağını belirtti.

Bunun önüne geçmek için çalışma yaptıklarını ifade eden Özcan, ikinci diploma almak isteyenlere fırsat sunacaklarını söyledi. YÖK Başkanı, 30 yaşını dolduran üniversite mezunlarının vakıf üniversitelerine sınavsız girebileceğini dile getirdi.

VAKIFLAR SICAK BAKIYOR

Devlet okullarındaki boş kontenjanlara da öğrenci alınacağını vurgulayan Özcan, "İstediği bölümde okumak isteyip de o fırsatı yakalayamamış pek çok kişi var. Bazı bölümler için genel yetenek sınavı yapılacak. Vakıf üniversiteleri de yönetmeliğe sıcak bakıyor. Uygulama önümüzdeki döneme yetişecek" dedi. YÖK Başkanı, yeni kurulacak üniversitelerle birlikte 'boşta kalan öğrenci' kavramının tarih olacağını da vurguladı.

BUGÜN
 
K

Kaçak

Guest
Ben napıyım 30 yaşından sonra ünv. okumayı ..
Ben napıyım vakıf ünv. sınavsız kazanmayı ...
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Yani mesela kırkından sonra bir tıp okumak isterim :)
 

talib

Kıdemli Üye
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
21,906
Tepkime puanı
1,076
Puanları
0
Konum
İstanbul
Bizim bazı arkadaşlar var, güzel bölümlerden mezun. İş bulamayınca yüksek lisansa yönelirler. Madem bir şey yok, bari yüksek lisans yapalım. Hem zaman değerlenir, hem de belki bir işe yarar diye. Şimdi yani böyleleri iş bulamazken, biz 30'una gelmiş, bir yer edinememiş insanları bir 4-5 yıl daha üniversite kapısında oyalayacağız. Sonra yine işsizliğin kucağına atacağız.

Haksızlık etmeyelim. İş yok değil. AKP'lilere aylık 700 ila 1000 lira arası işçi olabilirsiniz. Günde 10-12 saat çalışarak :) Adamlar her yeri parselledi Bir de şımardılar. Samimi insanların omuzlarında buralara gelinmesine rağmen, partici kesimde bir kibir hali başladı.

Hülasa, taşeron şirketlerde her zaman için bir devri daim vardır. Siz de o çarka girebilirsiniz. Modern kölelik.. Ne hakkınız var ne bir hukukunuz. Bir tek lafa bakar kovulmanız. Ve siz 700 liralık bir kölesiniz bu yeni cumhuriyette. Eskiden vicdanlar mahkumdu şimdi bedenler.
 

umeyme

...'SessizLik'...
Katılım
31 Eki 2007
Mesajlar
1,833
Tepkime puanı
883
Puanları
0
Hmm

Bugün annemden duydum bu haberi..Ama şaka yaptığını düşünmüştüm:)) Gerçekmiş..

Eh 30 yaşımızı aşınca düşünebiliriz belki dicem ama pek sanmıyorum,artık kendimi okul sıralarında hayal edemiyorum:( Yaşlandım mı ne :/
--
Mezunlara iş garantisi sunulsa belki daha cazip olurdu :)
 

manifesto

Yasaklı
Katılım
23 Ara 2006
Mesajlar
0
Tepkime puanı
334
Puanları
0
Konum
Kocaeli
30 yıl çalıştık birini bitirdik . okadar da uğraştık..30'undan sonra ikincisini bedava mı veriyorlar mış? haha gülerim ben bu habere
Şaka gibi ama gerçek şaka
 

med-cezir

Profesör
Katılım
13 Haz 2006
Mesajlar
1,692
Tepkime puanı
33
Puanları
0
Yaş
116
Konum
Hiçbir Yerde...
30 yaşına kadar 2 üniversite okudum zati bidaaa okumak istermiyim bilmem ama psikoloji okumak isterdim deee bu saatten sonra kafa götürmez heralde :O
 
Üst