28 Şubat’ta Amerika’nın rolü

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
Dönelim 28 Şubat’ta Amerika’nın rolüne...

Bu rolü Cengiz Çandar, Hasan Cemal’in son kitabı “Türkiye’nin asker sorunu” kitabının 302’nci sayfasında anlatıyor.

Çandar 1999 yılında Washington’dadır.

Bir toplantı esnasında konu 28 Şubat’a gelir:

“Washington Institute adlı İsrail lobisinin düşünce kuruluşunun ba
şında bulunan Alan Makovsky, Morton Abramowitz’e ‘O 12 mart günü sekizinci kattaki toplantıda neredeydin?’ sorusunu yöneltti. Abramowitz, ‘Amerika dışındaydım. O yüzden katılamadım’ cevabını verdi.

Toplantıda herkes Londra’dan gelmiş olan Philip Robins ve benim dışımda Amerikalı idi ve neyden söz edildiğini anlamışlardı. Sohbette müdahale ettim, ‘Sorması ayıp olmasın; sekizinci kat nedir, sözünü ettiğiniz ne toplantısı?’ diye sordum.

Alan Makovsky, “Sekizinci kat, Amerikan Dışişleri Bakanlığı’nın en üst katıdıt. Orada sadece kafeterya vardır ve sadece bakan tarafından kullanılır. Genelde kapalı durur. 12 mart 1997’de, yani 28 Şubat’ta yapılan MGK toplantısından tam iki hafta sonra Madeleine Allbright orada bir grubu ‘Türkiye’ başlıklı bir toplantı için davet etti.

12 mart 1997’deki toplantıdan nasıl bir sonuç çıktı peki?

‘Short of a coup. Erbakan government gotta go!’

Yani, ‘askeri darbe yolu olmaksızın Erbakan hükümeti gitmelidir.”

Biraz fazla alıntılılı bir yazı oldu, Mustafa Karaalioğlu çok sevmez böyle yazıları ama at izi it izine karışmasın diye not düşmek şarttı.

eh burdan da abd refahyol dan memnundu sonucu çıkmaz mı
 

reis

Kıdemli Üye
Katılım
15 Eki 2006
Mesajlar
10,901
Tepkime puanı
414
Puanları
0
Konum
Karadeniz
28 Şubat'ın 4 büyük sonucu

- Türkiye 50 yıl geriletildi.
- Irak ve Afganistan işgallerinin önü açıldı.
- İsrail'in önü açıldı.
- PKK büyütüldü. ( % 20 olan taban desteği % 70'lere çıktı )
 

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
Evet..

28 Şubat eski darbeler gibi tamamlanamadı. 28 Şubat yarım kaldı. Dolayısıyla Ergenekon örgütü Sankız, Ayışığı adlarıyla darbe girişimlerine devam etti. Ama bunlar da başarılı olamadı. Çünkü TSK içinde konsensüs sağlanamadı ve Amerika'nın da izni alınamadı. Bunun üzerine Ergenekoncular, "darbenin medya, üniversite, sivil toplum kuruluşları bacaklarını örgütleyelim" dediler. Ve sivil toplum kuruluşlarına açıldılar. Düşünün...


Atatürkçü Düşünce Derneği'nin yurtdışı bağlantısı ortaya çıktı. Ergenekon ne kadar dış güçlere karşı bir ideolojiye sahipmiş gibi gözüküyorsa da, aslında diş güçlerin kontrolünde bir yapıdır. Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Amerika'dan parasal yardım aldığı ileri sürülüyor iddianamede.
 
Üst