2010 KPSS Ortaöğretim / Önlisans sonuçları açıklandı

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45


ÖSYM, 28 Kasım Pazar günü yapılacak KPSS ortaöğretim/önlisans sınav süresini 2.5 saatten 2 saate, soru sayısını da 150'den 120'ye indirdi.


ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, iki yılda bir yapılan ve bu yıl 26 Eylül 2010'da yapılması planlanan ''2010-Kamu Personel Seçme Sınavı''nın (KPSS-Ortaöğretim/Önlisans) 28 Kasım 2010 tarihinde, yaklaşık iki buçuk milyon adayın katılımı ile yapılacağı bildirildi.
Açıklamada, bu sınav için başvuru yapmış adayların sınava girecekleri sınav merkezlerine atamalarının yapıldığı ve sınav tarihi olarak, 26 Eylül 2010 tarihini gösteren Sınava Giriş ve Kimlik belgelerinin adaylara postalandığı anımsatıldı.
28 Kasım 2010 Pazar günü yapılacak sınav için adayların sınav yeri atamasının yeniden yapılmayacağı ve yeni bir Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi gönderilmeyeceği vurgulanan açıklamada, adayların 28 Kasım 2010 tarihinde gerçekleştirilecek sınava, daha önce adreslerine gönderilmiş olan, sınav tarihi olarak 26 Eylül 2010 tarihini gösteren Sınava Giriş ve Kimlik Belgeleri ile girecekleri bildirildi.
-SORU SAYISI VE SINAV SÜRESİ DEĞİŞTİ-
Açıklamada, sınav tarihinde, özellikle doğu illerinde, havanın daha erken saatlerde kararması ve bir elektrik kesintisi durumunda adayların mağdur olmaması amacıyla, Devlet Personel Başkanlığının da görüşü alınarak sınav süresinin, sabah (ortaöğretim) ve öğleden sonra (önlisans) oturumları için 2 saat ve testlerin kapsamları aynı kalmak üzere, her iki oturumda da sorulacak soru sayısının 120 olarak yeniden belirlendiği bildirildi.
ÖSYM tarafından daha önce yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı Ortaöğretim/Önlisans sınavlarında her iki oturum için adaylara 2.5 saat sınav süresi verilirken, 150 soru yöneltiliyordu.
-GÜVENLİK ÖNLEMLERİ-
Adaylara gönderilen Sınava Giriş ve Kimlik belgelerinin arka yüzündeki uyarı bilgilerinin, alınan güvenlik tedbirleri nedeniyle, geçerliliğini yitirdiği ifade edilerek, ÖSYM tarafından bütün adaylar için kalem, silgi, şekerleme ve peçete temin edileceğinden adayların sınava kalem, silgi, kalemtıraş, yiyecek içecek, kol ya da cep saati getirmemelerinin gerektiğine dikkat çekildi.
Adaylar sınava sadece, Sınava Giriş ve Kimlik belgelerinin aslını, özel kimlik belgelerini (nüfus cüzdanı veya pasaport) ve bir vesikalık fotoğraflarını getirecek.
Sınav güvenliği açısından adayların sınava gelirken bu belgelerinin dışında herhangi bir eşyayı sınav binalarına getirmemeleri önerildi.
Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacak. Sınav güvenliği ile ilgili bütün ÖSYM duyuruları bu sınavda da geçerli olacak. Güvenlik tedbirleri kapsamında ya da her türlü diğer nedenlerle ÖSYM'ye iletilecek sağlık raporları için son başvuru tarihi 24 Kasım 2010 Çarşamba günü mesai bitimine kadar olacak. Bu tarihten sonra ÖSYM'ye erişecek raporlar değerlendirmeye alınmayacak.
Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi eline geçmeyen veya kaybeden adaylar, sınavın yapılacağı hafta içerisinde ÖSYM Sınav Merkezi yöneticilikleri ile ÖSYM bürolarından bu belgelerini ücretsiz olarak yeniden edinebilecek.
AA
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
''2010-Kamu Personel Seçme Sınavı''nın (KPSS-Ortaöğretim/Önlisans) 28 Kasım 2010 tarihinde, yaklaşık iki buçuk milyon adayın katılımı ile yapılacağı bildirildi.

Açıklamada, bu sınav için başvuru yapmış adayların sınava girecekleri sınav merkezlerine atamalarının yapıldığı ve sınav tarihi olarak, 26 Eylül 2010 tarihini gösteren Sınava Giriş ve Kimlik belgelerinin adaylara postalandığı anımsatıldı.

28 Kasım 2010 Pazar günü yapılacak sınav için adayların sınav yeri atamasının yeniden yapılmayacağı ve yeni bir Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi gönderilmeyeceği vurgulanan açıklamada, adayların 28 Kasım 2010 tarihinde gerçekleştirilecek sınava, daha önce adreslerine gönderilmiş olan, sınav tarihi olarak 26 Eylül 2010 tarihini gösteren Sınava Giriş ve Kimlik Belgeleri ile girecekleri bildirildi.
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45


ÖSYM'den KPSS adaylarına yeni uyarılar



ÖSYM, 28 Kasım Pazar günü ortaöğretim ve ön lisans mezunlarına yönelik yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) adaylar için yeni uyarılarda bulunuldu. Ayrıca sınav için kış ayarı da yapıldı.


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 28 Kasım Pazar günü ortaöğretim ve ön lisans mezunlarına yönelik yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) adayların yanlarında ''şeffaf şişede su'' getirmelerine izin verdi.
Temmuz 2010'da yapılan KPSS'deki iddialar nedeniyle ertelenen sınavlardan biri olan KPSS Ortaöğretim/Önlisans Sınavı iki yılda bir yapılıyor. Gelecek pazar günü yapılacak KPSS, 2 milyon lise ve yaklaşık 500 bin ön lisans mezunu adayın katılımıyla pazar günü sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki ayrı oturumda gerçekleştirilecek.
Sınav Türkiye'de ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da toplam 153 merkezde gerçekleştirilecek.
ÖSYM, daha önce açıkladığı güvenlik kurallarını bu sınavda da uygulayacak. Adaylara uyarılarda bulunan ÖSYM, adayların sınava ilişkin duyuruları dikkatle okumalarını ve sınava sade bir kıyafetle, yanlarında sadece Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi, özel bir kimlik belgesi ile son altı ay içinde çekilmiş bir adet vesikalık fotoğraf ile gelmelerini istedi. ÖSYM, adayların her türlü metal ve elektronik cihazla sınava gelmelerinin yasaklandığını hatırlattı.


SÜRÜCÜ BELGESİ GEÇERSİZ
Sınavda, adayın Sınava Giriş ve Kimlik Belgesine ilave olarak adayın kimliğini tespit etmek amacıyla sadece nüfus cüzdanı, pasaport ve askerlik görevini ifa edenler için de askeri kimlik belgesi özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek. Bunlar dışında, sürücü belgesi de dahil, hiçbir kimlik belgesi özel kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecek.
Temmuz 2010'da yapılan KPSS'de soruların sızdırıldığı iddiasıyla olağanüstü güvenlik tedbirleri alan ve adaylara bundan önceki sınavlarda su ve şekerlemeyi de kendisi dağıtan ÖSYM, bu sınavda su yasağı uygulamasından vazgeçti. ÖSYM tarafından adaylara sınav esnasında su temin edilmeyeceğinden adaylar içecekleri suyu ''şeffaf şişede olmak'' şartıyla kendileri getirebilecekler.
ÖSYM, pek çok sınav merkezinde yüksek sayıda başvuru nedeniyle sınav salonları yetersiz kaldığından bazı adayları yakın çevredeki sınav merkezlerine atadı. Adayların sınav merkezlerine erişimleri için ilgili valilikler ve belediye başkanlıkları nezdinde gereken ulaşım olanaklarının sağlanması için girişimlerde bulunulduğunu bildiren ÖSYM, bu çerçevede TCDD ile görüşerek Eskişehir'den Ankara'ya sınav günü sabahı saat 06.00'da Yüksek Hızlı Tren seferi koydurdu.


ESKİ BELGELERLE GİRECEKLER
Bu sınav için başvuru yapmış adaylar, 28 Kasım Pazar günü yapılacak sınava, sınav tarihi olarak 26 Eylül 2010 tarihini gösteren Sınava giriş ve Kimlik Belgeleri ile girecekler. 28 Kasım günü yapılacak sınav için adayların sınav yeri ataması yeniden yapılmadı ve yeni bir Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi gönderilmedi. Adaylar 28 Kasımda gerçekleştirilecek sınava, daha önce adreslerine gönderilmiş olan, sınav tarihi olarak 26 Eylül 2010 tarihini gösteren Sınava Giriş ve Kimlik Belgeleri ile girecekler ancak ÖSYM, adaylara gönderilmiş olan Sınava Giriş ve Kimlik Belgelerinin arka yüzündeki uyarı bilgilerinin, alınan güvenlik tedbirleri nedeniyle geçerliliğini yitirdiğini hatırlattı.
ÖSYM sınava katılacak adaylara kalem silgi dağıtacağı için adaylar yanlarında bu araç gereçleri getirmeyecek. Sınav binalarında adayların hiçbir eşyası emanete alınmayacak.
Güvenlik tedbirleri kapsamında ya da her türlü diğer nedenlerle ÖSYM'ye iletilecek sağlık raporları için son başvurular yarın mesai saati bitiminde sona erecek. Bu tarihten sonra ÖSYM'ye erişecek raporlar değerlendirmeye alınmayacak.
Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi eline geçmeyen veya kaybeden adaylar, bu hafta içinde ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ile ÖSYM Bürolarından bu belgelerini ücretsiz olarak yeniden edinebilecekler.


KIŞ AYARI
ÖSYM, sınav saatlerinde de ''kış ayarı'' yaptı. ''Sınav günü özellikle doğu illerinde havanın daha erken saatlerde kararması ve bir elektrik kesintisi durumunda adayların mağdur olmaması'' için sınav süresi lise mezunlarının katılacağı sabah ve ön lisans mezunlarının katılacağı öğleden sonra oturumları için 2'şer saat ve testlerin kapsamları aynı kalmak üzere, her iki oturumda da sorulacak soru sayısı 120'şer olarak yeniden belirlendi.
AA
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Pazar günkü KPSS'de yeni belgeye gerek yok

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 28 Kasım Pazar günü YAPILACAK KPSS Ortaöğretim-Ön Lisans Sınavı'na katılacak adayların, ellerindeki sınav tarihini 26 Eylül 2010 olarak gösteren sınava giriş ve kimlik belgesinin geçerli olacağını, yeni belge çıkarmaya gerek bulunmadığını bildirdi.
ÖSYM'den yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın kuruluşlarında, pazar günü yapılacak KPSS'ye ilişkin sınava giriş ve kimlik belgelerinin geçerliliği konusunda yanlış anlaşılabilecek haberler yer aldığı belirtildi.
Açıklamada, bu sınava katılacak adayların, sınav tarihi olarak 26 Eylül 2010'u gösteren sınava giriş ve kimlik belgeleri ile girebilecekleri ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Bu nedenle bu belge elinde bulunan adayların ÖSYM Sınav Merkezi yöneticilikleri ile ÖSYM bürolarından yeniden belge edinmeleri gerekmemektedir. Adaylar, bu belgeleri ile 28 Kasım 2010 tarihinde yapılacak sınava gireceklerdir.
Ancak, bazı binalar veya salonlarında oluşan değişiklik nedeniyle bu yerlerde sınava girecek sınırlı sayıdaki adayın sınav yeri değişmiştir. Merkezimiz tarafından sınav yeri değişen adaylara, durumu belirten bir yazı ekinde 28 Kasım 2010 tarihini gösterir yeni sınava giriş ve kimlik belgesi gönderilmiştir. Sadece bu adayların 28 Kasım 2010 tarihini gösterir belgeleri geçerli olacaktır.
Kamuoyunun ve adaylarımızın, Başkanlığımız tarafından duyurulan bilgiler dışındaki haber ve yorumlara itibar etmemelerini diliyoruz.''
AA
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Yarınki KPSS için çok sıkı önlem alındı

2010-KPSS Ortaöğretim-Önlisans Sınava, 28 Kasım 2010 Pazar günü iki ayrı oturumda Lefkoşa ile birlikte 153 sınav merkezinde yapılacak. Sınav, ortaöğretim düzeyinde girecek adaylar için saat 9.30'da, önlisans düzeyinde girecek adaylar için de saat 14.30'da başlatılacak.

KPSS Ortaöğretim Önlisans sınavı öncesi ÖSYM'den gelen resmi açıklamada adayların giriş belgelerine ilişkin aydınlatıcı bir duyuru yayınlandı. ÖSYM Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada şu konulara değinilmişti:

"2010-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-Ortaöğretim/Önlisans) 28 Kasım 2010 tarihinde yapılacaktır. Bu sınava adaylar, sınav tarihi olarak 26 Eylül 2010 tarihini gösteren Sınava Giriş ve Kimlik Belgeleri ile katılacaklardır. Bu nedenle bu belge elinde bulunan adayların ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ile ÖSYM Bürolarından yeniden belge edinmeleri gerekmemektedir. Adaylar bu belgeleri ile 28 Kasım 2010 tarihinde yapılacak sınava gireceklerdir.

Ancak, bazı binalar veya salonlarında oluşan değişiklik nedeniyle bu yerlerde sınava girecek sınırlı sayıdaki adayın sınav yeri değişmiştir. Merkezimiz tarafından sınav yeri değişen adaylara durumu belirten bir yazı ekinde 28 Kasım 2010 tarihini gösterir yeni Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi gönderilmiştir. Sadece bu adayların 28 Kasım 2010 tarihini gösterir Belgeleri geçerli olacaktır."

ÖSYM yetkilileri KPSS sınavı yapılan bölgelerde gürültü konusunda titiz davranacaklarını açıklarken gürültü yapanlar hakkında ise emniyet birimlerince cezai işlem uygulayacağı ifade edildi. KPSS Eğitim Bilimleri sınavında uygulanan güvenlik önlemleri Ortaöğretim Önlisans sınavındada uygulanacak ve adayların şeffaf şişe içerisinde su ile sınav yerine girmelerine izin verilecek.

Sınavda cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile küpe, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik-mekanik cihazın bina içine alınmayacağı kaydedildi. Adaylar sınavın yapılacağı binaya, sadece sınava giriş ve kimlik belgesi, özel kimlik belgesi ve son altı ay içinde çekilmiş bir adet fotoğraf ile alınacağı bildirildi.

ÖSYM açıklamasında ayrıca, sınav için gerekli olan iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtraş, peçete, su ve şekerlemenin kurum tarafından her bir aday için soru kitapçığı ile birlikte temin edileceği de vurgulandı. Sınava giren adaylardan fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi olarak sadece nüfus cüzdanı ve pasaport kabul edileceği, başka hiçbir kimlik belgesi kabul edilmeyeceği ifade edildi.
Açıklamada, sınav tarihinde, özellikle doğu illerinde, havanın daha erken saatlerde kararması ve bir elektrik kesintisi durumunda adayların mağdur olmaması amacıyla, Devlet Personel Başkanlığı'nın da görüşü alınarak sınav süresinin, sabah (ortaöğretim) ve öğleden sonra (önlisans) oturumları için 2 saat ve testlerin kapsamları aynı kalmak üzere, her iki oturumda da sorulacak soru sayısının 120 olarak yeniden belirlendiği bildirildi.

KPSS Ortaöğretim-Önlisans sınavlarında her iki oturum için adaylara 2 saat 30 dakika süresi verilirken, 150 soru yöneltilecek. Sınavda adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri uygulanacak.(ANKA)
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45


2010 Türkiyesi'nde mum ışığında KPSS!

Cumhuriyet ve Dicle Mahallelerinde birçok okulda havanın kararmasının ardından elektrikler kesildi. Sınav yetkilileri sıralara mum bırakarak sınavın tamamlanmasını sağladı.
Mum ışığında sınavlarını tamamlayan adaylar, sınavdan çıktıktan sonra, yaptıkları açıklamada yaklaşık 40 dakika mum ışığında sınav sorularını yanıtlamaya çalıştıklarını, fakat karanlık olması nedeniyle soruları bile doğru düzgün okuyamadıklarını belirtti.

Bazı adayların ise ağladığı görüldü.
Eğitim-Sen Şırnak Şube Başkanı Serhat Uğur da Türkiye'de öğrencilerin hayatlarını ciddi anlamda etkileyen bir sınava mumla girilmesinin utanç verici olduğunu söyledi.



İlgili kişilerin bunu hesabını vermesi gerektiğini belirten Uğur, ''Bu bir rezalettir, kepazeliktir. Şırnaklılar bunu yaşamak zorunda değil. Bu halk buna layık değil. İnsanlar kaderlerinin belirleneceği sınavlara mum ışığında giriyorlar'' dedi.
AA
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Sınavda öğretmenlerin üzerinin aranmasına tepki

Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı İsmail Tutoğlu, ''Öğretmenlerin sınava nasıl geleceği sınav kılavuzunda açık bir şekilde belirtilmesine rağmen öğretmenlerimiz suçlu muamelesi yapılarak salonlara üstleri aranarak alınmıştır'' dedi.


Tutoğlu, sendika binasında yaptığı açıklamada, KPSS sınavında gözlemci olarak görev almak için Anadolu İmam Hatip Lisesine gittiğini ve burada okula girmek isterken güvenlik güçlerinin kendisini aramak istediğini öne sürdü.
Güvenlik görevlilerine üzerini aratmadığı için okula alınmadığını ve tutanak tutulduğunu ifade eden Tutoğlu, yasal yollardan hukuksal mücadeleyi sürdüreceğini belirtti.
Öğretmenlerin bir suçlu gibi üzerinin aranmasını kabul etmediklerini belirten Tutoğlu, şunları kaydetti:
''Öğretmenler, hafta sonu olmasına rağmen KPSS'de görev almak için büyük bir özveriyle görev yerlerine gitmiştir. Öğretmenlerin sınava nasıl geleceği sınav kılavuzunda açık bir şekilde belirtilmesine rağmen öğretmenlerimiz suçlu muamelesi yapılarak salonlara üstleri aranarak alınmıştır. ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın bilgisi dahilinde öğretmenlerimize hırsız muamelesi yapılmış, kalemlerine, yüzüklerine, araba anahtarlarına bile izin verilmemiştir. Daha önce çekilen kopyaların kaynağı öğretmenmiş gibi davranılması ve potansiyel suçlu muamelesi yapılmasını ve kalemlerine el konulmasını kınıyoruz.''
AA
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Bazı illerde KPSS adayına 'ehliyet' şoku

Yanında sadece ehliyeti bulunan adaylar, ÖSYM'nin daha dün yayınladığı yazı sebebiyle, sınava alınmadı. Mağdur öğrenciler, yazıdan haberleri olmadığını belirterek, suç duyurusunda bulundu.

Lise ve önlisans mezunlarına yönelik Ortaöğre-tim-Önlisans Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 'ehliyet' gölgesi altında yapıldı. Yanında sadece ehliyet bulunduran adaylar sınava alınmadı. Giriş belgesinde ehliyetin kimlik yerine geçeceğinin belirtildiğini vurgulayan adaylar, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Görevliler, ÖSYM'nin dün gönderdiği uyarı yazısında sadece nüfus cüzdanı ya da pasaportun kimlik sayıldığını belirtirken, mağdurlar, sürücü belgesinin geçerli olmadığına dair kendilerine herhangi bir duyuruda bulunulmadığını vurguladı.
İstanbul Pendik Faruk Demirbağ İlköğretim Okulu'nda ehliyetle sınava girmek isteyen 15 aday, içeri alınmadı. Pendik Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulunan adaylar, iki yıllık emeklerinin heba olduğunu söyledi. Adaylar, sınav giriş belgesinde "Sınava girerken bu belge ile birlikte fotoğraflı ve onaylı ikinci bir özel kimlik belgesini (nüfus cüzdanı, öğrenci kimlik kartı, ehliyet, pasaport vb...) yanınızda bulundurunuz." yazdığını belirtti.
Ehliyet yasağı, Zeytinburnu'ndaki Kazım Özalp İlköğretim Okulu'nda olay çıkardı. İddiaya göre, kadın gözetmen ehliyetle sınava giren bir adayı dışarı çıkarmak istedi. Sınava giriş belgesindeki 'ehliyet' ibaresini gösteren aday, bu isteği reddetti. Aday, güvenlik görevlilerince zorla dışarı çıkarılırken elindeki soru kitapçığı ve cevap formunu buruşturup yere attı. Bu sırada içeri girmek için sırada bekleyen adaylar arasında soruların çalındığı söylentisi çıktı. Yaşanan arbedede polis, dışarı çıkarılan aday ile birlikte iki kişiyi ve kadın gözetmeni gözaltına aldı. Şahıslar, savcılığın talimatı üzerine serbest bırakıldı.
Diyarbakır Bismil'de ise sınava ehliyetle girmek isteyen 18 kişi içeri alınmadı. Adaylar, ilçe emniyet müdürlüğüne giderek tutanak tutturdu. Ayrıca cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını belirttiler. Adana Sungurbey Anadolu Lisesi'nde ehliyetle sınava alınmayan Halil İbrahim Aluç da yapılan haksızlığı mahkemeye taşıyacağını söyledi.

ZAMAN
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
3204213500KAMUUUANANANANAN.jpg


Çorum’da gerçekleştirilen KPSS Ortaöğretim-Önlisans Sınavı’nda bir ilk yaşandı.


Çorum’da gerçekleştirilen KPSS Ortaöğretim-Önlisans Sınavı’nda bir ilk yaşandı.
KPSS’ye katılan Çorumlu adaylar, ÖSYM tarafından kendilerine verilen kalem, silgi ve kalemtraştan oluşan kırtasiye setlerini Kızılay Derneği’ne bağışladılar.

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen uygulama ile adayların gönüllü olarak bıraktıkları kırtasiye malzemelerinin Kızılay tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere hediye edileceği bildirildi.
ÖSYM İl Sınav Merkezi Yöneticiliği ve Kızılay Derneği Çorum Şubesi işbirliğinde gerçekleştirilen örnek uygulama hakkında bilgi veren yetkililer, Çorum’da KPSS’ye giren adayların da katılımıyla bir ilke imza attıklarını kaydettiler.

Çorum’da ortaöğretim ve önlisans düzeyinde 20 bini aşkın adayın sınava girdiğini hatırlatan yetkililer, salon sorumluları tarafından iade alınan kırtasiye malzemelerinin ilerleyen tarihlerde Kızılay Derneği’ne teslim edileceğini sözlerine eklediler.

BOZUK PARALAR KIZILAY KUMBARASINA
KPSS öncesi yapılan aramalarda adayların cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile küpe, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik-mekanik cihazlarla sınav binalarına girmelerine izin verilmedi.

Sınava bu tür eşyalarla gelenler ise zor anlar yaşadı. Adayların kapıdan geri çevrilmelerine neden olan en büyük engellerin başında metal paralar yer aldı.

Bu durumu fırsata çeviren Kızılay Derneği Çorum Şubesi tüm sınav binaları önüne yerleştirdiği kumbaralarla adaylara hem bozuk paralardan kurtulma hem de yardımda bulunma imkanı sundu.
KPSS’de ilk kez uygulanan kumbara yönteminin Kızılay Derneği tarafından ÖSYM’nin izin vereceği diğer sınavlarda da sürdürülmesinin planlandığı öğrenildi.

..........................

Bağış değil zorunluluk yazık millete kardeşim
bir çok kişi bozuk paraya izin verilmediği için kumbaraya atmak zorunda kaldı kimileri kağıt parayla değiştirdi.
Bir çoğu başka parasını olmadığını söylerek emanetçisi olmayan emanet masa üzerine of be diyerek iliştiriverdi.
Ösym'den gelen yazıda emanet kabul edilmemesi isteniyordu bir masa çıkartıldı okul bahçesine isim yazılmadan gelişigüzel bırakıldı bazı eşyalar,okulun etrafında her bir köşeye birşeyler bırakılmıştı ağaçların dibine,çimlerin üstüne...
Öğretmenlerin ve diğer görevlilerin dışarı çıkartılıp aranarak tekrar içeri alınması ise ilginçti zaten hepsi öğretmeni olduğu okulda görevliydi ve okul içerisinde 1 saat gibi bir süre kaldıktan sonra dışarıya çıkarılmaları komediydi zaten görev yaptığı okul olmasından dolayı gözüaçık olanlar eşyalarını bir yerlere koymuştu gözüaçık olmayanlarsa eşyalarını nereye bırakacaklarını şaşırdı.
Giriş toka küpe çöplüğü gibiydi.
Çıkışte ise kalem,silgi gibi şeylerin bağışlandığını değil istendiğini gördüm.
Sınav yapılacak yerlere sinyal kesici cihazlar konulabilir geri kalmışlığımızı cümle aleme göstermekten vazgeçelim artık.

 

Erkam.

Kıdemli Üye
Katılım
25 Mar 2007
Mesajlar
8,441
Tepkime puanı
259
Puanları
83
Konum
BURDUR
Cebimdeki tek anahtarı bile almadılar. Sizi anlıyoruz ama elimizden gelen bişey yok dediler gittik sakladık anahtarı da öyle girdik sınava. Sınav zor değildi. Bu kadar sıkılık ilk defa görüyorum. Okuldaki öğretmenler bile aramadan geçmiş.

 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Dün yapılan KPSS'nin soru ve cevapları

26 Eylül’de yapılması planlanan ancak kopya skantalı nedeniyle ertelenen ön lisans ve ortaöğretim mezunlarına yönelik Kamu Personeli Sınavı soru ve cevapları açıklandı.

KPSS Ortaöğretim soru ve cevapları için linke TIKLAYIN
KPSS Ön lisans soru ve cevapları için linke TIKLAYIN

Haber7
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Yasakçıdan Hesap Sorulsun!


YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın ÖSYM tarafından yapılan bütün imtihanlara başörtülülerin girebileceği yönündeki talimatına rağmen dün gerçekleştirilen KPSS’de bazı yasakçı gözetmenler başörtülülü adayları engelledi.



Sultangazi 50. Yıl İlköğretim Okulu'nda başörtülü KPSS adaylarının başları açtırıldı. Başı zorla açılan KPSS adayı Nurhan İpek, Akit'e yaptığı açıklamada, "Çok kötü oldum. Bu, imtihanımı da olumsuz etkiledi. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın beni mağdur edenler hakkında işlem yapmasını istiyorum" dedi.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce bundan sonra yapılacak imtihanlara başörtüsü ile girilebileceğini bildirmesinin ardından dün yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) bazı yasakçılar işgüzarlık yaptı.
Büyük umutlarla hazırlandığı KPSS'ye girmek için Sultangazi 50. Yıl İlköğretim Okulu'na giden Nurhan İpek, kapıda yasakçı zihniyet ile karşılaştı. Okul Müdürü Muhterem Öner'in talimatıyla kapıda başörtülerinin açtırıldığını söyleyen Nurhan İpek, "Bizden önce içeri girenler vardı. Bu arkadaşlar başörtülü olduğu için geri döndü. O sırada biz de gittik sormaya. Okul Müdürü Muhterem Öner bize 'Yönetmelik, karar var' dedi. Polislere 'Direnseler de uğraşmayın, sınava almayın' talimatı vermiş Okul Müdürü. Kapıdaki görevliler Müdür Bey'in emriyle başlarımızı açtırdıklarını söylediler. Bizi özel bir odaya aldılar. Başımızı açtırdılar. Ben sınıfta açmak istediğimi söyledim, izin vermediler" dedi.
OKUL MÜDÜRÜNÜN İŞGÜZAR TAVRI
Sabah rahat bir şekilde evden çıktığını ancak başına gelen bu üzücü olay ile imtihanın da kötü geçtiğini anlatan mağdur öğrenci İpek, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Ben 1. katta D8 salonunda sınava girdim. Okula gayet rahat bir şekilde gitmiştim. Başörtülü içeri gireceğimi sanıyordum. Oraya gidince böyle bir sorunla karşılaştım. Çok kötü oldum. Bu, sınavımı da olumsuz etkili. O olay sınav boyunca aklımdan çıkmadı. Gerekli kurumlar umarım yaşadığımız bu olayla ilgilenir. Bu konular gündeme gelmeli. Bize 'Yönetmelik var' dediler ama yasağın da kalktığını biliyoruz. Başörtüsü sorunu yok, bildiğimiz bu. Okulda özellikle müdürler daha dikkatli olmalı. Çoğu arkadaşım ve kardeşim başörtülü girdi. Ben mağdur oldum. Bu sorunlar genelde okul müdürlerinden kaynaklanıyor."
Yeni Akit'in ulaştığı Sultangazi 50. Yıl İlköğretim Okulu Müdürü Muhterem Öner, başörtülüleri almadığını doğruladı. Elindeki yönergeye göre başörtülüleri almasının mümkün olmadığını iddia eden Müdür, "Bütün Türkiye'de örtülü adaylar giriyor. Sizin yönerge başka yerden mi geliyor?" sorumuza cevap vermekte zorlandı. Olayı büyütmememizi isteyen ve yasadışı bir şey yapmadıklarını iddia eden Müdür Öner hakkında İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız inceleme başlattı.
EMRE ÇAKIR / YENİ AKİT
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
KPSS'de 1 liraya emanet eşya hizmeti

Lise ve ön lisans mezunlarına yönelik KPSS, Sivas'ta da yapıldı. Sınavın birinci oturumuna lise mezunları katıldı. Adaylar, sabah erken saatlerde sınava girecekleri binaların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kimlik ve güvenlik kontrolünden geçirilerek binaya alınan adaylar, polis ve diğer görevlilerce tek tek arandı.
Adayların sınav salonuna girişi sırasında alınan yoğun güvenlik önlemleri, adaylar tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Adaylar sınav salonuna alınmasına izin verilmeyen cüzdan, çanta, saat, cep telefonu, araç anahtarı, toplu taşımada kullanılan kentkart, kalem, silgi ve diğer malzemelerini ya tanıdıklarına ya da dışarıda bekleyenlere teslim etmek zorunda kaldı.
Kimi adaylar ise eşyalarını, emanete bıraktı. Sivas'ta sınavın yapıldığı okullardan biri olan Kız Meslek Lisesi'nin bahçesinde tezgahta seyyar olarak çay satışı yapan bazı kişiler, adayların malzemelerini 1 lira karşılığında emanete aldı. Bu kişiler, adayların malzemelerinin teslimi sırasında isimlerini not etti.
Polis ekipleri, adayların dikkatini dağıtacak her türlü ses ve gürültüye karşı sınav yapılan binaların etrafında gerekli tedbirleri aldı. Binaların önünde bekleyen veliler de sessiz olmaları konusunda uyarıldı. Kimi velilerin, okulların bahçelerinde dua okuduğu gözlendi.
 

Erkam.

Kıdemli Üye
Katılım
25 Mar 2007
Mesajlar
8,441
Tepkime puanı
259
Puanları
83
Konum
BURDUR
AÇIKLANDI!!! 2010-KPSS Ortaöğretim / Önlisans Sonuçları

AÇIKLANDI!!!
2010-KPSS
Ortaöğretim / Önlisans Sonuçları AÇIKLANDI!!!

Tıklayın!
 

Erkam.

Kıdemli Üye
Katılım
25 Mar 2007
Mesajlar
8,441
Tepkime puanı
259
Puanları
83
Konum
BURDUR
Ortaöğretim düzeyi son kpssymiş duyduğum kadarıyla ne kadar doğruluğu var bilen var mı?
 

Serdar55

Asistan
Katılım
16 Mar 2008
Mesajlar
425
Tepkime puanı
60
Puanları
0
Sınav sonucuna baktığımda '' Mezun olunan/olunacak program/alan 4202 DENİZCİLİK '' yazıyor ama ben gemi makinası mezunuyum acaba yanış mı doldurmuşum formu, veya bizim okulun İsmi Denizcilik Meslek Lisesi diye geçiyor.O yüzden mi böyle yazıyor.Herkesin mi böyle?Endüstri meslek lisesinin marongozluk bölümümden mezun olan kişide de mi böyle yazıyor?Bir bilgisi olan arkadaşımız yardımcı olursa sevinirim?
 
Üst