“Bugün dost olan Türkiye yarın İran’ın en büyük rakibi olacak”

Katılım
29 Tem 2010
Mesajlar
39
Tepkime puanı
12
Puanları
0
“Bugün dost olan Türkiye yarın İran’ın en büyük rakibi olacak”


Bugün dost olan Türkiye yarın İran’ın en büyük rakibi olacak”
Bu söz Ferid el Din Hadad’a ait.
Ferid el Din Hadad, İran Dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in torunu ve eski parlamento başkanı Gülam Ali Haddad Adil’in oğlu.
Satır aralarında ilginç sebepler var.
İşte başlıklar:
* Bölgede bir savaş çıksa, Avrupa ülkeleri ve Amerika kimin yanında yer alır? Kimi destekler? NATO kime destek verir? Cevabı çok açık. Ortadoğu’daki bir savaştan tek faydayı Türkiye sağlar.
* Türkiye şu anda dostumuz, ancak yarın İslam cumhuriyetinin en büyük rakibi olacak. Tahran yönetimi Hamas için yüz milyonlarca dolar harcadı. Ama şu anda Gazze’de en popüler bayrak Türkiye’nin İran’ın değil. Filistinliler oğullarına Erdoğan adını veriyorlar Ahmedinecad değil.
* Suriye ile yıllarca ekonomik ilişkilerimizi geliştirdik. Hariri suikastından sonra Türkler geldi. Serbest ticaret anlaşmasıyla bize rakip oldu. Bizi Suriye pazarından siliyorlar.
* İran 32 yıldır Müslüman aleminin lideri olmaya çalışıyor. Erdoğan şimdi buna göz koydu.
* Türkiye İran’a göre daha büyük ve dinamik bir ekonomiye sahip. AB ve ABD ile ilişkileri var. Arap ülkeleriyle ilişkisi gelişiyor. Türkiye’nin bölgedeki etkisinin bedelini Tahran ağır ödeyecek.
* İranlı liderler yakında Türkiye ile rekabette avantaj sağlamak için yollar aramayacak. Tek yol iyice izole olmadan nükleer silaha sahip olmamız.

Farisiler yakında Farisiliklerini! yapacaklar yine anlaşılan!..
 
Üst