2011 yılında okunacak kitap ve yazarlar

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45


http://www.haber7.com/categories.php?cID=462

İşte devam eden seriler, beklenenler, yeni gelenler ve sürprizlerle 2011 yılında yayınlanması planlanan farklı tarzdaki yüzlerce kitaptan bazıları...

Yayınevlerinin venî yıl planları çoktan yapıldı hatta 2011 kitapları yayımlanmaya bağladı. Yayınevleri okurun ilgisini çekmek ve başarılı bir yıl geçirmek için kendileriyle ve birbirleriyle yarış halindeler. İşte devam eden seriler, beklenenler, yeni gelenler ve sürprizlerle 2011"in kitapları

Turkuvaz Kitap: Işiguro ve McEwan'ın kitapları geliyor

■ Mart ayında tarih tutkunları sevinecek! Cambridge Üniversitesi profesörlerinden Christopher Kelly'nin kaleme aldığı Hun İmparatoru Atilla'nın biyografisi geliyor. Aynı ay Kenan Işık'ın hazırladığı şiir antolojisi de yayımlanacak. Bir diğer müjde de Kazuo Işiguro sevenlere var. Yazarın yeni kitabı Nocturnes nisanda çıkıyor.

■ Kirpinin Zarafeti romanının yazarı Muriel Burbery'nin yeni romanı t/ne Gourm.and.ise ile lan McEwan'ın kendi ülkesinde de yeni yayımlanan romanı Solar, yayınevinin mayısta çıkacak diğer 'bombaları' arasında yer alıyor. Fanatik okurların merakla beklediği Sezgin Burak'ın ölümsüz eseri TARKAN'm maceraları her ay kitapçılarda olacak. Genç Turkuvaz ise çizgilerle klasikler dizisinin beşinci ve altıncı kitabı olan Define Adast'yla Güliver'in Gezileri'ni yayımlayacak.

Yapı Kredi Yayınları: Lale Müldür yeniden aramızda

■ Edebiyatın ustalarından Sandor Marai iki ayrı kitapla geliyor; Buda'da Bir Boşanma ile Gerçeği Ju dith ve Son Söz. Öte yandan Öfke ile Philip Roth, Argol Şatosunda ile Julien Gracq, Yaban Palmiyeleri ile William Faulkner edebiyat severleri bu yıl da sevindirecek.

YKY, Roland Barthes'in üç eserini yayınlıyor bu yıl; Çağdaş Söylenler, Çin Yolculuğu ve Denemeler. Herman Hesse'nin Denememeler'i ile Thomas Bernhard'ın Düzelti'si de yine dikkat çekenlerden...

■ Türk edebiyatından Filiz Ali, Filiz Hiç Üzülmesin ile kendinden konuşturacak, öte yandan Tom- ris Uyar'ın Yazılar'ı ile Nezihe Meriç'in Öyküler ve Yazılar'ı da dikkate değer yayınlar arasında... Şiir dalında Lale Müldür'ün Siyah Sistanbul'u öne çıkarken; Toplu Şiirler başlığı altında yıl boyunca Fazıl Hüsnü Dağlarca, Bilgin Adalı, Eray Canberk ve Mehmet Müfit'in eserleri yayımlanacak. Delta serisinden Ömer Seyfettin'in Bütün Hikayeleri ile Bütün Öyküleri'yle Orhan Duru da yayın planında.

■ Altın Kitaplar: Stephen King'in son kitabı hayranlarını sevindirecek

■ Altın Kitapların ilk müjdesi Stephen King severlere geliyor. King'in merakla beklenen son kitabı Under the Dome, Kubbenin Altında adıyla Şubat ayında raflarda yerini alacak. King'in Kara Kule çizgi roman serisinin devamı olan iki kitap da yine bu yıl içinde yayımlanacak.

■ Canan Tan'ın yeni kitabı İz, mart ayında. Politik-gerilim yazarı Hakan Yel'in son kitabı nisanda.

■ Bell ile Mitch Albom'un yeni kitapları 2011'in ilk yarısında raflardaki yerini alırken Wilbur Smith, Clive Cussler ve Nelson DeMille de okuyucularıyla buluşacak.

■ Agatha Christie serisi tamamlanırken, Angie Sage'nin yazdığı, Harry Potter'm tahtına aday gösterilen ve çok yakında sinema filmi çekilecek olan Septimus Heap serisinin dördüncü kitabı Queste de yayınevinin 2011 üstesinde yer alıyor.

Can Yayınları: Salman Rüşdî geliyor, 'Gotikromantik'ler başlıyor



■ Bu yıl 30. yaşını kutlayan Can Yayınları yeni yaşını bir 'öykü şenliği' ile selamlamaya hazırlanıyor. Yayınevi bu kapsamda her ay dünyanın önde gelen yazarlarından bir öykü kitabı yayımlayacak. Bu kitaplardan ilki, İtalyan yazar Antonio Tabucchi'nin Zaman Hızla Yaşlanıyor'u. Tabucchi'yi, Tanizaki, Thomas Mann, Marquez, Babel gibi dev yazarlar takip edecek... Son dönemde yeniden gündemimize giren Salman Rüşdî'nin son kitabı Ayaklarının Altındaki Toprak da yılın ses getirecek romanları arasında gözüküyor.

■ Yayınevi, Türk yazarlara da aynı hızla devam ediyor. Bu yıl Yekta Kopan'ın, Hasan Özkılıç'ın, Semih Gümüş'ün, Murat Gülsoy'un, Adnan Binyazar'ın, İnan Çetin, Yiğit Okur'un, Seray Şahiner'in ve Nurdan Beşergil'in yeni kitaplarını taşımayı planlıyor okurlarına. Oya Baydar ve Melek Ulagay'ın birlikte kaleme aldığı, şubat ayında yayımlanması planlanan Bir Dönem İki Kadın adlı kitabın ses getireceği iddia ediliyor.

■ Can, 2011 de yeni bir de diziye başlıyor; Gotikromantik. Dizinin ilk iki kitabı ise; Sheridan Le Fanu imzalı Carmilla ile Ann Radcliffe imzalı Sicilya'da Bir Aşk Hikayesi...

■ Dünya Şiiri, Klasikler, Çağdaş Dünya Edebiyatı ve Kırkmerak da yoluna devam edecek 2011'de: Ölü Evinden Anılar (Dostoyevski), Germinal (Zola), Göklerde Eriyip Gitmek İsterim (Jose Marti) bu lis¬tede yer alan kitaplardan birkaçı...

April Yayınları: Afili Filintalar rüzgârı esmeye başlıyor

■ April; Kurt Vonnegut'ın yayımlanmış ve yayımlanmamış tüm kitaplarını yeni tercümeleriyle yayımlamaya hazırlanıyor.

■ Afili Filintalar rüzgarı 2011'de başlıyor; Murat Menteş, Alper Ca nıgüz ve sürpriz isimlerle Türk Edebiyatı'nın iddialı kalemleri, 2011'de April'de olacak.

■ Tarihsel roman olarak Mistress of Rome (Kate Quinn) ve İki Nehir (T. Greenvvood); bilimkurgu olarak Unincorporated Man yılın dikkat çekici romanları arasında yer alıyor. Facebook Etkisi ise facebook kültürünün dünya çapındaki etkilerini irdeliyor.

■ Kübler-Ross külliyatı devam ediyor.
Artemis Yayınları: Alışverişkolik devam ediyor

■ Sophie Kinsella'nın özlediğimiz Alışverişkolik serisine Mini Alışverişkolik ile yeniden kavuşuyoruz. Öte yandan Cecily Von Ziegesar'm Dedikoducu Kız efsanesi ise, serinin son kitabı olan Seni Daima Seve- ceğim'in yayımlanmasıyla sona erecek.

■ Jillian Lauren imzalı Harem Kızı ile Japonya'nın küçük bir köyündeki güzel bir kızın saraya uzanan öyküsünün anlatıldığı Leyley Downer imzalı Son Cariye çok beğenilecek.

■ Gerilim severler Lee Child'ın Kaybedecek Bir Şey Yofc'unu okuyacak. Ceyhan Altınyeleklioğlu'nun Dul Kadının Oğlu romanı ise esrarengiz bir mason hikâyesi anlatacak.

Ayrıntı Yayınları: Beat kuşağı yazarları dikkat çekiyor

■ Ayrıntı Yayınları'nın yeni yayın dönemi planına baktığımızda ilk dikkatimizi çeken kitaplar Jack Kerouack imzalı Yalnız Gezgin, Philip Roth'dan İnsan Lekesi, Ha Jihn'den Savaş Artığı, John Fovvles'dan Daniei Martin ve Tom Robbins'den B, Bira oluyor.

■ Öte yandan İnceleme dizisinin öne çıkanlarını Da- vid Lodge imzalı Yazar, Bülent Diken'den Nihilizm, Christopher Potter'dan Buradasınızve Christopher Rowland'dan Özgürlük Teolojisi adlı kitaplar oluş-tururken; Ağır Kitaplar dizisinden Meryem Koray imzalı Dünya Ahvali ve George Ritzer'den Küre¬selleşme adlı kitaplar dikkat çekiyor.

Doğan Kitap: Elif Şafak'ın yeni romanı haziranda!

■ Şubat biraz da aşkın ayı... Romantik kitapların kraliçesi Maeve Binchy, Victoria Line, Central Line ile hayranlarını selamlıyor. Sevil Atasoy'un yeni kitabı, Nil Karaibrahimgil'in denemelerinden oluşan Kelebekler Vadisi ile Nedim Şener'in iddialı romanı Melek, Şeytan ve Komünist'ı de ayın diğer öne çıkanları arasında...

■ Martta Zülfü Livenali'nin Serenad adlı romanı çıkıyor. Nisanda Hakan Günday'ın uzun zamandır beklenen yeni romanı ile Nermin Bezmen'in Sırça Tuzak'ı... İlber Ortaylı ile Taha Akyol'un birlikte kaleme aldığı İlber Ortaylı ile Tarih Sohbetleri 1 ise yine ayın öne çıkanları arasında...

■ Haziranda yeni bir Elif Şafak fırtı¬nasına hazır olun! Şafak'ın son romanı bu ayda raflara girecek. Öte yandan Umberto Eco'nun Prag Mezarlığı adlı romanı da bu ayda hayranlarını mutlu edecek.

■ Doğan Kitap ayrıca 2011 yılında iddialı bir alt markaya da başlıyor; Dex...16-25 yaş arası genç yetişkinler için, dünyada popüler olmuş, eğlence, aşk, macera ve korku öğeleri ba-rındıran kitaplar yayımlamayı hedefleyen Dex'in ilk serisi olan Yedi Ölümcül Günah ise bu ay itibariyle raflarda...

Pegasus Yayınları: Çok satan- konuşulan kitaplara devam

■ Pegasus Yayınları 2011'e Stieg Larsson'un heyecanla beklenen üçüncü kitabı; Arı Kovanına Çomak Sokan Kız ile iddialı bir giriş yaptı.

■ Son dönemin en iyi polisiye yazarlarından olan Lars Kepler'in (karı koca yazarların takma adı) Hipnotizmacı' sı (Hypnotist) da Pegasus'un iddialı kitaplarından... Türkiye'ye gelmeden çok konuşulan ve konusu 2027 yılında Taksim'de geçen, lan McDonald imzalı Derviş Evi (Dervish House) de yine yayınevinin merakla beklenen romanları arasında yer alıyor.

■ Osmanlı sarayında geçen hikâyeler şu sıralar gözde. Pegasus'un yayın planında yer alan iki ilginç kitap da tam bu konuyu merkezine alıyor: Bir Osmanlı üçlemesi olan Mutluluk Evi (The House of Felicity) Deborah Fernback tarafından yazılmış. İstanbul'un Kahini'nde Michael David Lukas, Abdülhamid'in küçük yaşlardaki dâhi bir kızı kendisine danışman olarak seçmesini ve onun söylediklerini önemseyerek kararlar vermesini anlatıyor.

■ Pegasus'un yayın planında tarihi romanlar ağırlıkta... Ildefonso Falcones'in Fatima, M.J. Rose'un Reenkarnasyoncusu, Katherine Ne- ville'in Sekiz'i Pegasus tarafından yayımlana¬cak birbirinden ilginç tarihi romanlar..

■ Yayınevinin dikkat çeken bir diğer çalışması ise Hiroşima'ya atılan atom bombası felaketinden kurtulanlarla birebir Cameron tarafından da beyaz perdeye aktarılmak üzere...

Timaş: Fantastik roman dizisi başlıyor

■ Timaş, Leyla İpekçi'nin uzun zamandır beklenen romanı Ateş ve Bahçe ile Cahit Koytak'ın İlk Atlas'ını çoktan yayımladı bile. Bejan Matur'un Dağın Ardına Bakmak isimli cesur araştırması ise çerçevesi genişlemiş bir yapıyla kitaplaşıyor.

■ Sibel Eraslan'ın İslam tarihinin mübarek kadınları üzerine kurduğu dörtleme; Hz. Asiye ve Hz. Fâtıma romanlarının eklenmesiyle tamamlanıyor. Fantastik romanların yükselişte oluşuna dikkat çeken yayınevi, Ayfer Kafkas'ın Esrarnâme kitabıyla büyük bir çıkış yapmaya hazırlanıyor. Timaş, 'fantastik' diziyi sürdürecek.

■ Askeri tarih konusunda bir ansiklopedik diziyi yayına hazırlıyor: Dünya Savaş Tarihi... Halil İnalcık'tan Osmanlı: Devlet, Kanun, Dip¬lomasi, tlber Ortayh'dan Port¬reler, Virginia Aksan ve Daniel Goffman'ın hazırladığı Erken Modern Osmanlılar kitapları bu kaynaklardan öne çıkanlar. Mehmet Altan'ın Küresel Vicdan ve Mustafa Armağan'ın kaleme alacağı Kazım Kara- bekir'in Gözünden İstiklal Harbi kitapları da çok tartışılacağa benziyor.

Everest Yayınları: Perihan Mağden'in yeni romanı: Yıldız Çarpması

■ Geçtiğimiz yıl Namurat isimli öykü kitabıyla edebiyat dünyasına etkileyici bir giriş yapan Nur Arıklı, bu kez ikinci kitabı Umami'de yer alan öyküleriyle yeniden karşımızda... Perihan Mağden'in yazdığı Yıldız Çarpması adlı romanın haziran ayında okurla buluşması planlanıyor.

■ Selim İleri, Cemil Şevket Bey adlı romanında İleri'nin başka romanlarında da karşüaştığımız yazar karakteri Cemil Şevket Bey'in gözünden yakın tarihi-mizin güncesini anlatıyor. Everest, Stefan Zweig külliyatı oluşan Unutulmuş Düşler ile başlıyor. Seri devam edecek.

■ Noir serisinin son halkası olan polisiye öyküler derlemesi Kara Manhattan ile Everest Klasikler serisinden Konstantin Konstantinoviç imzalı Keçinin Şarkısı da yayınevinin dikkat çeken diğer kitapları arasında yer alıyor. Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın Utanmaz Adam'ı, Orhan Seyfi Orhon'un Düğün Gecesi, Seyhan Erözçelik'in iki şiir kitabı; Gül ve Telve ile Pentimento da raflara çıkmaya hazırlanıyor.

Hayy Kitap: Nehir söyleşiler dikkat çekiyor

■ Hayy Kitap'ın yeni yıl planında, ilk olarak Söyleyecek Sözü Kalanlar dizisinden üç nehir söyleşi kitabı dikkati çekiyor; Nilüfer Göle Kitabı, Mahremin Göçül Söyleşi: Ayşe Çavdar (şubatJ, Adnan Saraçoğlu Kitabı/ Söyleşi: Arzu Aygen fmartî ve Gündüz Vassaf Kitabıl Söyleşi: Kürşad Oğuz (nisan)...

■ Dünyada severek okunan 15 yazarın İn¬san Hakları Evrensel Beyannamesi'nden ilham alarak yazdıkları öykü ve şiirlerinden oluşan Özgürlük adlı derleme ile deli lerin hayatını anlatan Zeki Bulduk imzalı Özel Şahıslar adlı roman ise edebiyat dizisinin ilgi çekenlerini oluşturuyor. Türk milliyetçiliğine dair bir araştırma kitabı olan Doç. Dr. Ergün Yıldırım imzalı, İdeolojik Bir Marka: Türk de bir diğer dikkat çekici araştırma kitabı...

■ Şükran Sargın imzalı Antep Yemekleri ise yayınevinin Yöresel Yemekler serisinin yeni halkasını oluşturuyor.

İletişim Yayınları: Murat Belge gezi kitaplarına devam ediyor

■ Murat Belge'nin gezi yazıları Başka Kentler Başka Denizler 3 ile devam ediyor. Bu ciltte Belge, özellikle İtalya'yı ele almış. Sezgi Durgun imzalı Vatan ile İstanbul'un 'çeper'lerine odaklanan Jean François Perouse imzalı İstanbul'la Yüzleşme Denemeleri dikkat çeken iki kitap...

■ Tarih konusunda çok iddialı bir çalışma geüyor; Mehmet Ö. Alkan, Ahmet Demirel, Cemil Koçak, Suavi Aydın, Yüksel Taşkın tarafından hazırlanan Tanzimat'tan Gü-nümüze Türkiye Tarihi.

■ Biyografi tarzında öne çıkan kitaplar: From Dardanelles to Palestine, Yüzbaşı Torosyan; Simon Bolivar: Latin Amerika'yı Kurtaran Adamın Hayat Hikâyesi, Norbert Rehrmann; Burhan Asaf Belge, Aytaç Yıldız.

■ Jacqueline Russ'ın üç ciltlik Felsefe Tarihi ise alanında son derece iddialı.

Kapı Yayınları: İskender Pala, Dolmabahçe Sarayı nı anlatacak

■ Kaplumbağa Terbiyecisi ile tanıdığımız Emre Caner'in yeni romanı Mihri Müşfik Hanım'ın İzinde olacak.

■ Sevilen yazar İskender Pala bu kez bir araştırma kitabıyla buluşuyor okurlarıyla; Dolmabahçe' de Pala'nın kaleminden tarihi, eşyaları ve sırlarıyla Dolmabahçe Sarayı anlatılıyor.

■ Louis William Flaccus imzalı Sa¬natçılar ve Düşünürler; Rodin, Wagner, Hegel, Tolstoy gibi ünlü isimlerin hayatlarını sanat ve felsefe bağlamında mercek altına alıyor. N. Ahmet Özalp ise Refik Halid: Okları Kırılmış Kirpi isimli incelemesinde Refik Halid'in sansüre kurban gitmiş yazılarım literatüre yenic kazandırıyor.

■ Bir diğer ilginç inceleme çalışması ise Aron Kohen'in Ortaköy'de şayan Musevilerin kültürlerini lattığı Ortaköy Musevileri...

Ateşin Şarkısı serisi başlıyor

■ Epsilon yeni sezona Diar Gabaldon'ı bekleyenler içi serinin üçüncü kitabı Yc cu'yla giriyor. Yine iki diğı iddialı romans yazarı ola Julia Quinn, Julie Garwood sevenler de yaza ların yeni kitaplarına kavuşacaklar.

■ Lara Adrian'ın çok satan vampir serisinin ilk i tabı Gece Yarısı Öpücüğü'nden sonra dizin: ikinci kitabı da yolda... Bir başka müjde de N ra Roberts'm Eve Dallas polisiye serisini s venlere geliyor; Loycdty in Death yayına çıkm; üzere...

■ Beklenen seri Buz ve Ateşin Şarkısı'nın ilk 1 tabı Taht Oyunları ise Sibel Alaş'ın çevirisi le yakında raflarda olacak. Sepya Yaymevi'nin düzenlediği Hayatım Kitabı Yarışması sonuçlanmak üzere...

■ Sepya'nın asıl bombası ise Çocuk da Yapamadı Kariyer de adlı kitabıyla sevilen 'chick-lit' y zarı Vefa Enver... Şubatın ilk haftasında Ve Enver okurları Bunu Sen İstedin'e kavuşacak.

Domingo: Kurgusuz eserler ön planda!

■ Geçtiğimiz yılın tüm dünyada en çok satan kurgu dışılardan biri; Atul Gawande imzalı Checklist
Manifesto. Gawande, kitabında basit bir koı rol listesi vasıtasıyla nelerin değişebileceğ: pek çok örnekle ortaya koyuyor.

■ Sevin Okyay çevirisiyle yayınlanan bir diğer ginç kurgu dışı kitap ise Michael Pollan im; lı Botany ofDesire... Botanik hakkında yazıln kitap National Book ödülü sahibi. Sabri Gürses çevirisiyle yayımlanan Stev Pinker imzalı Akıl Nasıl Çalışır, Amazon.ct tarafından yüzyılın en iyi 100 kitabı arasın gösteriliyor.

■ Şubat'ta Andrew Kaufman imzalı Su Geçim İncil adlı roman Dost Körpe çevirisiyle ; yımlanacak. Mayısta ise Mark Watson imzalı bestseller geliyor; Eleven...

Kırmızı Kedi: İnci Aral'ın son romanı geliyor!

■ İnci Aral'ın yaza doğru çıkacak son romanı ile Necib Mahfuz'un iki değerli eseri Aşk Zamanında ve Midak Sokağı, yayınevinin listesinde ki ilk bakışta dikkati çeken yayınlar. Aslı Tohumcu'dan Tas Uykusu ile Zühal-Yücel İzmirli'nin son romanları İzmir'in İncisi, Türkçe romanlar arasında ilgi çekiyor. Haydar Ergülen'in Tren Yazıları adlı deneme kitabı, Arka Pencere Yazarları'nın kaleme aldığı Aşktan da Üstün adlı sinema kitabı ile Haluk Hepkon'un araştırma kitabı Komplo Teorilerinin Doğuşu da raflara çıkmaya hazırlanıyor.

■ Çağdaş klasikler arasında sayılan Joseph Roth'un Örümcek Ağı adlı romanı, klasikler serisinden Charlotte Bronte'nin Villette'i, Gene H. Bell Villada imzalı Gabriel Garcia Marquez'i Okumak ile bütün dünyada tartışılan birkitap olan Norman Finkelstein imzalı Soykırım Endüstrisi'nin yeni bölümleri hazırlanan çeviri kitaplar arasında öne çıkıyor.

Martı Kitabevi: Vampir edebiyatı, tarihi maceralar ve casuslar...

■ Martı Kitabevi'nin yeni yayın döneminde Vanora Bennett imzalı tarihi romanslar dikkat çekiyor. Yazar; Bilinmeyen Kadının Portresi'nde 16. yüzyılda, İpekler Kraliçesinde ise 15. yüzyılda geçen iki güzel aşk hikâyesi anlatılıyor.

■ Tarihi maceralar da öne çıkanlar arasında; Stacy Schiff imzalı KLeopatra, Matt Rees imzalı Sama rit'in Sim, Paul Doherty imzalı Kobranın Yılı var.

■ Merkezine Rusya başbakanı Vladimir Putin'i alan Jack Higgins imzalı Kapıdaki Kurt dikkat çekici bir casusluk hikâyesi anlatıyor. Robert Cais imzalı İlk Kural'da Sovyetler Birliği bağlantılı bir mafya hikâyesi var.

■Ted Dekker, Siyah'ta dünyayı ele geçirmek isteyen terörist bir işadamını, Harlan Coben, Ka¬panda'da bir kızın kayboluşunun gerilim dolu hikâyesini anlatacak. Ariana Franklin imzalı ölüm Üstadı da bir diğer tarihi gerilim.

■ T.C. Boyle'un Kadınlar'ı, edebi değeriyle dikkat çekiyor. Anne Rice'ın Şeytan Memnoch'unu bekleyenler mayıs ayını iple çekiyor.

Metis Kitap: Mungan'dan iki yeni kitap

■ Murathan Mungan severlere çifte müjde var! Şubatta yayımlanacak olan Mungan'ın kısa öykülerinden oluşan Kibrit Çöpleri adlı sürpriz bir kitabın ardından, mayısa doğru Mungan'ın kaleminden bir de fantastik roman bekliyor onları; Şairin Romanı.

■ Ayhan Geçgin'in yeni romanı Son Adım ile Joseph Vogl'ın Teredüt Üzerine'si ise iki diğer ilginç çalışma.

■ Orhan Koçak'ın Turgut Uyar şiirinde kendini yaratma üzerine bir incelemesi olan Bahisleri Yükseltmek ile Jale Nejat Erzen'in Çoğul Estetik adlı çalışması ise Sanatlar ve însan serisinin öne çıkan eserleri.

■ Nurdan Gürbilek'in Benden Önce Bir Başkası adlı denemeleri ise Metis Tarih-Toplum- Felsefe dizisinden çıkacak.

Sel Yayınları: Gay-Lezbiyen Kültürü kitapları

■ Sel, okuyucularını adı Murakami'yle birlikte amlan, çağdaş bir usta ile tanıştırmaya hazırlanıyor. Bir dönem istanbul'da yaşamış olan David Peace imzalı Tokyo Sene Sıfır, yazarın Tokyo üçlemesi adını verdiği serinin ilk kitabı.

■ William Burroughs'un Kes-Yapıştır üçlemesinin üçlemesinin kitapları (Yumuşak MakinePatlamış Bilet, Nova Ekspresi) da yine yıl boyunca devam edecek.

■ Yayınevinin Yaşam Kitapları dizisi Mark Vernon'dan Mutlu Hisset ve David Le Breton'dan İnsanın Kendini Yaralaması ile sürüyor.

■ Sel, 2011 yüında Kadın Kitaplığı serisini güncelleyip güçlendirmeyi ve Toplumsal Cinsiyet ve Gay-Lezbiyen Kültü rü'ne ilişkin kitaplar yayınlamaya başlamayı planlıyor. Cordelia Fine'dan Toplumsal Cinsiyet Yanılsamaları Mart ayında yayımlanacak ilk kitap...

Kitap - Sabah
 

Nihle

Profesör
Katılım
5 Ara 2009
Mesajlar
1,981
Tepkime puanı
468
Puanları
0
Hayy Kitap gerçekten çok güzel bir yayın ..

Teşekkürler ..
 
Üst