18 yaşından küçüklere çakmak gazı yasak

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45

Sağlık Bakanlığı, son bir yılda 6 çocuğun ölümüne, 10 kişinin de yaralanmasına neden olan çakmak gazına yasak getirdi. Solunduğunda ölümcül olan bu madde, 18 yaşından küçüklere satılamayacak.


Açıkta ve işporta tezgahlarında da pazarlanamayacak.
Bakanlığa bağlı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Zaman'ın 14 Kasım 2010'da yayınladığı 'Çocukların ölümüne sebep olan çakmak gazı, işportada satılıyor' haberi üzerine çakmak gazının üretiminden satışına kadar denetlenmesi için harekete geçti. Yaklaşık iki ay önce başlatılan çalışma tamamlandı. Bakanlık Bilim Komisyonu'nun aldığı kararlar kapsamında hazırlanan genelge 31 Aralık 2010 tarihinde tüm valiliklere gönderildi. Buna göre çakmak gazı artık 18 yaşından küçüklere satılamayacak ve gaz tüplerinin üzerine '18 yaşından küçüklere satılması sakıncalıdır' yazılacak. Bu zararlı madde, açıkta ve işporta tezgahlarında da boy gösteremeyecek. Kurallara uymayanlara Kabahatler Kanunu gereğince 143 lira idari para cezası kesilecek.
Uçucu Maddelerin Zararlarından İnsan Sağlığının Korunmasına Dair Kanun kapsamındaki 5 Ağustos 2010 tarihli yönetmeliğe göre uçucu maddelerin 18 yaşından küçüklere satılması yasak. Sağlık Bakanlığı, yönetmeliği çakmak gazını da kapsayacak şekilde yeniden düzenleyecek.
ZAMAN
 
K

Kaçak

Guest
Neymiş ;
Çakmak gazıyla intihar edilebilirmiş ...
Hayırlı olsun vatana millete ..
 

HENGAMe

Yeni
Katılım
25 Eyl 2009
Mesajlar
1,386
Tepkime puanı
268
Puanları
0
Yaş
41
öyle bir geçer zamanki deki dizden dolayı önlem almış olmalılar..

mete ağzından akan salyalarla babasını ve kendisini ''GAZLI ÇAKMAK''ile yakıyordu...
18 yaşından küçüklere bidonla benzin satılması yasaklanması yakındır:)
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
İstanbul Pendik’te boş bir arazide soluduğu çakmak gazı nedeniyle ölen ilköğretim 8. sınıf öğrencisi Hakan Ülker (14), yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi

13 Kasım 2010

Çakmak gazını koklayarak ölen çocukların sayısı artıyor. Bursa'da, 14 yaşındaki Büşra da aynı sebepten hayatını kaybetti iddia edildi.
Son günlerde çakmak gazını koklayan 5 çocuğun art arda ölmesinin ardından 14 yaşındaki Büşra da aynı şekilde can verdi.
Bursa’nın Yıldırım İlçesi’nde oturan İslam Uyar Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi Büşra Peksert (14), önceki akşam mahallesindeki kız arkadaşına ders çalışmaya gitti. Gece 23.00 sıralarında babası tarafından alınarak evine giden Büşra dün sabah yatağında cansız bulundu. Ailenin ihbarı üzerine gelen polis, Büşra’nın gittiği arkadaşının evinde de inceleme yaptı. Evde bulunan içersindeki gaz olmayan çakmak, gazın içerisinde boşaltıldığı sanılan poşet ve bilgisayarlara polis el koydu. Genç kızın çakmak gazı soluması nedeniyle ölmüş olabileceği ihtimalini değerlendiren polis, Peksert’in üç kız arkadaşını da Çocuk Şubesi’ne götürerek bilgilerine başvurdu. Büşra’nın cesedi ise otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırdı.


Son günlerde çakmak gazını oyun amaçlı soluyup yaşamını yitiren çocuk ölümlerinin artması üzerine harekete geçen Sağlık Bakanlığı, çakmak gazının üretiminden satışına kadar kontrol altına alınması için çalışma başlattı. Buna göre bu madde 18 yaşından küçüklere satılamayacak. Yeni düzenlemeye göre çakmak gazı tüplerinin üzerine de “18 yaşından küçüklere satılması sakıncalıdır” yazılacak. (DHA)


29 Kasım 2010
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
pahalı yaşamların ucuz ölümleri
ucuz hayatların pahalı ölümleri
yaşamayı bilmeyen ne bilsin yaşamın,ölümün kıymetini
 

reis

Kıdemli Üye
Katılım
15 Eki 2006
Mesajlar
10,901
Tepkime puanı
414
Puanları
0
Konum
Karadeniz
Bu da bir mesele elbette ama onca mesele dururken gelde kıytırıktan meselelere kafa yor şimdi...
Maçası yiyen İddaaa'yı yasaklasın da görelim...
10 yaşındaki çocukların ellerinden bile İddaaa gazeteleri düşmüyor...
Devlet eliyle oynatılan diğer kumarlardan bahsetmiyoruz bile...

Sürekli dağ bayır gezerken eskiden dağ başlarında ve ağaç diplerinde hep poşetlere rastlardık. Poşetler üstünlüğünü bira kutularına kaptırdı artık. Dağ taş bira kutusu dolu...

"İçki neden yasaklandı" diye böğürenlerin suratlarına okkalı bir tükürük savururduk ama bizi kimse Bedri Baykam'la aynı ekrana çıkarmıyor ki kardeşim...

Bizim cenahtan nerede uyduruk ve de kıytırık bir gazeteci varsa ekrandan geri durdukları yok...
 
Üst