2010 AÖF BÜTÜNLEME SINAV SONUÇLARI 4 ile 8 Ekim

ibrahimi

Has Uşak
Katılım
19 Haz 2006
Mesajlar
23,463
Tepkime puanı
1,831
Puanları
0
Yaş
37
Konum
forvet arkası
Açık öğretim fakültesinin Bütünleme sınavı sonuçları açıklanacakmı ? derken Sonunda AÖF sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. Sınav sonuçları 4 ile 8 Ekim tarihleri arasında AÖF'nin web sitesinde yayınlanacak. çok geciken AÖF bütünleme sınav sonuçları Yapılan Açıklamalara göre diplomaların hazırlanması sebebiyle uzadı. Sınav sonuçlarını merakla bekleyen öğrenciler açık öğretim fakültesinin web sitesine akın ettiler.

BAŞARILI ÖĞRENCİNİN ÖNÜNÜ AÇMA PROJESİ

Rektör Davut Aydın, Anadolu Üniversitesi olarak 30 yıla yakın bir süredir açıköğretim hizmeti sunduklarına da değinerek, "Bu deneyimimizin içerisinde şuanda 1.3 milyon öğrencimiz var. Bu Türk yükseköğretimde okuyan öğrencinin yüzde 48'i oluşturuyor. Türkiye'de şuanda yükseköğretim yapan her iki üniversite öğrencisinden biri AÜ'lü. Bugüne kadar AÖF'ye giren öğrencilere AÖF'den mezun olma fırsatı verilmişti. Şimdi ilk kez öğrencinin bize geliş puanı ne olursa olsun, 140 puanın üzerinde puanınız varsa, AÖF sistemine kayıt yaptırsın. Eğer ki, öğrenim sürecinde başarılı olurlarsa, 80 ya da üzerinde puan aldıkları taktirde kendileri, aynı dalda yatay geçiş imkanına sahip olacaklar. Buradan örgün eğitime geçebilecekler. Bu ilk kez yapılacak bir uygulamadır.

AÖF'ye bağlı 12 lisans programımız var. Biz bu uygulamayla başarılı öğrencilerin önünü açıyoruz. Bu başarılı öğrencinin önünü açma projesidir, ilk kez bu yıl uygulanacaktır. Öğrencilerimizin bunu çok dikkatli değerlendirmesini istiyoruz. Bu uygulamayı ilk kez gündeme getirdiğimiz zaman kaç öğrenicinin yatay geçiş yapacağını düşündük. Bu uygulamayı geçen yıl başlatmış olsaydık, 400 öğrenci yatay geçiş yapabilecekti. Bizde çok yüksek puanlı öğrenciler var. İkinci bir seçenek ise yerleştirme puanınız yatay geçiş yapacağınız programın taban puanının üzerindeyse, 80 puana da gerek yok. Başarılı not aldığınız takdirde yatay geçiş olanağına kavuşursunuz. AÖF'den örgün eğitime geçiş yolu açıldı bu aynı zamanda rekabet getirecektir. Önemli ölçüde örgün eğitim içerisinde açık ve örgün öğrenciler arasında önemli bir rekabet ve yarış başlayacaktır. Bu da kaliteyi etkileyecektir" ifadelerini kullandı.

"Her işi yaparım ağabey" uygulamasının bittiğine dikkati çeken Prof. Dr. Aydın, mükemmeliyet projelerinin Anadolu Üniversitesi'ni yıldız üniversite yapacağını savundu.

Rektör Davut Aydın, AÜ olarak öğretim üyeleri, teknik alt yapı, birikimleriyle dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerlediklerine işart ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AÜ olarak dünya üniversitesi, yıldız üniversite olma yolunda hızla mesafe alıyoruz. Türkler de Nobel Ödülü alacaktır. Türk araştırmacıları, öğretim üyeleri kendi alanlarında hızla dünyada ön plana çıkmaktadır. Bilgiye erişim kolaylaştığı için gelişmiş ülkelerin egemenliği alanından az gelişmiş ülkelere doğru Nobel yayılmaktadır. İnanın bir gün bir Türk ödül alırsa, bu AÜ'den olacaktır. Biz buradan bir çağrı yapıyoruz. Dünyanın neresinde başarılı öğretim üyeleri, araştırmacıları varsa lütfen bize gelsinler. Buradan üniversite sınavından en yüksek puan alan öğrencilere sesleniyorum, lütfen AÜ'nün sunduğu fırsatları değerlendirin. Bu yıl açıköğretimde 200 bin yeni öğrenci hedefine ulaşmak istiyoruz. Anadolu Üniversitesi'nin farkına varın. Henüz kentte bir çok insanımız Anadolu Üniversitesi'ni henüz kavrayabilmiş değil. Anadolu Üniversitesi Türkiye'yi kampüsleri taşıyor, dünya üniversitesi oluyor, uyduya uzaya doğru gidiyor.

Şuanda dünyadaki 332 üniversiteyle 582 anlaşmamız var. Bu çok önemli bir rakamdır. Anadolu Üniversitesi olarak eğitim, öğretim, yabancı dil, araştırma projelerinde topluma hizmette öncü işlevimizi daha ileriye taşımak istiyoruz." Geçen ay sonunda Rusya'da rektör yardımcıları ve dekanlarların da aralarında bulunduğu 17 kişiyle bir hafta boyunca temaslarda bulunduklarını açıklayan Aydın, bu ülkenin kendileri gibi açık ve uzaktan öğretim yapan en büyük üniversitesiyle çok kapsamlı bir stratejik işbirliği anlaşması yaptıklarını sözlerine ekledi.

http://www.atasehirweb.com/guncelhaberlerdetay.asp?haberID=2145
 

ziruh

Kıdemli Üye
Katılım
22 Kas 2007
Mesajlar
5,245
Tepkime puanı
1,279
Puanları
0
AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Hafta başında açıklanır diye beklenen AÖF sınav sonuçları henüz açıklanmadı.AÖF sınav sonuçlarının bir haftadır açıklanmaması öğrencileri çileden çıkardı. Açık Öğretim Fakültesi'nin yaptığı AÖF bütünleme sınavının sonuçlarını öğrenmek için AÖF bürosunu aradık. AÖF bürosundaki yetkiliye "AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak" diye sorduk. Yetkili şunları söyledi:

"AÖF'den henüz resmi bir açıklama yok. Bizde AÖF sınav sonuçlarını sizler kadar merakla bekliyoruz. AÖF sınav sonuçları her an açıklanabilir. Belki bugün belki hafta içi belki de haftaya hafta içi... AÖF sınav sonuçlarının gecikmesinin sebebi AÖF'nin diplomaları hazırlaması. Eskiden 20 gün içerisinde diploma alıyordunuz şimdi 7 gün içerisinde alacaksınız.AÖF sınav sonuçlarının gecikmesinin sebebi bu"


...

sanki 7 günün sonunda elimizde olunca daha çok işe yarayacak :)
 

ziruh

Kıdemli Üye
Katılım
22 Kas 2007
Mesajlar
5,245
Tepkime puanı
1,279
Puanları
0
bugün açıklanmış şükür :)
 

ziruh

Kıdemli Üye
Katılım
22 Kas 2007
Mesajlar
5,245
Tepkime puanı
1,279
Puanları
0
teşekkürler

bende kardeşini tebrik ederim
 

eylül

Veled-i kalbî
Katılım
15 Ara 2006
Mesajlar
5,223
Tepkime puanı
1,026
Puanları
0
Konum
mavera...
gözünüz aydın olsun Erdem, kardeşe de selamlar, tebrik ediyoruz.

Ziruh parti mi dedin :)

hadi hemen :glm
 

eylül

Veled-i kalbî
Katılım
15 Ara 2006
Mesajlar
5,223
Tepkime puanı
1,026
Puanları
0
Konum
mavera...
e o zaman bizi bir akşam yemeğine çıkartırsın, şöyle havadar, manzaralı bir yere ;)
:Cool:
 

İstihya

Doçent
Katılım
25 Eyl 2010
Mesajlar
723
Tepkime puanı
122
Puanları
0
Tebrikler ziruh..

Diplomalı cahillerden olmaman için elimden geleni yapacam :p
 
Üst