2015 Ekonomide Kalkınma Yılı

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
2015 ekonomide kalkınma yılı olacak. Hükümet, 30 milyarlık dönüşüm paketi kapsamında tarihi adımlar atacak. İlk olarak yeni bir ekonomi paketi TBMM'ye gönderilecek.

Yeni yılda ekonomide "kalkınma" rüzgârı esecek. İş dünyası, 2015'i kalkınma hamlesinin ilk basamağı olarak işaretlerken, hükümet de 30 milyarlık dönüşüm paketi kapsamında tarihi adımlar atacak. Hükümet, yeni yılın ilk günlerinde istihdam ve üretimi teşvik eden, gelir seviyesini artıracak ve emeklinin milli gelirden daha fazla pay almasını sağlayacak düzenlemeler içeren yeni bir ekonomi paketini TBMM'ye gönderecek.

BAKANLARIN 2015 AJANDASI:

Ekonomi bakanlarının yeni yıl ajandasında büyümede yüzde 4 hedefinden mega projelerin tamamlanmasına, özelleştirmeden üretim ve yatırıma yeni teşviklere kadar birçok konu bulunuyor. Yeni Türkiye, ekonominin her alanında radikal adımlara sahne olacak. Bu yıl kamu ve özel sektörde yaklaşık 390 milyar liralık yatırım gerçekleşecek. Bunların yaklaşık 300 milyar lirası özel sektör eliyle yapılacak. Hükümetin, 2015 ajandasında kalkınmaya destek sağlayacak adımlar şöyle:

KALKINMAYA FİNANS DESTEĞİ:

Üretim ve ihracatın artırılması için uygun finansman olanakları yaratılacak. Özel sektör teşvik edilerek, önünü açacak politikalar sürdürülecek.

KÜÇÜK İŞLETMELERE KOLAYLIK:

Esnaf, sanatkâr ve küçük işletmelere yönelik kredi ve finansman şartları iyileştirilecek. Vergi, istihdam ve diğer yükümlülükler azaltılacak.

GARANTİ FONU:

KOBİ'lerin borsaya açılması desteklenecek. Kredi Garanti Fonu'nun kefalet sağladığı küçük işletme sayısı artırılacak.

HİZMET SEKTÖRÜ ÖNEMLİ:

Hizmet alanında rekabetçi sektörler belirlenecek. Bunları destekleyecek önlemler alınacak. Yutdışı müteahhitlik hizmetleri tutarı 50 milyar dolara çıkarılacak.

YERLİ ÜRETİM KAZANACAK:

İmalat sanayisinde yerli girdi kullanımına dayalı ve yüksek katma değerli bir üretim yapısına geçilecek.

GİRİŞİMCİLİK GELİŞTİRİLECEK:

Girişimcilik geliştirilerek, küçük işletmeler desteklenecek. Bilgi ve iletişim teknolojileri daha etkin kullanılacak.

200 SEKTÖR CANLANACAK:

Zenginlik, gelişmişliğin göstergesi olan yüksek standartlarda şehirleşme vizyonu korunacak. Yaklaşık 200 sektörde ekonomik canlanma yaratacak kentsel dönüşümle göç, gecekondulaşma, çarpık yapılaşma gibi nedenlerle sıkıntı yaşayan kentler yaşanabilir hale dönüştürülecek.

http://www.haber10.com/haber/575226/#.VKUNn7ccRPM
 
Üst