Şeyh Salah, 5 Ay Sonra Özgürlüğüne Kavuştu

  • Konbuyu başlatan Kaçak
  • Başlangıç tarihi
K

Kaçak

Guest
Toplantıya 5 ay hapis cezasını Remle’deki Ayalon hapishasinde yattıktan sonra bugün sebret bırakılan İslami Hareket lideri Şeyh Raid Salah, yardımcısı Kemal Hatip ve hareketin önde gelen isimleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmasına, kendisine verdiği destekten ötürü Kudüs ve Umm Fahm halkına teşekkür ederek başlayan Salah, “Kudüs ve Mescid-i Aksa’da sabreden, direnen halkımızla gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

Hapiste geçirdiği günleri Allah’la halvet günleri olarak niteleyen Şeyh Salah, hapisteki esirlerin yaşadığı drama son şahit olanlardan birisi olarak, Gazze ve Ramallah’taki Filistinli liderlere, esirlerin kurtuluşu için eylem birliği çağrısında bulundu. Şeyh Salah “Tüm dünya bilsin ki esirlerimiz, savaş esirleridir. Bundan ötürü onlara, savaş esirlerinde olduğu gibi muamelede bulunulmalıdır” dedi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın, İsrail’le olan barış müzakerelerindeki duruşunu eleştiren şeyh Salah, sadece yerleşim merkezlerinin geçici süreyle dondurulmasını değil, yerleşim merkezlerinin tamamen ortadan kaldırılması isteğini şart olarak koşması ve İsrail’le yürütülen güvenlik işbirliğine tamamen son vermesi gerektiğini kaydetti.

Şeyh Raid Salah, İsrail’in yakın dönemde, 1948 sınırları ve Kudüs’teki Filistinlileri kapsayan geniş çaplı sürgün projesini yürürlüğe koyacağını söyledi.

Raid Salah’tan sonra söz alan Kemal Hatip ise, Şeyh Salah’ı hapsetmekle İslami Hareketi ve Raid Salah’ı zayıflatacaklarını sananların yanıldığını, Şeyh Salah2ın hapisten güçlenerek çıktığını ifade etti.

isra haber
 
Üst