12 Eylül Anayasasını kurtarabilecekler mi?

HENGAMe

Yeni
Katılım
25 Eyl 2009
Mesajlar
1,386
Tepkime puanı
268
Puanları
0
Yaş
41
Bu milletin 12 Eylül´e tepkisini biliyorsunuz. Cuntacıbaşının pir-i fani hali bile milletin galeyanını durduramıyor. Halk dipcik zoruyla onaylatılan ihtilal belgesine yüzdeyüz bugün hayır diyor.Gelgör ki icazetini Tayyar Altıkulaç aracılığıyla Kenan Evren´den alan AKP, büyük bir gayretle misyonunu icraya çalışıyor. Palyatif bir kaç fırça darbesiyle paşalarının ihtilal anayasalarını kurtarmaya çalışıyorlar.

Milletten esirgedikleri doğruluk ve vefayı sevgili paşalarına arzediyorlar. Kenan Evren´in anısını Türkiye´nin her karışından silmeye çalışan bu milletin önüne eşleri tesettürlü, arkalarını tarikatlara ve dinî cemaatlere bağlamış; istihbarat, savunma ve dış politikalarını 11 Eylülcülere havale etmiş AKP´nin eliyle “12 Eylülü tamir projesini” getirirseniz, elbetteki milletin tepkisi epeyce azalacaktır. Hatta bazı nadanlar maddeler üzerinde müzakereye bile girişeceklerdir. Sonra da, hem AKP Anayasa hazırladık! diye, parsa toplamaya çıkacak ve hem de kemalistlerin korkusu olan AB düzeyindeki bir anayasadan millet mahsun bırakılmış olacak. Dış ve iç ihalelerle patronlar, yamaklar ve ayakçılar bir dönem daha saadet zincirlerini devam ettirebilecekler.

Efendim ehven-i şermiş, efendim tamamı elde edilemeyenin tamamı reddedilmezmiş, efendim bu defalık bu kadar yapalım gibi sözler, şeytanın yanlış yerde kullandırtmak istediği doğru sözlerdir. AKP iktidarı evvelâ 28 Şubata, sonra da 12 Eylül´e temelden hayır! demeden, Kemalizme olan itirazını ortaya koymadan, milletin yıllardır kalkmasını istediği temel haklardaki yasaklar bitmeden, münafıkâne bir şekilde sunulan bu belgelerle kemalist ihtilâllerin ömürleri uzatılıyor.

AKP sekiz seneden beri doğruluğu ve mertliği seçmediği gibi bugün de mert değildir. Milletin içine nifak atarak dış düşmanlarımızla Türkiye düşmanı kemalistlere bilerek-bilmeyerek yardım ediyor. Maksadı ne demokrasidir, ne Türkiye´nin refahıdır, ne AB´dir, ne İslâm´dır, ne insanlıktır ve ne de izzetli politikalardır. İhtilâllerin kendilerine bahşettiği şu iktidarı bir müddet daha devam ettirmenin çaresini arıyor. Hem Soros paşa hazretleri, hem görünürde kendileriyle mücadele içinde oldukları kemalist mütekait – gayr-ı mütekait paşalarımız ve hem de sevgili Selanikliler Hanedanı AKP´nin yeni başarılarından pek mutlu olacaklar. Aksini iddia edenlere hodri Meydan!…


Yazar: M. Nureddin Kutan
 
Üst