İsrail İstihbaratı'ndan Raid Salah'a Suikast Planı

cahid

Kıdemli Üye
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
6,069
Tepkime puanı
1,417
Puanları
113
Konum
Muamma...!
resim.php

İsrail'in ikinci kanalı, Filistin'deki İslami Hareket lideri Şeyh Raid Salah'ı hedef alan suikast planını açıkladı.

Planı tasarlayan İsrail’in İç İstihbarat Birimi Shinbet. Habere göre Shinbet, Raid Salah’a suikast düzenlemesi için bir yerleşimciye para verdi. Akşam saat 20:00’de yayınlanan haber programına konuk olan Haim Verlmen, Shinbet adına çalıştığını ve Şeyh Salah’a suikast düzenlemesi için para aldığını söyledi.

Verlmen’den Raid Salah’a ateş açması ya da Radi Salah’ın aracının geçiş güzergahına patlayıcı madde yerleştirmesi istenmişti.

Filistinlileri katleden Shinbet ajanlarını yakından tanıdığını da belirten Verlmen “Shinbet subayları beni, evimde ziyaret etti. Şeyh Raid Salah’ı kurşunlayarak ya da aracına patlayıcı madde yerleştirerek öldürmemi istedi” dedi.

Bu haber üzerine açıklama yapan Şeyh Salah’ın yardımcısı Şeyh Kemal Hatip “Şeyh Salah’ı hedef alan suikast girişimi, Mescid-i Aksa muhafızlarına ve dostlarına yönelik başlatılan kapsamlı savaşın bir parçasıdır” dedi.

Şeyh Kemal ayrıca, Raid Salah hakkında İsrail Mahkemeleri’nde açılan davaların da Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı Raid Salah gibi halk üzerinde etkisi olan karizmatik liderlerden arındırmayı hedeflediğini kaydetti.

İsrail Mahkemesi, Şubat 2007’de Meğaribe kapısında patlak veren olaylardan ötürü Raid Salah’ı 5 ay hapse mahkum etmişti.

isra haber
 
Üst